Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Jsme lvi! '' --- No eh -- Co k tomu dodat... Nějak mně to nebralo. Freeman zase jako prezident of USA, proč ne... Butler už začíná vypadat dost páprdovsky a moc jsem mu ty jeho drsná gesta nevěřil. Ještě brutálnější co se týče dsnosti byla ultradrsná afroamerická agentka vedoucí vyšetřování Butlera. Spoiler - té mne naštěstí kontraktoři (respektive těch jejích drsných gest a obličejů) zbavili. Digitální efekty hrozné, útok na rybářský člunek prezidenta of USA docela ušel, stejně tak výlov okounů pomocí výbušnin, ale zničení Chicago Hope i s křídlem kolonoskopie a gastroenterologie bylo uděláno uboze a já čekál, že se mezi prchajícími od výbuchu objeví i Semir Gerkchan, který běh vždy zakončuje plavnou šipkou na die autobahn. Co zaujala byla budova, kde byl poslední boj. Z hlediska architektury opravdu nádhera a to myslím zcela vážně! Na závěr samozřejmě jako v každém akčním filmu dojde na souboj bossů na střeše mrakodrapu. Samozřejmě na férovku jak za paleolitu ! Co na tom, že barák po zpacifikování nepřátel je obsazenej a zajištěnej speciálníma jednotkama, střechu prostě vynechají aby si to kucí mohli mezi sebou řádně urovnat! Docela mně mrzí účast Nolteho. Roli dědouška, který chce zase chovat svoji vnučku v náručí si vyloženě nezasloužil. Kromě akce se ve filmu totiž řeší i rodinné problémy a dokonce i ty pracovní. Rada - Když makáte pro prezidenta of USA, neměli by jste mu lhát o skříplé plotýnce a braní brufenů! Co jsem si vzal z filmu asi jako tu nejhlavnější moudrost a ponaučení je , že je prezident of USA takovým taťkou nejen národa, ale i všech zaměstnanců. Poradí, promluví do duše a nakonec obejme. V rusku by možná došlo i na hudlana, ale tady mají USA stále ještě rezervy. I tak to krásně zahřálo. Takže dávám za tři drony, vlastně ne - srdíčka (a za mně tedy zklamání) ! * * * ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Padol Biely dom, padol Londýn a logicky tak v tejto trilógii padol aj filmový zážitok, ktorý ani v predchádzajúcich častiach nebol ničím výnimočným. Takého dobrého herca ako je Gerard Butler je škoda na tak ploché akčné thrillery, a to predovšetkým také, kde stále zachraňujú amerického prezidenta. Veď to je už kategória sci-fi, kto by dnes Trumpa chcel zachrániť? ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jednotka si vyslúžila kryštalický odpad, dvojka pokukovala po priemernom hodnotení, čiže išlo o drastický posun v kvalite, čiže išlo už len o normálny zlý film a trojka je už priemer. Takže ktorá séria môže o sebe tvrdiť, že sa každým dielom kvalitatívne zlepšuje? Dosť ale bolo irónie, producenti asi pochopili, že bez patetických a patriotických kecov a so zameraním na dej a povedzme že civilnejšiu akciu (to neberte úplne vážne) to bude skrátka lepšie a nemýlili sa. Scenár ale kopíruje už stokrát videné a záujem o film vznikol na základe značky a samozrejme hercov. Pozerateľné, iba málokedy trápne, ale na nejaké inovácie priestor nebol a ani nikoho nenapadlo, že by mal byť. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ach ten Butler a ty jeho akčnáky... nejdřív na mě prskne otřesný Den of thieves, pak snad ješte otřesnější Hunter killer a do třetice stihne dokurvit společně s Frýmenem (panem zapomenutá vedlejší postava po celý život) celou tuhle sérii. Akce může bejt super jak chce (za tu taky nechávám jednu hvězdu) to nic opět ale nemění na tom to, že mě vůbec nezajímalo, kdo tu akci přežije, koho oddělaj, co se bude dít dál, protože to je prostě nezáživný, suchý, hudba je děsná bída a opět jsem odhalil záporáka během první minuty, opět twist vokatej jak voči pičo. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

A napotřetí jsme vlezli znovu do stejné střílecí řeky plné prostřelených hlav, převrácených kamionů a roztomile přehrávajících záporáků, kteří se řítí na udatného Geralda ze všech stran. I když se to tentokrát snaží vypadat jako variace na Uprchlíka, je to víceméně stejné jako Olympus i London has fallen. Skončí to sluníčkově i s tou titulkovou scénou, kde Nolte ukázal, že udělal půlku atmosféry, a je škoda, že ho tvůrci nevytěžili ještě víc. Jeho pyrotechnické hrátky v lese patří mezi top scény filmu. Opticky pro mě vrchol trilogie zůstal v Londýně, ale tohle taky nebylo špatný. 70% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Při poradě viceprezidenta o vinících atentátu zazní, že zemřelo 18 tajných agentů. Při útoku na prezidenta ale zemřelo 35–40 osob. Je otázkou, zda všechny z nich byli tajnými agenty (policisté, piloti...), nebo se jedná o chybu ve filmu. (Tony-Z)
  • Film má jednu potitulkovou scénu. (DJMaroko)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku, Washingtone, na viacerých miestach vo Veľkej Británii a tiež v bulharskej metropole Sofia. (MikaelSVK)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama