Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný hráč pokeru z New Orleans vyzve dlouholetého mistra této hry. V sázce není jen balík peněž, ale i reputace nejlepšího hráče. Avšak rozdávajícího vydírají, aby hru zfalšoval. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

McQueen, New Orleans a poker celý film sami neutáhnou. Jewison na ně slepě spoléhá a mezi nimi lepí nesmyslnou vatu, tu tam pustí jazz a atmosféru, ale nic se vlastně pořád neděje a přitom se všichni tváří, jak kdyby budovali dějiny. Nevím, scénář byl dost čitelný, Norman až na pár nájezdů kamerou ničím neoslní, takže se pořád čeká na Stevea, poker a atmosféru New Orleans. Věřím, že tehdy bych film ocenil více, ale bohužel dnes už je na něm ten věk až příliš vidět. Poker je hra nervů a bystré mysli, Kid to všechno zvládá, ale zvládne i toho "nejlepšího?"... 60% ()

andrii 

všechny recenze uživatele

...má v tom grif. Sejměte list. Ať šťastná hvězda září. Pro tu vášeň v karbanu. Pro tu vášeň uvnitř pokerových tváří. Proti sobě stanuli mistr a žák. Král a korunní princ. Sedejte ke stolu. Malé Las Vegas začíná. Vaše sázky, prosím. Rozdáváme. Koho hřát bude herní, koho osobní vítězství - obrať poslední kartu, ta to naznačí... ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen ve slušivé kožené bundě a vcelku banálním příběhu o karetní partii, v níž jde za ruku s vítězstvím ego a prestiž. Eric Stoner alias Cincinnati Kid má slušně rozjetou karbanickou kariéru, po ruce hned dvě ochotné dámy a dokonce i pár přátel – a tak samozřejmě dělá všechno pro to, aby situaci dokonale polepil. Nevypadat tak, jak vypadá, vlastně by nebyl vůbec sympatický, a jeho vzorec jednání pasivita – zbrklá akce – pasivita taky ne, ovšem Stevovy modré oči jsou kartou, která přebije i občasná hluchá místa. A úřadující pokerový král Lancey Howard mi navíc tolik připomínal někoho velmi nepříjemného, že jsem mu upřímně přála nejen, aby nevyhrál, ale ještě cestou domů spadnul do kanálu. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Mám rád takéto rádoby miniatúrne psychologické konfrontácie. Či už sa jedná o kartový poker alebo násilnejšiu fyzickú konfrontáciu jedného proti jednému, kde nepadne veľa slov, ale veľa sa človek dozvie z mimiky. Je to taký malý film, so solídnym hereckým zastúpením, priemernou réžiou ale s rozumným a neheroickým rozuzlením. Spätne teda film má šťavu a šmrnc. Hodnotenie 7/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Na mňa nemáš..." Karty veľmi nehrajem, ale filmy s "kartovými" ksichtami si pozriem rád. Celý film je o jednom blížiacom sa veľkom súboji a potvrdení toho, kto tu je alebo bude kartový Kráľ. S. McQueen je extra trieda, mám ho strašne rád a okrem neho stojí za to spomenúť zvodnú postavu slizkej a falošnej Melby. Pomerne šokujúci záver sa v tých časoch veľmi nenosil a trochu zaskočil aj mňa. +++Pozor spoiler!+++ Aby toho v závere nemal Steve málo, tak mu jednu lekciu pridal ešte aj ten malý černošský hajzlík... Ešte chvíľu som s údivom sledoval záverečné titulky a nechápal prečo Steve nechystá odplatu...80%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Postavu Lancey Howarda měl původně hrát Spencer Tracy, avšak zdravotní problémy ho donutily roli odmítnout a tak byl nahrazen Edwardem G. Robinsonem. (Caszidy)
  • Poslední film Harryho Wilsona, který se zde objevil jako divák ve scéně kohoutích zápasů. Nebyl uveden v titulcích. (Caszidy)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama