Reklama

Reklama

Láska kvete v každém věku a umí pěkně zatočit s našimi plány a životy. Americká romantická komedie oceněná třemi Oscary. Obchodník v nejlepších letech, Johnny Cammareri zcela nečekaně nabídne v restauraci sňatek ovdovělé účetní Loretě Castoriniové. Ta zcela zaskočena jeho nabídku přijímá. Tato výchozí situace rozehrává příběh, v němž se vše točí kolem lásky, milostných tužeb, záletů a partnerské věrnosti v jedné italskoamerické rodině. Vše jakoby ovlivňoval všemocný měsíc blížící se k svému úplňku, nečekanou důležitost v životě Lorety přitom pozvolna získává mladší bratr Johnnyho, pekař Ronny Cammareri... Půvabná romantická komedie, kterou natočil významný hollywoodský režisér Norman Jewison (Šumař na střeše, Jesus Christ Superstar, ...A spravedlnost pro všechny), je vystavěna na dokonalém scénáři a výborných hereckých výkonech Olympie Dukakisové, Nicolase Cage a půvabné Cher. Film byl nominován v šesti kategoriích na Oscara a tři ceny získal (Cher za nejlepší hlavní ženskou roli, Olympie Dukakisová za nejlepší vedlejší ženskou roli a John Patrick Shanley za původní scénář). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (146)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Moonstruck je v podstatě dokonalá romantická komedie i se všemi těmi stereotypy 80. let. Neskutečné dialogy, skvělé herecké výkony, nádherná atmosféra. Vše je propojené Pucciniho Bohémou a je úplně jedno, že matku rodiny italských emigrantů hraje Řekyně Olympia Dukakis a že se Nicolas Cage zrovna nacházel v éře obdivu k herectví podle Actors Studia. Dohromady to vytváří natolik skvělý a kompaktní celek, kterému se lze jen obdivovat. A v případě Cher se hlavně kochat. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[6/10] (MGM) (Technicolor /// Produkce: Norman Jewison, Patrick J. Palmer /// Scénář: John Patrick Shanley /// Kamera: David Watkin /// Hudba: Dick Hyman /// Oscar: Cher (herečka), Olympia Dukakis (herečka ve vedlejší roli), John Patrick Shanley (scénář) /// Nominace na Oscara: Patrick J. Palmer, Norman Jewison (nejlepší film), Norman Jewison (režie), Vincent Gardenia (herec ve vedlejší roli) /// MFF v Berlíně: Norman Jewison (Stříbrný medvěd - režie)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Reklama

HarqAlAda 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa skôr tragédia. Nevyrovnané, kauzalita žiadna. Posledných 10 minút malo čosi do seba. Film nám zdelil že rodina je dôležitá. Ďakujem, to už som vedel. Hviezdičky som zoškrabkal za Johna Mahoney ako jediného umelca svojho remesla a za posledných 10 minút filmu. Odporúčam fanúšikom Cher a Nicolasa Cage. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Skutočná sila tohto filmu nie je v príbehu, ale vo spolupráce geniálnych hereckých výkonov starej a mladej generácii. Prekrásna Cher a šarmantný N. Cage vo veľkej forme. Scény v a po opere sú čerešničkou celého filmu. Zaslúžene vybojované zlaté sošky. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Nádherná romanťárna, ze které čiší hřejivá rodinná atmosféra se vším, co k ní patří .. nechybí trocha hořkosti a zklamání, ale na druhou stranu také porozumění a odpuštění .. a to vše navíc okořeněné dávkou italského temperamentu. V každé roli, větší či menší, je přesně ten pravý herec a všichni působí, jako by spolu opravdu léta žili, nebo se léta nenáviděli .. prostě jim to všechno věřím. Dialogy jsou celkově brilantně napsané, ale některé by se daly rovnou tesat do kamene a třeba jen kvůli nim bych se na MOONSTRUCK mohl dívat pořád. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • V úvodních záběrech je pohled na plakát lákající diváka na operu "La Bohéme", mezi tvůrci této opery si lze přečíst několik zajímavých jmen. Jedním z nich je Theoni V. Aldredge, což je výtvarná kostymérka filmu Pod vlivem úplňku (1987). (Terva)
  • Pracovní název filmu byl The Bride and the Wolf. (Terva)
  • Časopis Premiere zaradil snímku medzi 20 najpreceňovanejších filmov všetkých čias. (shimik77)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama