Reklama

Reklama

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

Evander 

všechny recenze uživatele

Poslední bohatýr je hodně zvláštní směsicí všeho možného i nemožného. Je velmi těžké ho jakkoliv objektivně zhodnotit. Nemyslů je ve filmu požehnaně, kamera je místy vysloveně šílená, až člověk přemýšlí, jestli byl kameraman časteji střízlivý či nikoliv. Na druhou stranu musím říci, že mě to celé bavilo a narozdíl od mnoha podobných počinů jen málokdy vysloveně vytáčelo. 60% ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že Velikonoční svátky mě zatím nezastihly v té nejlepší náladě, a tak když se mu dostane zkouknout něco ztřeštěného, kde se vědomě vtipy kroutí až to občas pěkné není, jsem vlastně pro. Ruské motivy beru, příroda, magie, bytosti vše cekem obstojné. Potřeba rovněž pochválit technickou stránku filmu, za další takový bych se asi i přimluvil. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Moderná rozprávka sa dá urobiť aj tak, aby to nebolo trápne, ani nudné a malo to nápad. Spústu nápadov: slabších, lepších a veľa perfektných. Určite svoje urobil aj viditeľne štedrý rozpočet a tak updateovanie starých ruských rozprávok má šmrnc, spád a zmysluplný dej. Až na úvodné akčné scény je to jednoducho perfektná zábava s bohatiermi a bohatierkami, čarodejníkmi, vodníkmi, žabami a Rickom Astleym. –––– Kostej, Kostej, vezmi ma so sebou. Ukážem ti super veci z môjho sveta: fyziku, chémiu a kalašnikov. –––– Kto je tamto? – Neviem. Nejaká žaba. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ruské byliny ve zcela novém hávu pod patronací Walt Disney Pictures - no nekup to. 1)  Jsou tu Kostěj Nesmrtelný rozčtvrcený a přesto živý, baba Jaga a pádící chaloupka na kuřích nohách, netradiční vodník, Vasilica zakletá do žáby či vskutku hrůzostrašný drak Gorynyč. Kdo by odolal? Syn Ilji Muromce putuje Bělohořím spolu s uvedenými postavami a k tomu hrají anglické písničky._____ 2)  Škoda, že spousta vtipných nápadů se v kapku nesmyslném ději trochu rozplývá._____ 3)  Ruská verze filmového postmodernismu, kdy tradiční dobro a zlo je pomícháno a postavy žijí svébytným na legendě a tradici nezávislým filmovým životem, nabízí styl amerických fantasy s nezaměnitelným ruským šmrncem._____ 4)  Filmem prolínají popové anglické songy 70. a 80. let. Ruská písnička se objeví až pod závěrečnými titulky._____ 5)  Zaujala mě pěkná pointa v posledních deseti sekundách._____ 6)  Zatímco anglické pověsti o králi Artušovi a rytířích kulatého stolu zná u nás díky četným filmovým zpracováním skoro každý, se znalostí ruských pohádkových reálií to bude horší. Přikládám tedy malou pomůcku._____ 7)  Okénko do ruských bylin. Bohatýr - богаты́рь zhruba odpovídá anglickému rytíři. Měli svůj kodex cti. Muromec byl proslulý svou duchovní i fyzickou silou a čestností. Ilja Muromec byl šéfem bohatýrů zakladatele Kijevské Rusi knížete Vladimíra a ochraňoval jeho knížectví před nájezdy Tatarů. Jako jediný z bohatýrů byl kanonizován pravoslavnou církví._____ Kostěj - Коще́й Nesmrtelný je Muromcův protiklad._____ Čarodějnice Baba Jaga žila v mobilní chaloupce na kuřecích pařátech a k lidem měla ambivalentní vztah - některé žrala, jiným pomáhala._____ Drak Gorynyč je antipodem šéfa slovanských bohů Peruna._____    8)  Mé oči upoutal 27letý milý i když kapku přesvalený Viktor Choryňak (Ivan). ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

já jsem se skvěle bavila.Absence surového násilí.Dobro vítězí nad zlem .To je středobod  všech pohádek pro děti od dob Boženy Němcové a konče panem Troškou.Nesnáším digitál ale tady ho bylo přiměřeně.Mám slabost pro chaloupky .Tahle Utíkající pštros bezpečně konkuruje té v Mrazíkovi.Pár postav řádné překombinování.A žádné kuňkavé dialogy jak to vidíme v poslední době u nás.Máme asi dost kvalitních mladých herců ale zdá se že výběrová kritéria hodnotí něco jiného. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Za necelé dva týždne od uvedenia film prekročil hranicu zárobku jednej miliardy rubľov (17,2 milióna dolárov) a stal sa najlepšie zarábajúcim ruským filmom roku 2017. Nakoniec zarobil v kinách 30 700 192 dolárov. Rozpočet projektu, ktorý oznámili výrobcovia, bol 345 miliónov rubľov (cca 6 miliónov dolárov). (Arsenal83)

Reklama

Reklama