Reklama

Reklama

Zraněná srdce

  • Velká Británie The Aftermath (více)
Trailer 4

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (142)

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Tento milenecký skvost napísaný určite spanilým a sexuálne pripraveným romanciérom mal problém chytiť kontemplatívnou očarenosťou javiskovo zrelej lukulskej opantanosti,čo neuviedol v vzrat ani lengavý náznak kinovej bohatosti avšak uzavretý do interiorovej všednej periodicity s už tak neobyčajnou exteriorovou nudou.... ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Pozitíva: Keira ukázala svoje zaujímavo neforemné telesné krivky úplne bez. Sklamania: Celý film je vo svojej podstate založený na neustálom imbecilnom jednaní postáv, čo človeka celkom dosť vytáča. A Keira ukázala svoje zaujímavo neforemné telesné krivky úplne bez. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Téma jestli si hodinu po konci války podat ruce a vzájemně si odpustit pobité rodiny a kamarády a do toho ještě ženské milostné city je pro mě zajímavá. Na mezinárodní cyklojízdě Berlín-Waršava ještě před pár lety napadla polská babička mladou berlínskou účastnici.Ale materiál zůstal málo využit. Je to jen variace na běžnou postválečnou romanci pomsty a zrady, a postupně se z toho stává krásná mýdlová popová bublina nezanechávající nic za sebou. Keira je pořád charismatická, krásná a až nespravedlivě fotogenická. Romantický základ tvoří klasická otázka, kterou nejen dámy v publiku rozluští dávno před koncem. Tedy koho si ve finále zvolí hrdinka v podání stále až nespravedlivě fotogenické Keiry Knightley, zda britského manžela, nebo německého milence. Ani jeden z nich nevypadá od pohledu na lamače srdcí, nicméně oba mají své kouzlo. V hlavní roli je budova obklíčená zimou a hladem v níž se vede domácí válka tichých emocí, dusnější a vypjatější než dění venku. Bez dobového zasazení by zbyl banální milostný trojúhelník. Ale pomáhá nejednoznačnost určení, kdo je vetřelec, nepřítel, viník či oběť – třebaže se kategorie dobra a zla probírají se stupňovanou doslovností. Toto letmo načrtnuté pozadí pro romantické melodrama, které se odvíjí jako z příručky. Bezpečně, unyle, k předvídatelnému konci. Zároveň si lze těžko představit diváka, který by opravdu trnul, zda Rachel prchne s pohledným Stefanem, nebo se vrátí k dobráckému, ale nudnému manželovi. Dávám lehký nadprůměr 55%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mal to byť film o vášnivom milostnom trojuholníku v povojnovom Nemecku. Ale napriek špičkovej výprave a solídnemu hereckému obsadeniu to je úplne sterilné. Dokonca ani erotické scény za veľa nestoja. Namiesto Keiry stopro vidíme nejakú dablérku. Keďže mi bolo úplne jedno s ktorým chlapom nakoniec skončí, tak som sa dosť nudil. Výsledok je totálny priemer. 5/10. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Priemerný zážitok, ktorý nemohlo zachrániť ani herecké duo Kiera Knightley a Alexander Skarsgård. Obaja sympaťáci, ale príbeh postavený na beznádeji a strate blízkych počas vojny nemá žiadny prekvapujúci moment alebo nejaké posolstvo. Síce sa viete vžiť do doby tesne po vojne, vďaka záberom na zbombardovaný Hamburg a tomu, ako si každá strana, aj tá víťazná, ráta rany. Chýbajú tu hlboké emócie, ktoré, ak ste aj zachytili, boli umelé a očividne len zahrané. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Točilo se v lednových mrazivých dnech roku 2017. Mráz činil menší potíže herečce Keiře Knightley (Rachael Morgan), která byla oblečena v dobovém poválečném kostýmu. Aby se nenachladila, byl vždy v pohotovosti štáb s čerstvě nahřátou zahřívací lahví. (Eomer1)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. února 2019 na filmovém festivalu v Glasgow. (Petr.Kocfeld)

Reklama

Reklama