Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

sandinista 

všechny recenze uživatele

Děj filmu hroznej. Každou chvíli jsem měl nutkání to přepnout, protože tohle se v realitě skutečně děje. A to mi je velmi proti srsti. Libuše Švormová - panovačná matka, které jde její role uvěřit; Jitka Čvančarová - klasicky hrozná (vrať se do Ordinace a už se nevracej); Sandra Nováková - sexy, ale nechá ve filmu na sobě dříví štípat; Martin Trnavský - dobrák, ale ve vleku matky. Potěšilo mě, že se to odehrává v Brně, kde jsem některá místa poznal. ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky Ordinací a k tomu impotetntní Papoušková jako scénáristka. Tak to si Monnyová nezasloužila. A jako co mají zase znamenat ta jména? Papoušková a další televizní kurvičky (ve významu psaní blbostí za prachy) mají za to, že když pojmenujou postavy ryze typickými jmény Hynek nebo Sylvie, bude to strašně krásný. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

K filmu mne přilákalo jméno Martina Trnavského, kterého jsem neviděla hrát od jeho působení v "Ordinaci v růžové zahradě". Musím říct, že lepší televizní film jsem ještě neviděla. Libuše Švormová ztvárnila svoji postavu úžasně a ani ostatní nebyli špatní. A Jitku Čvančarovou jsem konečně viděla v záporné roli. Poslední půlhodina byla opravdu mrazivá, konec mě mrzel (v dobrém slova smyslu, mám ráda špatné konce :D), skvělé. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Jako dobrý, kombinaci Sandra + Jitka jsem neodolal. Ovšem scénář (nebo kdo?) zbytečně tlačí na pilu - vím, že existují inteligentní synáčkové závislí na matkách, ale aby manželka neměla snad několik měsíců klíče od domu, wtf? A u postavy, kterou hraje Jitka Čvančarová, mi vadí hodně nevěrohodný rozpor mezi primitivní a kultivovanou polohou - to si neuhlídala Jitka ani režisér. Naopak Sandra úplně přesná. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, přestože jsem neočekávala takový konec. Jako "hodnou holku" mě ale namíchlo to, co z filmu vyplývá, a sice že vyhrávají mrchy, jdoucí si za svým cílem přes mrtvoly a ještě se tváří, že vlastně mrchami nejsou.. Příběh i jednotlivé scény velmi dobré, Martin Trnavský pro mě představuje typ herce, který sice stokrát může hrát klaďase, ale protože ho až tak moc nemusím, nevadí mi, když zklame charakterově jako zde. Taky si kladete otázku, zda by se buďto tchýně nebo jedináčci měli "vymýtit"? Jako partnerka jedináčka (jaj, jak mi tuhla krev v žilách při sledování!) jsem proti druhé volbě, jako dcera báječné matky jsem zase proti té první. Každopádně jako zastánkyně happy-endů srážím čtvrtou hvězdičku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)
  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)

Reklama

Reklama