Reklama

Reklama

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Poslední bohatýr je zajímavý ruský nápad, který moderního kluka hodí do starobylého světa kouzel. A zatímco on sem tam oslní tamější obyvatele moderními hračkami, ti zase umí šermovat s mečem a rozumí přírodě. Z toho všeho plyne řada vtipných situací, protože si lze snadno představit, že řada dnešních teenagerů by dopadla v podobné situaci stejně. Kombinace fantasy a komedie funguje dobře. Hlavně proto, že se zapojí i další postavy a dlouho není jasné, kdo na kterou stranu vlastně patří. Rusové se navíc nebojí zapojit hrdiny z klasické ruské pohádkové školy o nichž i já četl ve starých knihách jež jsme měli doma. A zatímco američtí producenti vkládají své hrdiny buď do rolí super padouchů nebo super hrdinů či aktuálně populárního spojení virtuálního světa a toho reálného, tohle docela funguje. Na druhé straně je hlavní dějová linka trochu slabá a konec průměrný, možná trochu klišovitý. ()

eagle-eye odpad!

všechny recenze uživatele

Aspirant na nejhorší fantasy všech dob... Katastrofální děj, herecké výkony, dialogy, humor, námět, scénář, všechno jedna velká katastrofa... Šílenost non-plus ultra, kterou nelze brát ani s nadhledem... Zbytečně strávených 114 minut života... Pokud máte rádi klasické fantasy typu Pán prstenů, Hobit, případně ujeté Princ a pruďas, pak se této zběsilosti vyhněte obloukem... Nechápu zdejších 75% k 5.4.2018... ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbina v tom nejlepším smyslu slova, která využívá motiv "z našeho světa se dostat do jiného, plného mečů a magie," což je sice princip, který tu už byl nesčetněkrát, ale tentokrát ho osvěžuje využívání ruské (v mnoha částech i celkově slované) mytologie, takže se člověk dočká Baby Jagy, vodníka, nebo chrabrých bohatýrů a příběhu o hloupém Honzovi, co se jmenuje Ivan. A Ivan je jalový - jenže - je ve své jalovosti zábavný a když se připitoměle zašklebí, tak to prostě funguje. Jasně, je to kravina, ale jednotlivé scény jsou prostě mnohdy zábavné a přestože si to zaslouží jen průměrné hodnocení, jako fantasijní oddechovka to funguje úplně v pohodě a při dobrém naladění dokáže Poslednij Bogatyr bez problémů pobavit. "Znám skvělé věci z mého světa! Fyziku, chemii, Kalašnikův automat.." ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Neznám bohatýra Mickey Mouse..." Pro mne velké překvapení. Moc jsem od ruské fantasy neočekával, ale ta silná parodie na ostatní filmy z tohoto ranku se povedla. "Krásná žena a nemluví, to je splněný sen..." A především se povedly dialogy, kdy jsem se mockrát popadal smíchy za břicho. Kdyby nepoužili tu chaotickou akční kameru, tak se nebojím dát plný počet. "Vyzývám tě na souboj, jako frajer frajera!" ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Být sirotek a naprosto netušit, odkud jste se vyloupli, je mizérie. Dozvědět se, odkud jste se vyloupli a z toho titulu zklamávat očekávání svého okolí, protože, na rozdíl od otce bohatýra jste spíše chudatýr, je mizérie snad ještě větší. Možná jsem v ruském měřítku benevolentní, ale Ivan mi připadal v prostředí a vztazích pohádkového světa zmatený přiměřeně tomu, že vyrostl ve světě našem, v boji s mečem neschopný, jak logicky musí být někdo, kdo meč považuje výhradně za imperativ v druhé osobě jednotného čísla ke slovesu mečet. Navzdory tomu získá postupně sympatie krásné Vasilisy i diváků (pořadí závisí na blahovůlii, pohlaví, věku, empatii a toleranci každého jednoho diváka) a nakonec ukáže, že není ani hloupý, ani neschopný a dokonce ani zcela bezcharakterní. Zaváhání v krizi k hrdinům, kteří procházejí proměnou, klasicky klišovitě patří. Co závěr, ten byl tak nějak úsměvně prvoplánový, prvoplánově úsměvný, ale co nevyřečená, a to i Ivanem samotným, otázka: Co se sakra stalo s Vasilisou? Manželkou Ilji Muromce a tím pádem logicky matkou jeho jediného syna - Sokolíka/Ivana? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Za necelé dva týždne od uvedenia film prekročil hranicu zárobku jednej miliardy rubľov (17,2 milióna dolárov) a stal sa najlepšie zarábajúcim ruským filmom roku 2017. Nakoniec zarobil v kinách 30 700 192 dolárov. Rozpočet projektu, ktorý oznámili výrobcovia, bol 345 miliónov rubľov (cca 6 miliónov dolárov). (Arsenal83)

Reklama

Reklama