Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (159)

bigmatko 

všechny recenze uživatele

nenáročná, nenásilná a celkom milá a dokonca aj vtipná komédia. Určite je to lepšie ako posledné humoristické pokusy amerických produkcií, ktoré sú viac trápne ako vtipné. Francúzy sa chytili citlivej témy a zrejme z dôvodu pochopitelných obáv si ako rasovú skupinu vybrali romov a nie muslimov, lebo to by im zrejme neprešlo. Ale je tam cítiť určitý odkaz. Nebudete padat od smiechu ale je to prijmená oddychovka. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Je to fakt škoda, že tahle komedie prolítne kiny beztak úplně bez povšimnutí. Já se totiž velmi, velmi pobavil. Film je možná méně intelektuální, než Co jsme komu udělali, ale zato je v něm mnoho víc francouzské nadsázky a ztřešněnosti. Navíc Christian Clavier se může víc rozehrát a nutno podorknout, že jeho komika je skutečně půvabná. Skvělá je taky celá parta cikánů v čele s geniálním Babikem, jehož představitel podává přímo ukazkový komediální výkon. Pořád je čemu se smát. Navíc se mi líbilo (bohužel reálné) vyobrazení televizní debaty a stejně reálné soupeření dvou mediálních soupeřů. Pointa je sice trochu jednoduchá, ale to je asi jediná výtka. Jinak jsem skutečně nadšen. Musím dát pět!!!! ()

Reklama

boni odpad!

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, na jak hluboké dno mohla klesnout dříve tak skvostná kinematografie a jakým způsobem může národ zdegenerovat. V poslední době má většina filmů ze země galského kohouta tak očividný agitační podtext, že se až nechce věřit, že jim to ještě někdo žere. Další snímek z cyklu Jak je skvělé a obohacující, když tu budeme mít co nejvíce nepřizpůsobitelných cizinců, kteří nám sice žádný přínos nepřinesou, když budete mít štěstí, tak vás třeba i okradou, ale zato můžete mít pocit, že jste splnili svůj humanitární účel na jedničku. Philippe de Chauveron musí být opravdový a nefalšovaný idiot. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Vysoko aktuálna téma neobišla ani francúzsku komédiu a treba uznať, že sa so spolužitím majority s menšinou vysporiadali veľmi dobre. Všetko s politickou korektnosťou, situačnými i slovnými gagmi ( lovenie krtkov nemalo chybu ), dobrými hláškami, a napokon aj so záverom, ktorý už len doklopýtal do logického ale neobjavného záveru. Slušná oddychovka na nedelné popoludnie. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Pohodová francúzska komédia postavená na rasových stereotypoch, pripomínajúca štýlom aj úrovňou komédia Čo sme komu urobili. Jean-Etienne Fougerole s manželkou je v podstate len pozorovateľom toho ako sa mu otočí život hore nohami, keď v rámci svojho politického presvedčenia prijme výzvu diskusného protivníka. Všetku zábavu nesú na pleciach rómske postavy a v prvom rade Babik ako hlava rodiny a Crouch lebo je dement. Produkcia je kvalitná a herci nie sú žiadni začiatočníci. Ary Abittan je v roli Babika skvelý. Škoda, že postava Jeana-Etienna Fougerola nie je viac sebaistá a pôsobí skôr predposrato, takže do každej šlamasiky ho treba dotlačiť. Nie je to však zrejme chyba Christiana Claviera. Ten hrá dobre, podobne ako Elsa Zylberstein jeho manželku aj keď jej nálady a nevoľnosti nie sú až také presvedčivé. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Pôvodný názov filmu bol "Sivouplééé" (zo "S'il vous plaît", teda "Nech sa páči", zdôrazňujúc nefrancúzsky akcent prisťahovalcov), lenže vyvolal búrlivú kontroverziu ohľadom politickej nekorektnosti, a preto bol premenovaný na Àarms Ouverts (S otvorenou náručou). (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Garches a Marnes-la-Coquette (Francúzsko) a v Bruseli (Belgicko) od júna 2016. (Arsenal83)
  • Hoci sa natáčanie filmu ešte ani nezačalo, režisér Tony Gatlif, vtedajší hosť na natáčaní relácie News & Compagnie 20. apríla 2016, verejne zaútočil na tento filmový projekt: „Bude to nechutný film. S ľuďmi sa také veci robiť nedajú. Na tom sa nemôžeme smiať, to nie je možné. Christian Clavier je blázon, že prijal takýto film. Ak je to niečo ako jeho film o Číňanoch, Černochovi, Arabovi (Čo sme komu urobili?), bude to hrozné.“  (Arsenal83)

Reklama

Reklama