Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 1

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

verbal 

všechny recenze uživatele

Sahat psychošově schovance na orgány může mít u zdravého jedince klidně stejné vedlejší účinky, jako nechat se opíchat kurevsky ziskovou experimentální rychlokvaškou bez empiricky prokázané účinnosti proti mediálně záměrně zveličované nemoci s letalitou nižší než u zarděnek. Například smrt. A tak ve tmě zase číhá zmrd v podobě slepého, proti bolesti imunního, rychlohojivého a nyní téměř bez dilemat veskrze kladného sedmdesátníka, i ve svém požehnaném věku schopného bez bílé hole a labradora nafiletovat celé komando mladých a vidoucích speciálních jednotkářů, ovšem jednotkářů s řadou skrytých komorbidit a oslabenou imunitou vůči důchodcům. Oproti originální jedničce jde tentokrát „jen“ o stupidně jednoduchou a notně přestřelenou domácí invazičku. Avšak invazičku skvostně a neserouce se natočenou, syrovou, parádně brutální, plnou mimořádně oslizlých bezskrupulózních patolů a s megadrsným dědou Štefanem, předávkovaným Geriavitem. Čili sanctasimplicitní blaženost a rozhodně nic pro artové hnědopichy, přecitlivělé bukanýry, romantické hospodyňky a astrofyzika LIVČU. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tie 4* sú možno trochu veľa, ale chcem sa poučiť z hodnotenia jednotky, ktorej som dal len 3 a potom ma to roky škrelo, až som sa prestal na niečo hrať, uznal som sám pred sebou, že sa mi to (napriek chybám) páčilo a zvýšil som hodnotenie o jednu hviezdu. Dvojka je snáď ešte temnejšia a to už je vážne čo povedať; Detroit tu vyzerá ako niečo, oproti čomu pôsobí sídlisko z Candymana ako rozprávkové, priam idylické miesto, kde žijú dúhové jednorožce. 69-ročný Stephen Lang si to znova raz efektne užíva (tentokrát rozumne už aj ako producent). Zaskočilo ma, aký jednoduchý a priamočiary scenár je. V podstate si vystačí s dvoma budovami... čo je ale vlastne o jednu viac, než v jednotke, ehm. Vraždy sú efektné, hnusné, špinavé a brutálne. Nie, že by som si ich užíval, nie som psychopat, ale proste je vždy fajn, ak niekto natočí dospelý horor pre dospelých divákov, ktorý sa na nič nehrá a ide na doraz. Dieťa je vcelku znesiteľné a Lang realistický: nie je nezraniteľný, vie sa poučiť z vlastných chýb a zápory dokáže po chvíli premýšľania šikovne využiť vo svoj prospech (spôsob, akým vystopuje unesené dievčatko). Na konci to s ním síce nevyzerá dobre, ale nezabudnite na medzititulkovú scénu. Oceňujem, že grázli sú odporní a prajete im len to najhoršie, čo nie vždy býva samozrejmosť a to je chyba. Bezcitné, nekompromisné, tvrdé, drsné. Poznámka na okraj: ešte som sa nespamätal z Jasona Stathama, ktorý sa v rámci sérií Rýchlo a zbesilo/Hobbs & Shaw prerodil zo zápornej kreatúry na sympaťáka zachraňujúceho bábätká a už tu máme ďalší drastický kolotoč, kedy sa stáva hrdina z psychopata, ktorý zabíjal ľudí a v pivnici väznil a oplodňoval ženu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi líbilo daleko víc. Home invasion vystřídá zhruba v půlce skvělá revenge historka, záopráci jsou prostě záporáci, a i když to chvíli vypadá na rodinnou idylku, stejně tušíme, že to tak jednoduché nebude. Ze slepce se sice nestala vyloženě kladná postava, ale konečně jsou jeho motivace ušlechtilé, a dokonce dojde i na další repliku o Bohu, která, na rozdíl od jedničky, není nihilistická. Závěr tak přes to, co se stane, vyzní vlastně neuvěřitelně pozitivně. Bál jsem se, že mi bude ta malá, přemoudřelá holčička vadit, ale i ona je tady za v podstatě normální holku, což mne