Reklama

Reklama

Epizody(8)

Videa (7)

Trailer

Recenze (36)

Richard.Seve 

všechny recenze uživatele

Seriálu jsme se dost bránil, neboť jsem si myslel, že je to takový Vyšehrad na ledě, a o to jsem fakt nestál. Nakonec jsem si pustil první díl a zjistil jsem, že si Lajna odkazem na Vyšehrad dost škodí. Spíš tam vidím paralely na Kosmo. Jsou tam vtipné scény, hlášky - no jako dobrý, ale co mě bavilo daleko víc, bylo vyobrazení vztahů a to, že postavy se uvěřitelně vyvíjely a někam směřovaly. Vztahy otec-syn, chlap co odešel od ženy za mladší a pitomější, nasměrování energie z nešťastné lásky do sportu, z přemýšlivého a submisivního kluka do hokejové gumy.... Doporučení: nehledejte hlášky, ale zamyslete se, jak je to opravdové. A jestli nejsme také tím Hrouzkem st., Hrouzkem ml, Denisou, šéfem klubu, atd. Kdyby to všechno nedopadlo tak růžově, asi dám 5 hvězd. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

V první chvíli jsem si říkal, že je tady jen další nápodoba jiného komerčního úspěchu; opět kupa vulgarit, buranství, zde ovšem provázeno zbytečným  nadužíváním sexuálních scén a nevěrohodným chováním rodinných postav. Taclíka v podstatě jinak než při kopulaci nepotkáte, jakoby veškerá manažerská dominance musela být vyjadřována sexuálním zotročováním (a nevyhne se tomu ani manažerka druhé série). Chování vlastní matky k Patrikovi a především sám Patrik jsou pak v prvních dílech rovněž mimo realitu a těžko si představit sladkého klučinu nepoznamenaného takovými rodiči. Zde ale mé nářky končí. Nakonec jsem se u série velmi bavil a zároveň si uvědomil, že ztvárněné postavy jsou až mrazivě blízko realitě. Závěrečný obrat k víře mě paradoxně rozesmutnil, neb se tím autoři rozhodli příběh kočírovat do bezpečných vod Ordinace v růžové zahradě. A nejlepší díl? Jednoznačně Talkshow, o televizní práci vypovídá asi pramálo, ale konfrontace mužské sexistické agresivity s agresivitou současné novinařiny náramně baví, navíc se přistihnete, že fandíte té první variantě. A závěrečná hymna je třešničkou na dortu. ()

Reklama

tomino28 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Lajny je vidět snaha stvořit kultovní seriál plný legendárních hlášek, a místy je to tlačení na pilu tvůrci zřetelné možná až moc. Nicméně, obsazení se povedlo a i zasazení do rázovitého regionu plného vysloužilých havířů má své nepopiratelné kouzlo. Epizody jsou relativně krátké a svižné, bohužel občas jejich kvalita kolísá, ale kolem a kolem to není vůbec zlé. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na 5 hvězd, ale konec tomu nepřál. První 4 epizody naprostá pecka, skoro celé jsem se řezal, pomalu jsem se nestíhal vzpamatovat z jedné hlášky a už tady byla další. Langmajer hraje neskutečně, perfektně sedí do role, další dva hlavní protagonisté, Vágnerová a Piškula, taky skvělí. Jak jsem psal, první 4 díly fantazie, pátý slabší, poslední 3 už bylo trápení s minimem momentů k zasmání. Škoda. Ale celkově to na ty 4 hvězdy, možná trošku slabší, stačí. Jsem zvědav na druhou sérii. Howgh! ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Havířov jede!!! Bomba, bomba, bombička...Langoš je neuvěřitelný a Petr Kolečko taky...Po Okresním přeboru jsem jsi říkala s čím příjde a jaké to bude...Lajna je boží a herecké výkony taky...Scéna, kdy Hana Vágnerová stojí u výlohy prodejny s kabelkami a pláče, že tam jsou jenom koženky a jak tam můžou lidi žít je šupa...Pro člověka z Ostravska opět voda na protipražákovský mlýn... Za mě 95% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (14)

  • V úvodu si můžeme všimnout scény, kdy se manželka Helena Hrouzková (Petra Špindlerová) hádá s Lubošem Hrouzkem (Lukáš Langmajer) před domem a drží mu pod krkem synovu brusli. V jednotlivých střizích drží brusli opačně orientovanou. Jednou je špicí ke kamaře, podruhé je ke kameře brusle otočena patou. (MartinM)
  • V čase 12:30 až 12:38 se na stole samovolně posune časopis. (KINE)
  • Tanečnici, jež v klubu nabízí Patriku Hrouzkovi (Zdeněk Piškula) sex, ztvárnila známá česka pornohvězda Drahomíra Jůzová, alias Lady Dee. (Šéfik)

Reklama

Reklama