Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americká armáda chystá tajnou misi, jejímž cílem je zničit ukrytý sklad zbraní ve Vietnamu. Úkolu se má zhostit speciálně vycvičené komando složené ze samých zločinců. Za splnění úkolu je jim nabídnuta svoboda a tučná odměna. Nikdo už jim ale neřekl, že cesta k úspěšnému provedení akce vede peklem. (Vapet Production)

Recenze (49)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris si v KFC objedná BigMac a dostane ho. A Sammo Hung je tu za takového ultimátního macho frajera, že by mu stačil jediný pohled, aby "Mr. Total Gym" svěsil ušiska a svého těžce nabitého žvance se raději vzdal. I on má totiž pud sebezáchovy. Jestli chcete všechna osmdesátková guilty pleasure akční béčka v jednom jediném filmu, tak tohle je přesně to co (ne)chcete vidět. Tady je totiž úplně vše - mrtvol více než ve Žhavých výstřelech 2, výbuchů více než v bayovinách, zpomalovaček, že i Matrix je proti tomu zrychlený film atd. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byla doba, kdy jsem nepohrdl žádným asijským filmem (hlavně horory), ale poslední roky jsem přesedlal hlavně na tu severskou a španělskou. Nikdy jsem nebyl žádným velkým obdivovatelem všech těch kung fu akčních kousků (přestože mám bojové sporty/umění v oblibě a některé choreografie jsou opravdu skvostné). Nicméně jsem byl na tento válečný film, Sammo Hung Kam-Bo je borec a to nejen coby herec, ale i režisér. Společně se svou budoucí ženou Joyce Godenzi patřili k ozdobám tohoto filmu. Mrtvých tu bylo opravdu dost, stejně jako kvalitních bojových scén, tvůrčích nápadů (zabíjení za pomocí listů…) a nechybělo ani několik humorných scén/hlášek. Tahle asijská verze připomínající Tucet špinavců (i když moc nechápu, proč se někteří vězni k akci přihlásili – když si měli odsedět jen dva roky ve vězení) rozhodně k zahození nebyla. Jen mě neskutečně vytáčel ten chechtající se debílek (velitel) Vietcongu. 70% ()

Reklama

Ozo 

všechny recenze uživatele

Tucet špinavců na hongkongský způsob. Chvílemi megavtipné (ano, zde již zmiňované zastřelení dvou vedle sebe stojících mužů jednou kulkou), jindy trošku trapné (ty zpomalovačky mi prostě lezly na nervy). Každopádně během filmu plánované dvě hvězdy zvyšuji na tři, už kvůli tomu, že se tu s ničím nemazlí (useknutí ruky kambodžské partyzánky). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Sammo Hung se v 80. letech asi rozhodl vytvořit svého vlastního "Ramba" ,neno "Braddocka" a natočil podobný akční film, jako ve zmíněných trilogiích Stalolloneho a Norise ... A samozřejmě se mu zadařilo, protože tenhle týpek na co sáhne, to se mu asi podaří. Prostředí klasický poválečný Vietnam, jednotka nedobrovolných členů, která má zničit nějaké zapomenuté zbraně. Nevyhraněný hlavní hrdina, každopádně dominuje Sammo Hung, který je zde nejhubenější co jsem ho kdy viděl (ne že by mi jeho tloušťka nějak vadila ...) a Biao Yuen. Hlavních postav ubývá, občas opravdu s naivním doprovodem (úplně jsem si vzpomněl na parodii Tropic Thunder (2008) ...), ve finále se pak odehrává klasická honkongská megabitka ve skladišti zbraní. Zde pak Sammo a Biao podávají tradiční excelentí martial arts + kaskadérský výkon. Je to takový "Rambo", kde se hodně kope a používá kung fu, karate ... prostě martial arts ... navíc v pralese. Je to výborný film. Ale nějaká megařezničina to není, i když se zde kosí těmi těžkými kulomety atd., už to má prostě věkem trochu svoje mouchy ... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejsou to až zas takový válečný jatka, jak to vypadá podle legend, co kolem různě kolujou, sice mrtvol se nastřádá pěkná hromádka, ale ještě se to dá spočítat a vejde se to do stovky, nicméně i tak akce brutální, příběh solidní a herci v čele s Sammo Hongem, kterej to ještě celý zrežíroval, dobrý a hlavně těžce ozbrojený, což je to nejzásadnější. Trošku mi to připomnělo Woo-ovu podobnou brutální akci Ying xiong wei lei ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Sammo Hung (Ming-Sun Tung) si v rámci prípravy na natáčanie najal osobného kondičného trénera, aby mu pomohol schudnúť. Urobil tak preto, aby mohol ľahšie zvládnuť pripravenú bojovú choreografiu. (m.a.t.o.)
  • V originálním kinotraileru je mnoho scén, které se do výsledného sestřihu nedostala. Lze tak dedukovat, že úvod filmu měl být o poznání delší a měl vyobrazit pobyt hlavních postav ve věznici. (tequilla)

Reklama

Reklama