potěšilo. Tenhle styl skoro už akčního filmu mi sedí víc, i s těmi určitými stereotypy žánru, přesto má zajímavý děj s určitými zvraty - ten jeden se vůbec nedal odhadnout, ale byl docela síla - a vadí mi jen občasná vata a občas samozřejmě údiv, že to do něho ve chvílích, kdy mohli, nenasypali ze všech revolverů. Ale celkově se mi to líbilo a beru to jako samostatný film, protože jednička se snažila být tak jiná, až se na ni nedá koukat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní Smrt ve tmě byl slušný a originální horor, který mě nijak nestrhnul, ale komerčně uspěl. Pokračování jsem považoval za naprosto zbytečný film, ale překvapivě se nejedná o film špatný. Hlavní hrdina je tentokrát za "dobráka" a musí bojovat s agresory, kteří se rozhodli unést mu dceru. Úvod je překvapivě velice dobrý a prvotní naháněčna/schovávaná v domě je skvěle natočená a napínavá. Poté přijde menší zvrat a film se posune o dům dál a stejně tak i napětí a příběh. Ke konci mi to přišlo až zbytečně uspěchané a raději bych si vychutnával krvavou likvidaci protivníku postupně, než prakticky všechny vybít během minuty v jedné místnosti. I tak se však jedná o překvapivě slušný film, který změnil žánr a neurazí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "Dont Breathe 2" som sa tešil už od roku 2018. Dlho to bolo avizované, neustále sa to odsúvalo, no konečne som mal možnosť si film pozrieť v auguste 2021. Nebol som si istý, ako sa to tvorcovia rozhodnú poňať, no myslím si, že snaha o solídne pokračovanie bola. Dopadlo to ale trošku všelijako. Osobne poviem, že film ma bavil, mal dobré momentky, niekoľko super postáv a občas aj dobre zapracovaných maličkostí. No súčasne by som to isté mohol povedať aj o tých negatívnych stránkach. Nevadí mi, že sa slepý muž tentokrát dostane do role antihrdinu. Je to niečo iné a môže to film posunúť do trošku novej roviny. Keď sa dozvieme, ako to celé bolo s jeho "dcérou" prináša to zaujímavý a dobre spracovaný zvrat. A finále je perfektné. Všetko čo by som od neho chcel. Rovnako aj útok na dom slepého muža. Zvládnuté super. Mrzí ma však niekoľko vecí. V prvom rade je mi ľúto, že "Hernandez" je ako postava skoro absolútne nevyužitá. Mohla toho priniesť viac a netrvalo dlho, aby som si ju obľúbil. Rovnako aj na strane zloduchov je postava, ktorá sa mi páčila a tou bol Raul. Nebudem hovoriť ale viac. Je zaujímavé vidieť, že naši zloduchovia chcú dostať "Phoenix" von z domu živú. No potom mi nie je jasné, prečo sa ju pred chvíľou pokúsil jeden z únoscov utopiť v klietke. A ešte jej tam potom strčí aj elektrický kábel. Nejde to tak trošku proti cieľu misie? A nakoľko sa tentokrát slepému mužovi snažia scenáristi dať trošku viac hĺbky, film to dosť spomaľuje. Prečo je pôvodný "Dont Breathelepší film? Pretože má jednoduchý koncept a jednoduché spracovanie. Tu však dostávame celkom komplikovaný príbeh, ktorý je spracovaný trošku tradičnou cestou. A hoci prinesie pár prekvapení, nemá to ten istý efekt, ako atmosféricky nápadnejší prvý film. Ale snaha sa cení a mňa film osobne bavil. Hodnotenie: B ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • V garáži si muž rozřeže ústa zalepená vteřinovým lepidlem a vyteče mu spousta krve. Následně vychází z garáže a na ústech nic nemá, navíc má čisté tričko. Hned poté vejde do domu a tričko má opět od krve a na ústech má zbytky lepidla. (CjKukis)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Opuštěný hotel je ve skutečnosti hotel „Staro Zdanje“ v srbském Arandjelovaci. (DJMaroko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno