Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vorel se zasekl a letí pomalu k zemi. Už Vejška naznačovala, že náš kultovní rejža začíná mít malinko problémy a Instalatér tuhle doměnku jen potvrdil. Nejedná se naštěstí o žádný extra průser, spíše sledujeme naprosto průměrnou člověčinku o jednom starém zpomaleném podivínovi, který se zasekl u maminky, čučí pořád na fotbal a chodí se s dvouma podobnýma tragédama co chvíli vypít do místní knajpy. Kuba Kohák působí jako magnet a snímek spolehlivě táhne. Výsledek jsem čekal malinko lepší. 60% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Docela fajn film, který ukazuje, že Jakub Kohák hrát umí a když má roli, co mu sedí na tělo, tak člověk skoro i zapomene na to, že posledních pár let na něj Kohák vyskočí pomalu i ze sklenice kyselejch okurek. Připadá mi, jako kdyby na tenhle film neměl Vorel moc prachů a přesto ho chtěl natočit, výprava je spíš malá, než velká a počet neherců v hlavních rolích je možná až moc velký (jak se vyrovnat se zlými kritiky? Obsadit jim příbuzenstvo do filmu!) a scénář docela jalový - chybí tu nějaká pořádná katarze a konec je takový... Až moc slunečný? ... Snad jen postava bratra, který je, jako správný měšťák, hajzl, co myslí jen na prachy a jeho děti s***ou nebohému Kohákovi do prázdných toaletních mís, co má v dílně si tu mohli odpustit, je to docela trapné a jednoznačně nejzbytečnější část filmu. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Kohák je momentálně asi největší bavič v Česku. A navíc je to Sparťan. Takže návštěva kina byla samozřejmostí a myslím, že to nezklamalo. I když, přál jsem si, aby to bylo nahláškovaný o něco víc. Vorel to měl vymyšlený ale jinak. Hodil do toho pár dramatickejch zvratů, což tu komediálnost občas zbrzdilo, ale jinak to bylo na takový úrovni, aby to pobavilo jak mladý, tak starší. A to třeba i 10x, což poslední dobou u českejch "komedií" nebývá zvykem. Klidně bych na to koukal i o půl hodiny dýl. A Gabriela Hecl? Že by startovala novou hereckou kariéru mimo youtube. Prostoru sice moc nedostala, ale scénku místo čmouda bych si s ní střihl. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kvůli zdejšímu nelichotivému hodnocení jsem nic zázračného ani nečekal. Byl jsem prostě jen zvědavý na Koháka. Po zhlédnutí jsem velmi příjemně překvapen. Příjemná komedie o instalatérovi, kterému nedělají problém žádné trubky, až na ty lidské. Dost mě pobavil výběr hereček. Nevěřil jsem, že se u nás něco tak ošklivého dalo najít. Film skvěle funguje v jednotlivých scénkách, které dokážou být občas velmi vtipné. Jako celek to celé malinko skřípe. V druhém poločase už trošku lapá po dechu, takže ze sebe ty 4 hvězdy asi nevytlačím. Na každý pád se jedná o Vorlův nejlepší film. To je dost, že konečně vylétl z hnízda. Film působí neskutečně českým dojmem. Nechybí v něm hospoda, domácí násilí a ani rasismem se zrovna nešetří. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak to ten Tomáš Vorel dělá, že v jeho filmech standardní čeští herci působí jako absolutní neherci. To je pro něj prostě totálně ikonický napříč všemi jeho filmy. Navíc ale v případě Instalatéra z Tuchlovic docela i zajímavé, protože hezky naráží na vesnickej život a centrem všeho je právě instalatér Kuba Kohák, jehož tragikomický příběh naráží snad na všechny vesnický stereotypy, na které jste schopni narazit. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Zajímavostí je, že režisér Tomáš Vorel st. se s původní skutečnou postavou - dle níž je film natočen - osobně zná a to díky příhodě, při níž mu instalatér v Praze opravoval umyvadlo. (Zdroj: kladensky.denik.cz) (P. J. D.)
  • Než jde Luboš (Jakub Kohák) tancovat, hraje píseň „Šrouby a matice“ od Mandrage. (SONY_)

Reklama

Reklama