Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáct tisíc let starý "Pozemšťan" John Oldman (David Lee Smith) nyní vyučuje v severní Kalifornii. Nejenže začíná konečně stárnout, ale čtyřem jeho studentům se podařilo odhalit jeho největší tajemství. To staví jeho život do vážného ohrožení a může mít za následek rozvrácení světově nejznámějšího náboženství. (sagitaro)

Recenze (47)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

První díl považuji za jeden z nejlepších filmů co jsem kdy viděl, výborné komorní konverzační drama odehrávající se v jedné místnosti. Námět je naprosto perfektní a přes svou zjevnou levnost je ten film naprosto poutavou záležitostí. Od druhého dílu jsem neočekával vůbec nic a světe div se dostal jsem víceméně to co jsem očekával. Scénář skřípe, to je jasné, ten film vypadá ještě levněji než jeho předchůdce a mladí herci fakt neumí hrát. Přesto pokračování příběhu člověk tak nějak ocení. U prvního dílu mě ale bavila komornost a vůbec samotná myšlenka. Filosofická debata byla natočena zajímavě a vyvstala halda otázek, na které člověk neměl dostat odpověď což bylo naprosto v pořádku. Tady už není moc co odkrývat, karty jsou vyložené na stůl a co zůstalo je divně natočený detektivní příběh se špatnou nosnou linkou. Tomu filmu chybí charisma a jakýsi závoj nevědomí. Jestli ale něco ten námět opravdu pohřbilo je závěr a následná cliffhanger, oni z toho snad chtějí udělat krimi thriller, no fuj (navíc i z těch posledních asi dvou minut bych asi vytušil příběh, který by byl nejspíše založený na minimálně dalším jednom "nesmrtelném"). Jasně klidně by to šlo, ale ne jako pokračování The Man from Earth. Závěr mě vyloženě naštval, skoro bych to nazval neúctou k divákovi. Abych to shrnul, přestože tento film nepovažuji za odpad, nemohu ho s klidným srdcem doporučit. Srovnání s předchozím filmem je úplně zbytečné, je to úplně jiná liga. Smutné je, že by hrozně chtěl být silným pokračováním a opravdu doufám, že se třetím dílem pokračovat nebude (jak naznačil závěr). Mimochodem film byl experimentálně vydán zdarma a přestože jsem ještě v polovině uvažoval o podpoře, tak po konci filmu tak rozhodně neučiním a nemám z toho vůbec žádné výčitky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Původní film pro mě bylo obrovské překvapení, které jsem si strašně užil. Levná konverzačka v jedné místnosti, ovšem tak brilantně napsaná, že mě to drželo v napětí až do konce. Pokračování je v takřka každém směru horší. Úplně zbytečně sledujeme osudy spíše nesympatických teenagerů, kteří se snaží odhalit tajemství, ale přitom minimálně dva z nich vůbec neumí hrát a prakticky to táhne pouze David Lee Smith. Rejža v titulcích hezky prosil, ale  tady už prostě přestřelil a v potitulkové scéně obzvlášť :) Chápu, že by rád natáčel filmy, ale neumím si představit nic vychtěnějšího než třetí díl s námětem toho, co nám právě nastínil v potitulkovce. Nudil jsem se...55% ()

Reklama

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabučký odvar vynikajúcej a dnes už kultovej konverzačky, ktorá je navyše mojou obrovskou srdcovkou. Dvojka Pozemšťana sa, žiaľ, na jednotku nechytá takmer v žiadnom ohľade. Potešil síce návrat niektorých pôvodných hercov, no to je asi tak všetko. Pevne teda dúfam, že režisér si ten tretí diel ešte rozmyslí. 2/10 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Pozemšťan stále ještě patří do mé TOPky, tak není divu, že po deseti letech byla moje zvědavost velká, jak se autoři poprali s pokračováním. Ze zkušeností vím, že dvojky nedosahují kvalit jedničky a tak jsem ani neodešel zklamaný, i když výsledek je na hraně 2-3 hvězdiček. Nepřináší nic nového a převratného a možná i bylo zbytečné natáčet pokračování - přesto zase je tu kus filozofie, která je mi blízká. Mé mírné nadhodnocení je taky dána podporou celého konceptu, kdy autoři nabízí oba filmy volně ke stažení a věří, že se jim podaří na sebe vydělat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že se dá předstírat, že je to jen fanfic. Ve skutečnosti se jedná o pošpinění dědictví rukou syna pokračováním, které pořádně ani nikdo nechtěl, o čemž svědčí několik neúspěšných crowdfundingových kampaní. Formát filmu by ještě dával smysl, ale vize seriálu (zejména po dokoukání MfE:H) byla až absurdně ambiciózní. Ten by mi až tak nevadil, ale mám s tím problém jako mám průběžně se sérií Avatar od Nickelodeonu - slibný začátek (ATLA, MfE), který nabízí možnost prozkoumat tisíce let civilizace, po kterém následuje pokračování (TLOK a celkově pouze focus na Yang-Chen, Kuruka, Kyoshi a Rokua, MfE:H), které nudně přímo navazuje na předchozí část a přitom se jedná o úplně jiný žánr a uměle vyvolává drama v podobě nebezpečí konce/"nové éry"/restartu. Na druhou stranu se jedná o docela logické vyústění chování z prvního filmu - John má, co chtěl, v dnešní přetechnizované době je potřeba zametat stopy opravdu důkladně. Kromě této věci film nic nového nenabízí, ani obměna a omlazení nepomohlo přinést nové myšlenky. Naopak - s úbytkem zastoupení různých vědních disciplín se možná argumentace smrskává na nutné minimum. A aby toho nebylo málo, tak místo otázek na zamyšlení je stopáž naplněna odpověďmi, resp. jejich vyobrazením, na otázky z prvního filmu. Ovšem ne na všechno je potřeba znát odpověď. Své o tom ví každý kouzelník, který chová v tajnosti magické triky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Richard Schenkman, inspirován „úspěchem“ prvního dílu u pirátského obecenstva, umístil snímek tentokrát osobně na P2P servery ThePirateBay a dal tím film zdarma k dispozici všem divákům s prosbou o jeho další sdílení napříč komunitou a žádostí o jakýkoli peněžní dar, ze kterých má být produkce snímku pokryta. (kukkik)
  • Premiéra filmu se odehrála 10. června 2017 na festivalu Dances with Films v Los Angeles. (sagitaro)

Reklama

Reklama