Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Roman J. Israel, Esq. je dramatickým thrillerem, který se odehrává v samém srdci přetíženého soudního systému v Los Angeles. Denzel Washington v něm představuje odhodlaného a idealistického obhájce, jemuž život zcela rozvrátí série bouřlivých událostí, které jsou velkou zkouškou pro aktivismus, jenž dosud celou jeho kariéru charakterizoval. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (73)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Máme tu další právnický snímek, který však moc nenudí, naopak je celkem zajímavý. Respektive postava Romana J. Israele je zajímavá. Je to čestný muž, ale i on se nechá zlákat a udělá jednu chybu, a to ho stojí život. Na tom, že byl film dobrý, má velkou zásluhu Denzel Washington a Colin Farrell, kteří odvedli dobrou práci. Líbila se mi také Carmen Ejogo. Mrzí mě jen, že jsme se na konci nedozvěděli, jak dopadla ta žaloba, kterou na konci podával George Pierce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $11,962,778Tržby Celosvetovo $13,025,860▐ Denzel Washington je iná herecká liga a tu to dokazuje, dosť povyšuje túto snímku o zádumčivom advokátovi, žijúcom takmer v ústraní. Nestratí sa tu ani Colin Farrell, ktorý dosť dobre sekunduje. V závere to má slušnú gradáciu a celkovo sa tu nájde hneď niekoľko silných momentov. /65%/ ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Tento príbeh z právnického prostredia nemá príliš čím zaujať, samozrejme s výnimkou opäť raz skvelého Denzela. Jeho starnúci obtloustlý chlapík s pajdavou chôdzou, v o dva čísla väčšom oblečení zo secondhandu, afro účesom, staromódnymi okuliarmi, ktoré si neustále napravuje a slúchadlami na ušiach je to jediné, čo vám zostane v hlave aj pár dni po filme a z priemerného filmu to dvíha o stupienok vyššie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I podle některých ohlasů jsem čekal další černošskou agitku, ale není tomu tak. Tohle je příběh o idealistickém právníkovi, který už má dost konání dobra, za které ho nikdo neocení a tak se rozhodne jít jinou cestou. To, že je to člověk s lehkou formou autismu, je takový bonus navíc a dostává hlavního hrdinu do prekérních i úsměvných situací. Jediné, co mi tam trochu vadilo, byla kriminální vložka, která vlastně vůbec nebyla potřeba. Herecky výborné. Farrell se sice zrovna dvakrát nepředřel, ale i tak mě bavil a Washnigtonův výkon byl brilantní. Nebude to asi pro každého, ale mě se to líbilo. 75% ()

Jellini 

všechny recenze uživatele

Škoda, že scénář nejde víc do hloubky hlavního tématu a je neustále tolik vázán na postavu Denzela Washingtona. Film mohl být klidně věcnější nebo o hodinu delší. :-) A závěrečné rozuzlení a vůbec celá linka, po které se k němu dojde, je trochu krkolomná. Nevadí to ale zas tak moc, důležité je, že se o tématu vůbec mluví. Ne náhodu připomíná Roman J. Israel, Esq. jiný film pojmenovaný taktéž po hlavní postavě, "Michael Clayton". Téma aktivismu (ale ne teho dnešního nudného a skupinově narcistního, ale čistě subjektivního a individuálního) je u bratrů Gilroyových očividně zásadní. Jeden z nejlepších filmů loňského roku (ale neviděl jsem jich moc). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městech Los Angeles a Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Na začiatku filmu jazdí George (Colin Farrell) na svojom BMW s novým typom kalifornských poznávacích značiek s čiernym pozadím a zlatým písmom. Na konci filmu má však na tom istom vozidle poznávaciu značku s bielym pozadím a modrým písmom. (Real Tom Hardy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama