Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vyobrazení venkova zde není naivní radobyhumorné, jak z jiného světa, ale docela realistické úměrné současné době. Film je to vlastně jinak poměrně smutný. Posledních 20 minut je pěkně emotivních. Akorát spousta věcí a témat jaksi vyzní do ztracena. Snad i kvůli absenci nějakého jasného  žánru a kratší stopáži. Je to škoda. Obvzlášť, když zde Kohák není za Koháka, co hraje charakterní roli jako v Teorii tygra, ale už je to Kohák, který charakterně hraje. A  tady mi byl náhodou  sympatický. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

To ještě nebyl úplněk, měsíc nedorostl úplně, každej se dobře voháááák. Všichni maj žebřík v pořádku, lezou rejžovi do zadku, dobrý den, pane Koháááák. Ale hezky jsi to zahrál, Kohýňo, až mi někdy bude kapat kohoutek, volám do Tuchlovic. Nebudeme si nic namlouvat, ten film je hovadinka, ale když se vám tu sejde sorta herců, jako je Čtvrtníček, Budař a Kohák, tak se smějete už jen při pohledu na ně... Sice hovadinka, ale na hony vzdálena všem Babovřeskám, Kameňákům a podobným sračkám. ZaTuchlovice bodují, i když s tím, jak to hrajou, můžou jít kopat maximálně tak přípojky pro Telekom. "Je hlad!" ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že s výnimkou toho ako je tento film kategorizovaný ide pre mňa o skutočne príjemné filmové dielko, ktoré som si užil. Má to podľa mňa dobrú atmosféru, postavy, s ktorými sa dokážem stotožniť a veľmi uveriteľné situácie. Celkovo som nevedel, čo môžem od filmu čakať, no dočkal som sa filmu, ktorý je podľa mňa oveľa lepší, než mu ľudia dávajú kredit. Najmä vďaka Kohákovi, ktorý sa do tejto role skutočne hodil. Holubová je tu podľa mňa tiež príjemná a to nie som zrovna jej fanúšikom. Myslím si, že je to film, ktorému som rád venoval svoj čas a priznávam sa, že aj so záverom som veľmi spokojný. Občas sa šťastie usmeje na každého. Niekedy to príde dokonca aj absolútne najmnej očakávaným spôsobom. Hodnotenie: B ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela povedený obrázek o vesnickém životě a místním outsiderovi. Koháka moc nemusím, ale role mu sedla na míru a asi se od něj nic lepšího čekat nedalo.Hodně film drží i vedlejší postavy, neboť v některých momentech instalatérovi dochází dech. Příběh na dramatické rovině moc nefunguje, díky nesouvislému ději, ale jako přehlídka zábavných scének ano. Celé to ale příjemně utíká a film dokáže pobavit, což bez nějakých přehnaných ambicí bylo hlavním cílem......6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vorel se zasekl a letí pomalu k zemi. Už Vejška naznačovala, že náš kultovní rejža začíná mít malinko problémy a Instalatér tuhle doměnku jen potvrdil. Nejedná se naštěstí o žádný extra průser, spíše sledujeme naprosto průměrnou člověčinku o jednom starém zpomaleném podivínovi, který se zasekl u maminky, čučí pořád na fotbal a chodí se s dvouma podobnýma tragédama co chvíli vypít do místní knajpy. Kuba Kohák působí jako magnet a snímek spolehlivě táhne. Výsledek jsem čekal malinko lepší. 60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Točilo se od června do listopadu z velké části ve skutečném domě pravého instalatéra z Tuchlovic. (Zdroj: kultura.idnes.cz) (rakovnik)
  • Ve scéně, kdy jde Luboš (Jakub Kohák) instalovat ohřívač k chovateli plazů, si zahrálo 10 hadů a 2 leguáni. Točilo se to u reálného chovatele hadů v Žihli v paneláku, kde s nimi reálně bydlí. „Natáčení s leguánkou Filoménou proběhlo bez problémů, koukala se a hejbala přesně na povel. Ale hadi se tyčili zcela jinak, než jsme chtěli,“ popisuje režisér Vorel úskalí režírování plazů. (Zdroj: Česká televize)
  • Ve filmu hraje poměrně velké množství zvířat. Zásadní roli mají toulavé kočky, o které se Luboš (Jakub Kohák) stará. Pro natáčení bylo nakonec použito 8 koček. „Byly to samozřejmě kočky cvičené, které musely na písknutí přiběhnout ke Kohákovi a nechat se krmit. A proto honorář všech koček dohromady byl větší než oba honoráře Koháka a Holubové. Kočky byly nejdražší herci filmu,“ tvrdí režisér Tomáš Vorel. (Zdroj: Česká televize)

Reklama

Reklama