Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 1

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Už je to síce slabšie, ale deduško Lang má stále dosť energie na to, aby sa vysporiadal s týpkami, ktorí chcú jeho "rodine" ublížiť....alebo je to naopak? Priznám sa očakával som trocha viac brutality (zopár vrážd bolo mimo záber čo je pri ratingu 18+ nepochopiteľné) a ani jumpscary už neboli také nečakané ako v jednotke. Navyše záver ma celkom sklamal, nechcem spoilerovať ale prípadnej trojky sa už zrejme nedočkáme čo je celkom škoda lebo by som nemal problém dať to celé znova. Je to medzi tromi a štyrmi hviezdami ale Lang ma fakt bavil takže sa prikláňam k vyššiemu hodnoteniu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě jsem si nejdřív zopákl jedničku, hned jí ještě jednu hvězdu přihodil a pak šel teprve na dvojku. A nebudu to prodlužovat: po mém počátečním drobném rozčarování a mírné nedůvěře ("Co tam hergot dělá zase ňáká malá holka?!") musím nakonec zvednout palce nahoru. Sice je to spíš komedie než thriller, samozřejmě komedie nechtěná, ale zároveň je to tak kulervoucí bizár, že jsem na to zíral odzbrojeně a bez protestů, retardovaně se culil a můj mozek tiše a spokojeně předl v nízkých otáčkách, téměř jako ve stavu meditace. Znáte videofilmy o nevidomých mistrech kung-fu, kteří porážejí vidomé bojovníky jednoho za druhým? Náš slepý veterán je lepší! Taky jste u Bird Boxu nadávali, že slepci jezdí auťákama, plují loděma a pohybují se v neznámém prostředí nějak podezřele suverénně? Opět vítězí náš slepec, který chodí po vybydleném Detroitu jen s cizím čoklem, leze po cizích barácích, s jistotou vypíná pojistky a likviduje nabušený a vycvičený pořezy. A ta holka byla nakonec taky docela správná, líbilo se mi třeba, jak radikálně přeťala mateřské pouto se svou matkou (s kým taky jiným). ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Z nášho slepého dedulu je odrazu kladný hrdina a musí sa popasovať so skupinkou únoscov, ktorí by si radi privlastnili jeho osvojenú dcéru. Nepriateľov bude napokon v porovnaní s prvou časťou viac, čo znamená rovnako viac akčnosti a viac vrážd, ináč je to kvalitami celkom porovnateľné, hoci to ide trochu viac do akcie ako atmosféry. Keby neboli nejaké 3 scény mimo kameru, mohol to byť možno aj horor roka (škoda). Stále mi to ale vychádza na full rating, nuda nehrozí a za návštevu kina to určite stojí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "Dont Breathe 2" som sa tešil už od roku 2018. Dlho to bolo avizované, neustále sa to odsúvalo, no konečne som mal možnosť si film pozrieť v auguste 2021. Nebol som si istý, ako sa to tvorcovia rozhodnú poňať, no myslím si, že snaha o solídne pokračovanie bola. Dopadlo to ale trošku všelijako. Osobne poviem, že film ma bavil, mal dobré momentky, niekoľko super postáv a občas aj dobre zapracovaných maličkostí. No súčasne by som to isté mohol povedať aj o tých negatívnych stránkach. Nevadí mi, že sa slepý muž tentokrát dostane do role antihrdinu. Je to niečo iné a môže to film posunúť do trošku novej roviny. Keď sa dozvieme, ako to celé bolo s jeho "dcérou" prináša to zaujímavý a dobre spracovaný zvrat. A finále je perfektné. Všetko čo by som od neho chcel. Rovnako aj útok na dom slepého muža. Zvládnuté super. Mrzí ma však niekoľko vecí. V prvom rade je mi ľúto, že "Hernandez" je ako postava skoro absolútne nevyužitá. Mohla toho priniesť viac a netrvalo dlho, aby som si ju obľúbil. Rovnako aj na strane zloduchov je postava, ktorá sa mi páčila a tou bol Raul. Nebudem hovoriť ale viac. Je zaujímavé vidieť, že naši zloduchovia chcú dostať "Phoenix" von z domu živú. No potom mi nie je jasné, prečo sa ju pred chvíľou pokúsil jeden z únoscov utopiť v klietke. A ešte jej tam potom strčí aj elektrický kábel. Nejde to tak trošku proti cieľu misie? A nakoľko sa tentokrát slepému mužovi snažia scenáristi dať trošku viac hĺbky, film to dosť spomaľuje. Prečo je pôvodný "Dont Breathelepší film? Pretože má jednoduchý koncept a jednoduché spracovanie. Tu však dostávame celkom komplikovaný príbeh, ktorý je spracovaný trošku tradičnou cestou. A hoci prinesie pár prekvapení, nemá to ten istý efekt, ako atmosféricky nápadnejší prvý film. Ale snaha sa cení a mňa film osobne bavil. Hodnotenie: B ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Don´t Breath 2 je tak trochu zbytečný Sequel, který nikdo nepotřeboval, ale naštěstí vyšel v době, kdy je hororové sucho, takže technicky a řemeslně nadstandartně natočenou podívanou beru všemi deseti, ale bez Alvarézového stylingu, to nešlape, tak jak má.Trochu mi vadí, že první půlka je hodně podobná prvnímu dílu, opět Home Invasion, kde místo vyloupení Langa jdou ukrást jeho osvojenou dceru, ale průběh je dost podobný. Zvrat v druhé půli je docela zajímavý, má to trochu exploit nádech, ale mínusem je pro mne akce, Lang mi prostě jako drsný slepec nesedí ( Když to srovnám s tím, co Momoa předvádí v See, tak Lang je spíš minion než Boss) a taky absence výraznějšího masakru ( 3 gore scény z možných 15 je opravdu málo) a takové zastřelení 4 protivníků během 3 sekund je vyloženě plýtvání dobře načtrnutým materiálem.Za vidění film určitě stojí, za poslední měsíc Don´T Breath 2 určitě patří k tomu lepšímu, ale příliš mě nestrhl ani jsem se u něj nebavil, tak jak jsem doufal.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 6.5/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)
  • V garáži si muž rozřeže ústa zalepená vteřinovým lepidlem a vyteče mu spousta krve. Následně vychází z garáže a na ústech nic nemá, navíc má čisté tričko. Hned poté vejde do domu a tričko má opět od krve a na ústech má zbytky lepidla. (CjKukis)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama