Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (111)

cmenda 

všechny recenze uživatele

Celej film bylo jedno velký zklamání, já chodil na Hurvínka do divadla jako dítě a s tímhle to nemělo nic společného .Chápu že jisté věci se musí přizpůsobit době, ale na to jak dlouho byl film vytvářen to nedopadlo zas tak dobře jak mohlo .Všechny postavy byly jak z umělé hmoty a děj chvílemi dost nudný. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY TAM ASI NĚKDE JSOU Já fandím české snaze o filmy (pro Česko) úplně neobvyklých filmových žánrů, ale málokdy jsem potěšen. Tohle není žádná výjimka. Nebudu tu opěvovat slušnou animaci, to tu v komentářích dělá každý, já chci rozebrat to, o co mi zde nejvíc jde - děj. Ten je tak nehorázně chabý a špatný, že se mi tomu až nechce věřit... Ono to totiž nějak začne, pak se dostanou do muzea, pak se nic neděje, půl hodinu před koncem se zjeví záporák, který začne provozovat svůj ďábelský plán, no a skončí to dobře a Spejbl s Hurvínkem mají muzeum. Celý děj je právě díky tomu nijaký, slabý, hloupý a otravný. Jo, občas tu sem tam málokdy je nějaký zajímavý nápad, abych jenom nenadával. Co se týče vtipů, čekejte jen ten humor ve stylu, že někdo upadne (hahahahaha), takže malé děti a hloupí fanoušci mimoňů, kterým ke křečovitě dlouhému záchvatu smíchu stačí říct slovo "banana" asi budou se vtipy spokejní. Pro ostatní to máme pár nevtipných popkulturních narážek (sakra, koho to ještě baví?) a ty tam jsou asi tři a to je vše. Jo, ještě se tam Žeryk (který je ve filmu naprosto nepodstatný) vyčůrá do květináče, což by mohlo do křečí dostat nějaké ty fanoušky fekálního humoru. Typický humor Hurvínka tu není. Zmizel, vytratil se, prostě neexistuje. Písniček díky bohu málo, víc bych fakt nepřežil. Modernizace Hurvínkovi o dost uškodila. Absolutně nerozumím dnešní uspěchané době, kdy musí být všechno cool, in a moderní, aby se to vůbec dalo prodat, ale nebudu se více rozepisovat, jinak bych odbočil k nějaké úvaze. Jako jo, ta animace musela dát zabrat, ale za 7 let bych chtěl nějaký pořádný děj, ve kterém bude dost vtipů i pro lidi všech generací, ale to je asi vzdálený a neexistující sen. Hvězda za... Však víte za co. ()

Reklama

macetoma 

všechny recenze uživatele

Animace mne mile překvapila - na český film dost dobré. Příběh měl hluchá místa, ale jako celek to drží pohromadě. Dost dobrý byl pan Spejbl. Vadil mi dabing Hurvínka, ten hlas mi tam prostě neseděl. A taky pasovat Hurvínka do role náruživého hráče počítačových her mi přišlo trochu prosti srsti. Dávám 3 hvězdy, dětem se to líbilo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Předně chci říct: jasně, nejsem dítě, tak ale buď tady nechte hodnotit děcka anebo nám dospělákům zakažte hodnotit pohádky. Mně to přišlo slaboučký jak čerstvě narozený hříbě a řeknu hned proč. Nerozumím totiž tomu, proč se dneska už i v kině musí k dětem mluvit jako na idioty. Snad stačí, že tak s nima mluvěj maminky, tetičky a babičky, ne? Možná je to pro spoustu lidí novina, ale dítě nejni blbý a stojí za to vymyslet pro něj pořádnej příběh. Tohle na mě působilo jakoby to někdo splácal za osm minut a ne za osm let. A nemá to ani tak moc co dělat s tím, jestli si Hurvínka pamatuju z dětství jinak. Že se změnila doba jsem si všimnul, ale že by děti začaly mít v hlavě místo mozku omalovánky se mi moc nezdá. Jednu pochvalu ale mám, a sice za animaci. Fakt dobrá a promakaná do detailu. Jenže...chválit animáku animaci je asi jako chválit doktorovi bílej plášť. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Mnoho zemí má své národní postavičky - v Americe třeba Mickey Mouse, ve Francii Asterix atd... Každé znovuzrození, nové postupy, nová forma, vzhled poté bolí, protože funguje nostalgie a člověk má vžité to původní. Mi nevadí, že nový Hurvínek je digitální, mě vadí, že se nezachoval duch Hurvínka. Tj. když už se rozhodlo jít digitální cestou, tak měl Hurvínek zůstat loutka jen s animovanými vylepšením pomrkáváním apd., prostě třeba něco jako Pinokio, ač je živý, tak není živý. Co ještě víc mi osobně bije do očí je to, že Hurvínek , Spejibl,... nosí dřeváky a tady Hurvajs má tenisky, proto se Hurvínek nehodí modernizovat, a pokud ho chtěli udělat, měli ho dát do starší doby nebo to hold vymyslet jinak. O vykradení příběhu ani nemluvím. Ještě k těm dřevákům. Je to stejně do očí bijící jako seriýlový kreslený Ferda a jeho tenisky. To že loutka nemá prvázky mi nevadí. Apropos i sá skupa při spolupráci s Trnkou udělalí Hurvínka v cirkusu bez provázků. Když sleduju tento film, mozek uvažuje, dívám se na Noc v muzeu, Barta Simpsona, Hurvínka.... No nevím. Chce to jiný restart, jak se dnes moderně říká. Nebo se hold vrátit k původnímu. Ještě jednou k evoluci Hurvínka. Kdysi velice dávno ho vymyslel spolu se Speijblem pan Skupa. Přeskočím hodně let. Vznikly dva skvělé večerníčky v šedesátých, sedmesátých letech. Divadlo, filmy přeskakuji. \v devadesátých letech vznikl ještě jeden výborný seriál o vzducholetci. Pak se snažilo modernizovat a Hurvínek dostal moderní vybavení, vtip se vív vytratil - mluvím o Hurvínkovém roku. No a jak vidno, tvůrci se nepoučili a šli dál. Hurvínek má co nabídnout. Navíc ho znají nejen u nás, ale i v zahraničí. Jen je třeba někoho, kdo má Hurvínka v krvi a má nápady a umí skloubit moderní animační postupy s Hurvínkovou poetikou, vtipem a pocitu loutek. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Hurvínek vznikl jako stereoskopický test loutek pro filmové plátno. (ČSFD)
  • Jedná se o první animovaný film o Hurvínkovi. (ČSFD)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama