Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka příběhu Sylvie (S. Nováková) si bere za muže mladého lékaře, který je silně citově svázán se svou matkou. Hynkova (M. Trnavský) matka Alžběta (L. Švormová), která ho k sobě připoutala svou chorobnou mateřskou láskou, si nedokáže představit, že by se měla o svého syna dělit s jeho manželkou. Začíná si uvědomovat, že po synově svatbě zůstane sama. A toho se obává. Až majetnický vztah Alžběty k Hynkovi a její strach ze samoty ji vede k tomu, že se synovu sňatku se Sylvií snaží zabránit všemi možnými způsoby. A když se jí to nepodaří, usiluje o rozbití synova manželství. Snacha Sylvie na vlastní kůži zažívá boj s tchyní o jejího syna a svého manžela. Poznává tak, co všechno dokáže matka, chorobně milující svého dospělého syna. Zákonitě si klade otázku, zda si muž, který se v pětatřiceti letech nedokáže vzepřít své matce, zaslouží manželku, nebo jen soucit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsem nikdy neměl o Monyové valné mínění, tento film mě vcelku příjemně překvapil. Některé situace tam mi sice přišly trochu přehnané, ale jinak v podstatě souhlasím s názory ostatních, že film působí dojmem, že je hodně ze života. Sandra Nováková zde má možná jednu z nejhezčích rolí, v jaké kdy hrála, Libuše Švormová je naprosto fantastická, a bavila mě tam i ta Čvančarová, která je v roli té rajdy neskutečně sexy. Jak podobnou televizní produkci v podstatě ignoruji, tento náhodný objev mě nečekaně chytnul a nepustil až do konce. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Jako dobrý, kombinaci Sandra + Jitka jsem neodolal. Ovšem scénář (nebo kdo?) zbytečně tlačí na pilu - vím, že existují inteligentní synáčkové závislí na matkách, ale aby manželka neměla snad několik měsíců klíče od domu, wtf? A u postavy, kterou hraje Jitka Čvančarová, mi vadí hodně nevěrohodný rozpor mezi primitivní a kultivovanou polohou - to si neuhlídala Jitka ani režisér. Naopak Sandra úplně přesná. ()

Reklama

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Celkem drsný příběh jako ze života. První polovina byla ještě celkem vtipná, ve druhé mi tuhla krev v žilách. Neskutečně skutečný příběh, skvěle napsaný, vygradovaný a na to, že jde pouze o TV film, byly k viděné také velice slušné herecké výkony. Moc se mi líbila Sandra Nováková, kterou mám jinak zafixovanou (ne příliš dobře) z Ordinace. Čvančarové role také sedla, byť z ní trochu mrazilo. Klobouk dolů také před paní Švormovou, která si bohužel tak dlouho hrála s osudem, až na to sama dojela. Vůbec bych řekla, že to byla jedna velká herecká etuda žen. Trnavský byl "jen" subjekt, kolem kterého se všechno točilo. Subjekt, který byl totálně neschopen řídit svůj život. A velice dobře zahraný subjekt. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tu tchýni měl vzít čert, protože chvilkami byla na zabití. Doufám, že takových tchyní moc není a jestli ano, tak by si měly vzít z toho to příběhu ponaučení. Na konci jsem Alžbětu litovala, ale co si zasela, to si sklidila. Jitce Čvančarové role skutečně sedla. Sandra Nováková by měla brát více takových rolí jako byla tato. K Libuši Švormové se moc rozepisovat nebudu, protože její tchýně byla jako potvora perfektní, ale mohla být ještě drsnější. ()

Hakuna Matata 

všechny recenze uživatele

Velmi netradičný film o tom, jak si sprotivit manželku. Rozmazlený třicetipětíletý lékař si dovede manželku. Budoucí tchýně s toho není příliš nadšená a snaží se udělat vše pro to, aby se manželství rozpadlo, přes údajné ztracení psa, infarktu až po najatí nové sexy hospodině Valerie. I přes velké protesty je manžel permanetně hluchý a slepý a tchýni se nakonec podaří dostat protivnici z domu, pozdější vývoj událstí se jí ovšem tak moc nezamlouvá a za perfektní konec dávám nakonec čtyři hvězdy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v Brne a Jevišoviciach. (dyfur)
  • Název filmu pochází z lidového prostořekého úsloví: „Tchýně a uzený, nejlepší jsou studený.“ (sator)

Reklama

Reklama