Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

rascool odpad!

všechny recenze uživatele

Vidlácká komedie. One vidlák show. Kohákova největší role a jestli jsou čeští režiséři všímaví, tak to bude jeho poslední role. Je to marné. Trapné. Pošetilé. Pochmurné. Vesnický život je prostě podle tohoto filmu největší odpad - což já si tedy nemyslím. Vzrušení? Impotence instalatéra. Akce? Rozbitá držka instalatéra. Erotika? Honba za pokladem bílého potoka při vzpomínce na vjetnamskou dívenku. Odpad za Gabču Vyheclovanou! Její role byla stejně důležitá jako její videa na Jůtub - naprosto k hovnu. :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se nám s vesnickými komediemi roztrhl pytel. Nevím co režiséry na tom tématu toliko zajímá, snad jakási lacinost. Lacinost a zdánlivá jednoduchost v tvorbě jakýchsi karikatur lidiček z venkova, pachtících se se svými osudy. Jenže to je chyba lávky a proto také nejedna z komedií tvrdě pohořela. Samozřejmě se bavím o hodnotitelném typu filmů, nikoliv o Babovřeskách a spol... Vorel když něco točí, tak ví o čem točí. Nemá potřebu zesměšňovat a i když jsem se u filmu nad tím vesnickým prostředím občas musel upřímně usmát, hlavní hrdina mi k smíchu nepřipadal ani na chviličku. A tady asi začíná to nízké hodnocení tohoto filmu. Když tam hraje Jakub Kohák, známý to ( a většinou i velmi vtipný a pohotový) srandista, musí být přeci film pěkná prča, řekl si asi někdo. A ejhle. Ona není. Vorel šel na látku jinak a já měl chvilku pocit, že vlastně koukám na takovou českou verzi románu Na plechárně. Vorel až Steinbeckovsky se stejným zaujetím a sympatiemi vykresluje hlavního hrdinu takovým jakým je (ač je to looser a pod hrdinou si představíme hnedle někoho jiného) a i když tomuto hrdinovi osud nerozdal zrovna ty nejlepší karty, získá mu Tomáš Vorel u diváka nakonec sympatie a respekt. A to se v našich vodách nevídá, natočit něco takhle čistě civilně je totiž strašně těžké a já tohle počítám! Sice to není na úplně čisté 4, ale za to nízké hodnocení a nepochopení musím filmu krapet pomoci. Žánrově bych to také neřadil mezi čistokrevné komedie (což samo o sobě filmu škodí) a přidal bych tam - drama. Jakub Kohák stejně jako v Teorii tygra podal s přehledem skvělý herecký výkon, byť by se někomu mohlo zdát, že moc nehrál. Dávám tedy za 4 sifony a jsem moc rád, že ještě někdo umí filmy z vesnice točit. * * * * ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela povedený obrázek o vesnickém životě a místním outsiderovi. Koháka moc nemusím, ale role mu sedla na míru a asi se od něj nic lepšího čekat nedalo.Hodně film drží i vedlejší postavy, neboť v některých momentech instalatérovi dochází dech. Příběh na dramatické rovině moc nefunguje, díky nesouvislému ději, ale jako přehlídka zábavných scének ano. Celé to ale příjemně utíká a film dokáže pobavit, což bez nějakých přehnaných ambicí bylo hlavním cílem......6/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je zkrátka síla - a teď nemyslím to, že hlavní hrdina je poněkud jednodušší, nýbrž ten jednoduchý, ale přitom silný příběh, který prožije. Tahle instalatérská pohádka se může chlubit hlavně suverénním Jakubem Kohákem (i když si myslíte, že ho máte plné zuby, vsadím se, že tady vás mile překvapí) a trefně napsaným scénářem, který jen naoko škatulkuje jako o život, protože všechny ty škatulky v reálném světě opravdu existují a záleží na divákovi, jestli o tom ví, nebo ne. Oceňuji, že film nelíčí obyvatele venkova ani jako tupé burany, ani jako idylicky žijící bezstarostné mimozemšťany, nýbrž že dokázal mezi těmi pohledy najít příjemně nahořklý kompromis. Je to nejlepší film Tomáše Vorla, jaký jsem viděl. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Kino Svět Lišov - Ale jo, docela jsem se bavil, byť jsem si říkal, že režisér mohl trochu přitlačit na pilu, naservírovat nám více hlášek a přidat na stopáži. Každopádně nejenom vtipně hrající Kohák, ale i vedlejší postavy, jako Budař, Čtvrtníček a Špalková mě potěšili. Až to budou za nějakou dobu dávat v TV, rád zasednu. Jo a zdravím toho trapáka, co přede mnou celý film točil na mobil :)) 68% (with J.) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu hraje poměrně velké množství zvířat. Zásadní roli mají toulavé kočky, o které se Luboš (Jakub Kohák) stará. Pro natáčení bylo nakonec použito 8 koček. „Byly to samozřejmě kočky cvičené, které musely na písknutí přiběhnout ke Kohákovi a nechat se krmit. A proto honorář všech koček dohromady byl větší než oba honoráře Koháka a Holubové. Kočky byly nejdražší herci filmu,“ tvrdí režisér Tomáš Vorel. (Zdroj: Česká televize)
  • Hokejový zápas mezi Finskem a Českem, který z postele sledují Luboš (Jakub Kohák) se Sýkorovou (Petra Špalková), byl odehrán 12. února 2011. Česká hokejová reprezentace jej prohrála 2-3 po prodloužení. (pavelvojta)
  • Radiokazeťák, co si vzal Luboš (Jakub Kohák) na dovolenou k rybníku, je Sencor S 4500, vyráběný v 80. letech v Japonsku. Ač si mnozí myslí, že značka Sencor je čínská, je to stará poctivá japonská značka – Sen znamená 1 000 a Cor srdce. Později tato značka přešla do vlastnictví a správy české firmy FAST ČR a.s. (bighead)

Reklama

Reklama