Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (159)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenec Christian Clavier v další franouzské komedii, která naťukává téma cizinců. Zde v televizi prohlásí, že by doma klidně ubytoval Romy, a tak mu tam jednou ráno skupinka Romů zazvoní. Christian jako Jean-Etienne je tam nechce, ale kvůli své image je ubytovat musí. A tak začíná celá řada vtipných situací, i když člověk má u filmu trochu i nervy, když si představí, že by takhle lezli po jeho baráku... Ale jedná se o fajn oddechovou komedii. ()

Goumen 

všechny recenze uživatele

Lituji, že jsem si předem nepřečetl o čem to bude, protože téma multikulturalismu a integrování romů zpracované Francouzi nemůže dopadnout jinak. Tahle otázka je pro Francouze velmi aktuální a připadá mi trapné prostřednictvím filmu ukazovat, jak je soužití s romy a jinými menšinami přínosem. Je to sice bráno s nadsázkou a ne vždy to nahrává romům, ale hlavní myšlenka je jasná. To tuhle komedii sráželo asi nejvíce, pár momentů bylo opravdu vtipných, ale i tak je to jedna z nejslabších francouzských komedií. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Komedie, která je „vypohodněná“. Téměř všichni jsou tam fajn a chovají se k sobě hezky, neukáže se nic ošklivého. Takový přístup je možný zvolenou nadsázkou. Ani rodina liberálního spisovatele, ani rodina pestrobarevných Romů nejsou reálné, jsou to jen iluzorní představy, o tom, jak by to mělo být, kdyby byl život pohádka. Je to oddychovka, která vás sice nesejme, ale pobaví spolehlivě. Většina hlášek a situací vyjde. Na konci už je to poněkud přestřelené, ale to se dá odpustit. ____ Jen si říkám, jestli není rasismus zobrazovat Romy až tak snaživě etnicky? Jako veselou při sobě držící rodinku, která zpívá, tancuje, život bere velmi lehce, s ničím si nedělají hlavu a živobytí si dokážou obstarat všude, kam přijdou. Tenhle stereotyp je podle mě na hraně. /4. 8. 17./ ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Je mnoho komédií (najmä tých amerických), ktoré tu majú oveľa vyššie hodnotenia, no pritom sú podľa mňa ďaleko stupídnejšie, totálne klišovité a umelé. V Srdečne vás vítame vám je hneď jasné, akým smerom sa bude dej vyvíjať a že návšteva Rómov v nóbl francúzskej rodine spôsobí množstvo úsmevných situácií. Ale ide predsa o komédiu a dôležité sa je baviť. A to sa podarilo. Celé je to také milé, zábavné a predsa aj tak trochu na zamyslenie. Ak hľadám dobrú komédiu, tak Francúzsko je istá voľba. ()

mortishe odpad!

všechny recenze uživatele

Bože co to jako má být?! Žánr spíše sci-fi než komedie, jednání postav odporuje zdravému rozumu. Vtipné to teda vůbec není spíše trapné a velmi průhledně propagandistické. Jo ale pozor, jedenvtip tam přece jen je..Romové začnou pilně pracovat!! A vymletí pokrytečtí frantíci beztak tenhle film hodnotí pozitivně i když v reálu bojují s romskými zlodějskými gangy a bezdomovci a žebráky (nejen) tohoto etnika válejícím se všude v pařížském metru. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Postava, ktorú hrá Christian Clavier (Jean-Étienne Fougerole), je inšpirovaná francúzskym spisovateľom, filmárom a obchodníkom Bernardom-Henrim Lévym. Obaja majú dvojité meno, dlhé vlasy, bielu košeľa rozopnutú na hrudi, naivnú manželku, ktorá sa označuje za ľavičiarku, hoci je veľmi bohatá, pravidelne sa objavuje v televízii a jeho sluha je Ind. (Arsenal83)
  • Christian Clavier na kritiku povedal, že „scenár je fantastický, s nezabudnuteľnými postavami a permanentnými komiksovými zvratmi, ktoré potešia divákov na celom svete“. (Arsenal83)
  • Ve filmu se objeví potitulková scéna. (Hannahh)

Reklama

Reklama