Reklama

Reklama

Šibenice

Trailer

Vrah začíná vraždit ve stylu hry na šibenici. Každých 24 hodin přesně v jedenáct večer zabije člověka. Na zdeformovaných oběšených mrtvolách zanechává vyrytá písmena. Případu se ujímají dva detektivové, jejichž čísla odznaků vrah zanechal vyrytá na jednom z míst činu. V případu figuruje i mladá novinářka, která chce čtneářům zprostředkovat policejní práci. Vybrala si ale příliš závažný případ. Archer, který už má být v důchodu přistihne novinářku v kanceláři kolegy Ruineyho, jak si prohlíží složku o smrti Ruineyho ženy. Vypadá to, že byla první obětí rituálního vraha, po kterém právě trojice pátrá. Vrah se ale na rok odmlčel, zřejmě byl tedy ve vězení za jinou trestnou činnost. Novinářka je vrahem přepadena a odvlečena neznámo kam. Archer na místě najde talisman, který viděl už před rokem, když do jeho auta vrazila dodávka. Řidič ho měl tehdy zavěšené na zpětném zrcátku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem chtěl, aby se mi to líbilo, ale moc to nešlo. Martin sice sem tam ukázal nějaké záblesky, ale i tak potvrdil, že je v zásadě jenom břídil a pořád mi hlava nebere, proč mu Urban s Al Pacinem kývli na spolupráci. Zápletka sama o sobě je klasickým honem na sériového vraha, ale to, na čem má příběh stát, tedy postupné splétání jednotlivých vláken do smysluplného celku, je tady vystaveno hodně kostrbatě a hra na náhodu je místy nesnesitelná. Všechno korunuje mizerný konec, kdy -SPOILER- Al Pacino utáhne vraha na vařenou nudli a poslední scénu mi taky hlava nebere. Martina uřž nebrat. 30% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hangman je především dalším z filmových pokusů se alespoň částečně přiblížit ke kultovnímu klenotu Davida Finchera Seven, ovšem stejně jako většina podobných zájemců to skončilo jen jako nevýrazná napodobenina, která se snaží používat co nejvíce podobných prostředků, postupů a atmosféry, aby dosáhly stejného, či alespoň podobného efektu, ovšem jak se oprávněně říká, když dva dělají totéž, není to vždy totéž. Každopádně, konkrétně tomuto snímku podtrhává nejvíce nohy jeho samotná zápletka, která krom tuctovosti doplácí ještě na téměř až nevídanou nevyváženost, a to jak v tempu, tak napětí, na neomluvitelnou tvůrčí nenápaditost, kdy se zde snad nevyskytuje jediná scéna, která by nebyla už k vidění jinde, a na scénáristické berličky, hrající na takové náhody a chvílemi až jasnovidectví ústředních detektivů, že to musí zarazit i ty nejflegmatičtější diváky. Postupná gradace k vyřešení celého případu je pak neustále narušována zbytečnými a zdlouhavými scénami, které nemají na samotný vývoj absolutně žádný vliv, a co se týče pointy, v ní se projeví opět jen již zmiňovaná tvůrčí nenápaditost a neschopnost diváka jakkoliv překvapit. Celému filmu každopádně, možná až překvapivě, ale neprospělo ani atraktivní obsazení, kdy samozřejmě mám na mysli především Al Pacina, ale nevím, jestli už teď prostě ve svém věku bere všechno, nebo ho zde zaujalo něco pro něj zajímavého, každopádně jeho výkon tu není ani trochu výrazný, nicméně ještě nudněji působí jak Urban, tak Snow, zkrátka ani v tomto ohledu není Šibenice poutavá. Aby to ale nevyznělo ode mě za až tak krutě, myslím, že diváka méně náročného, či neznalého thrillerového žánru, může tato podívaná oslovit, neboť v rámci žánru si prostě své plní, pro mě osobně se ale prostě jedná o nezáživný a nevýrazný film, který mě jednoduše nezaujal. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Čím déle to běželo, tím víc mě to sralo. Nejdřív chyby co nasázela skriptka (mizející SPZ mezi střihy, stojící hodiny), pak je začal sypat scénář. A jakože kýblem. Milion-krát uteče postava v kapuci, blb ji potká (minimálně 3x) a stejně nepozná. A pak najednou blik a ví vše. Ve filmu je mraky scén vyloženě debilních (srážka s náklaďákem jako jedna za všechny). A co teprve ten konec… jako proč? Kdo? Hnus… ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Proč mám dojem, že vidím tři různé filmy??Škoda, teď již na férovku zestárlý Al, trochu nabraný Karl Urban, který je ovšem stále fešák, a jedna nesympatická novinářka, která se vlastně protekčně vecpala do vyšetřování sériových vražd. Což ovšem neměla ve finále dêlat a důchodce Al též. No, škoda, že nebyla předloha lépe zpracována, více hvězd to nebude ani náhodou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Šibenica by niektorým aj pristala, ale tento pokus o detektívku so sériovým vrahom, sťaby kombinácia Sedem a možno Vrážd podľa Judáša je absolútne bez atmosféry, ani hudba, ani prostredie a nejaký bitúnok a na háku zavesené prasatá, niekedy aj tie zo zvieracej ríše, to už nikomu nerobí nič. Pár zaujímavých momentov sa nájde, napríklad u Brittany Snow zvýraznili jazvu, čo by dedičstvo po Harrym Pottrovi. Al Pacino hrá uspatého detektíva už skoro po desiaty krát, tam zase nič nové. A prepadovky polície v štýle "ukažte mi ruce" a pritom sa tam nikto nenachádza sú len udivujúcou vatou. A aj keby tam niekto bol, odkiaľ tá istota, že má ruky? Čo ak je to už vyslúžilý brigádnik na produkčnej linke samovražedných viest v Bagdáde? No nič, film prestane zaujímať, keď si uvedomíte, že prípad riešite lepšie než tí dvaja detektívi, ktorým v zúfalstve vždy nakoniec príde spásonosný nápad ako osvietenie z neba a vždy o päť minút dvanásť. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Celý snímek se natáčel v Atlantě ve státě Georgia (USA). (Yardak)

Reklama

Reklama