Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TO JE TĚŽKÝ… BUĎ TO PŘÁNÍ PROMRHÁŠ, NEBO SI S NÍM NEVÍŠ RADY…“ /// Českej vánoční film s pokusem o obrázkovou poetiku alá Jean-Pierre Jeunet. To jako vážně? Ok, proč ne, vždyť na to nemá monopol… Rodinnej film. V hlavních rolích samej parchant a kouzelný přání. Dospěláci jsou tady vod toho, aby bylo vidět, jak je na světě lásky málo. Zato Albert má lásky… chudák Johana. Tahle dětská láska je votravná a vyplňuje půlku filmu. Takže film vo lásce. Tu druhou půlku zaplní zjištění, že jedno kouzelný přání je málo, ale zároveň strašně moc – což je fajnová myšlenka. A je dobře, že ji napasovali na tu vánoční dobu. Ale jinak je to spíš trapný, než abych u toho trávil Vánoce. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám přání. 2.) Chcu docenit Trpaslíka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Konečně čeští tvůrci přišli s novým nápadem. Za to je chci moc pochválit, protože tento film se úplně odlišuje od ostatních novodobých českých filmů. A díky tomu se mi to také líbilo, děj mě zaujal a udržel mou pozornost až do konce. Dokonce mi ani nikdo z herců nevadil, jak to bývá u českých filmů. Tady mi přišlo to obsazení dobré. Jinak u Martina Myšičky jsem si po celou dobu myslel, že je to Ivan Trojan. :D Jediné, co mi trhalo uši, byla čeština Ivana Romančíka st., já ho neznám, ale dle výslovnosti se jedná o Slováka, který poprvé v životě mluvil česky. To byl hrozný přízvuk. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

I z blbosti se může vyklubat moc příjemný vánoční film a tenhle to potvrzuje. Má své kouzlo. Takových filmů v našich končinách zrovna moc není. Mohlo to být více pohádkové a více fantasy. Nebránila bych se tomu. Martin Myšička a Jitka Čvančarová byli opravdu netradičním manželským párem, proto jim to tak hezky spolu sedlo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vít Karas zabalil do vánočních balíčků vánoční kouzlo, přidal na amerických ozdobách i vzorech, nebál se být dárečkem plným překvapením, aby pak jeho vánoční představení doskotačilo do křečovitých morálních mantinelů. Celý film je v podstatě postaven na jednom jediném nápadu - školák Albert má o Vánocích po vykonaném dobrém skutku možnost vyslovit své jakékoliv přání a to bude splněno. Zatímco jeho dva kamarádi ta svá neuváženě promrhají, on s ním nakládá velmi bedlivě. Záležitost se donese až k zákeřnému Vincentovi, synkovi bohatého grandhoteliéra Bosáka. Vrstevník chce po něm, aby kouzlo převedl na něj, vše bude mít i právně podloženo. Film se zaklesne v jednom bodě, z něhož vystoupí jen velmi málo. Řídký dějový syžet ale osvěžují různé eskapády. Albertovi rodiče zažívají manželskou krizi, může za to tloušťka maminky a následné ukončení dlouholetých společných kouzelnických výstupů ve varieté, načež své sehraje i žárlivost na novou atraktivní asistentku. Martin Myšička a ceckatá Jitka Čvančarová byli fajn pár. Albert sní o rande se školním idolem a zároveň sestrou svého nej kámoše Johanou, do toho strojí úklady Vincent v záporném podání dospívajícího Jana Maršála, který tímto definitivně opouští dětské role. Co upoutá v prvé řadě, je výprava, která je staromilská, absence moderních atributů jako je internet, mobily a jiné, přičemž vzniká rozpor, do jaké doby je příběh zasazen. Připomíná to reálný socialismus, načež lidé žijí v poměrně skromných až nuzných poměrech. Světlou výjimku tvoří jen hoteliér Bosák, který je obklopen luxusem. Ke všemu se v mnoha ohledech jeví, že město (totalitně) ovládá, lidé jsou mu podřízeni a vše podtrhuje kandidaturou na prezidenta. Role je návratem Vítězslava Jandáka k herectví, nevedl si špatně, zajímavému nápadu se ale děj po nějaké chvilce odmítal podrobněji věnovat. Prim hrají dětští hrdinové, respektive Filip Antonio a spol. Herecky trochu prkenní, nicméně snesitelní. Podstatné ale je, že filmu nevydrží jeho mysteriozní a zábavná aura. Ke konci příběh rezignuje, až se rozpadne na laciný přerod záporných charakterů na kladné, načež morální přesah je nucený v rámci zachování vánočního období, kdy jsou lidé na sebe hodní. Jedním z problémů je si film užít i mimo vánoční období. Veskrze se mně líbil novátorský přístup a v českém filmu nevídané provedení s (téměř) pohádkovým nádechem. 7/10 ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

exteriéry byly fajn a nějaké ty nedostatky bych překousla,ale nic z toho mi tolik nevadilo,jako všudypřítomní,červenobílí dědci v čepici s bambulí a ty čepice vůbec.....ano,nemůžu vystát Santy Clause v českých filmech coby symbol vánoc - Santo,běž si strašit,odkud jsi přišel.....zkazilo mi to celý dojem.jeden bod za ty exteriéry a myslete si o mně,co chcete :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • „Nejsou tu hrady, draci, princezny ani princové. Přání k mání je prostě vánoční příběh s trochou kouzel. Pro mě je to návrat k filmům, jakými byl třeba Pan Tau (1989) nebo Lucie, postrach ulice (1983),“ přiblížil svůj film Vít Karas. (SONY_)
  • Natáčelo se ve vybraných exteriérech v hotelu Imperial v Karlových Varech, jenž posloužil jako Bosákovo sídlo, či v Holešovickém přístavu. (ČSFD)
  • Natáčení filmu Přání k mání trvalo 4 měsíce. O měsíc déle oproti plánu. Prodleva byla způsobena především sněhem a chřipkou, která postihla dětské herce. (SONY_)

Reklama

Reklama