Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 2

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (106)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedený filmek o tvůrci Wonder Woman. Profesor Marston je vzdělaný člověk a vyučuje psychologii na Harvardu. Což je unikát, protože takovýto vzdělaný člověk většinou komiksy nepíše. Ale osud tomu chce, že se z profesora stane spisovatel. Zajímavější ale je důvod, jak se tomu stane. A tak nám snímek sklouzává k pornografii. Tedy ve filmu se nemusíte bát tvrdých erotických scén, ale přeci jen tam lehké erotické scény jsou. Profesor totiž žije se svou manželkou a jejich milenkou. Je to takový bisexuální vztah švédské trojky. A to vše promítne do komiksu Wonder Woman. A tak už víme, jak Wonder Woman vznikla. Mně se film tuze líbil, ten příběh je velice zajímavý a i ty erotičné scény, např. s BDSM tomu dodávají náboj. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Naprosto sterilně a rutinérsky natočená bigrafie kterou ale táhne nad hladinu kvalitní scénář. Fakt, že mě to nakonec i dojalo přesto, že to je natočené stejně nenápaditě jako všechny ostatní životopisné snímky zasazené do poválečné ameriky, tak nějak mluví sám za sebe... Je jasný, že realita asi nebyla takhle pohádkově růžová.. Už jen ty fotky v závěru ukazují, že Marston zdaleka nebyl takovej švihák a jeho dvě Wonder Woman zdaleka nebyly takové kosti.. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na snímek by se dalo vzhlížet ze dvou pohledů. Z jedné strany jako na životopisný příběh harvardského psychologa a vynálezce doktora Williama Marstona, který pracoval na detektoru lži a vytvořil dnes velice známou komiksovou postavu Wonder Woman (mimochodem zde máme možnost poznat, jak byla původně charakterově vykreslena), a ze strany druhé jako na milostný film o jedné poněkud nekonvenční lásce. Druhá možnost je však přeci jen dějově silnější. Polyamorální styl života byl velice provokativní už na počátku 20. století, kdy se příběh odehrává a jestli je tak i dnes je mnohde na diskuzi. Snímek je natočen naprosto neutrálním dojmem, takže se danému tématu tvůrci nijak nevysmívají a naopak taková vztah ani neospravedlňují. Je to jen pouhopouhý příběh lásky, navíc posvěcené detektorem lži, jakou William, Elizabeth a Olive prožívali. Mravokárci si budou škubat vlasy, někdo se na to bude dívat rozčarovaně, někdo přejícně. A o to tu jde především. Každý divák nechť posoudí sám a vytvoří si na danou věc svůj vlastní názor. Snímek je atmosférou hodně komorní, takže kdo u takových filmů usíná, není to nic pro něj. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to hezký životopisný snímek o tvůrci Wonder Women. Ztvárnění milostného trojúhelníku je super. Je to lehce erotické, ale nic, co by někoho mohlo pohoršit. Mně se akorát moc nelíbí Bella Heathcote, což je trošku problém, když je při erotických scénách hlavním cílem vzrušení. Nicméně jinak je to velmi dobrý výtvor. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Patrně vám jméno kontroverzního psychologa a vynálezce Marstona nic neřekne, comicsová Wonder Woman, jejíž je autorem, je už mnohem známější pojem. A coby odborníci i laici byste žasli, kde bral ke své tvorbě inspiraci. Ano, čerpal ji ze svého polygamního vztahu - on, manželka a studentka se totiž hledali až se perverzně našli. Film však v žádném případě není lacině obscénní, těch pár scén, v nichž hraje prim latex a svazování, dohromady nestojí za řeč. Daleko zajímavější je, jak bojoval s prudérní cenzorskou komisí, co každou sexuálnost považovala za úchylku, a jak fungovalo jeho utajované mnohoženství. Psala se čtyřicátá léta minulého století a až příliš sexuálně přebujelý comics (i sexuální život jeho autora) byl terčem zákazů vzdor závratné prodejnosti. Trio Luke Evans, Rebecca Hall a Bella Heathcote sice svým skutečným předobrazům podobné není, ovšem umí rozehrát dráždivé pozadí vzniku slavných bublinových dobrodružství. Režijní patronát Angely Robinson byl poměrně originální. Dokázaly se najít zajímavé doplňky k příběhu, třeba vynález moderního detektoru lži. A kdo si potrpí na zfilmované comicsy, si může příběhem profesora Marstona doplnit znalosti. Většinu biografických děl beru s rezervou, i zde vznikl prostor pro fabulace, nicméně zvolená forma byla nevšední, a jsem polichocen, že ještě comicsům dám šanci, ačkoliv jsem už v budoucnu nikdy žádný vidět nechtěl. Výsledkem je poutavé dílko, které oproti Wonder Woman čeká, až si jej divák objeví. 7/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se ve městě Lowell (Massachusetts, USA). (BMW12)
  • William Moulton Marston je označován za vynálezce polygrafu, není to však zcela přesné. Marston ve skutečnosti na popud své manželky vymyslel manžetu pro měření systolického krevního tlaku, která je součástí detektoru. (HellFire)
  • William Marston bol psychológ a sám sa označoval za feministu. Zaoberal sa sexualitou submisivity a dominancie, myslel si, že problémy spoločnosti v budúcnosti vyriešia ženy, ktoré narozdiel od mužov, budú vládnuť so súcitom a spravodlivosťou. (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama