Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

gogos 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dá sa. Kohák sice není kdovíjaký démon, ale jeho prosťáček sázející suché hlášky má úspěch. Film si pro sebe berou Budař se Čtvrtníčkem, kteří mu dávají šťávu. Jinak se jedná o pozvolnou poetiku hrající na dramatickou notičku zasazenou do buranského prostředí, který bohužel, stále aktuální jest. Vorlův slušný počin, kterým si po šeredné Vejšce napravil reputaci ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Vlastně jen další zcela zbytečný film na jedno použití, se scénářem, jenž by spíše seděl k bakalářské povídce a vedlejšími postavami, které dělali všemu jen zoufalé křoví - Budařův nácek, Lubošův bratr či romský spoluobčan trpící gigantismem, jehož love story byla v příběhu taky k ničemu. Film Vorlovými neduhy trpí. Opět otravné záběry obličejů přes celou TV či záměrné pitvoření (slečna výčepní). I přes všechny tyto režisérovy klasické výjevy, lze z filmu cítit určitou pokoru a skromnost k obyčejnému životu...rodinnému štěstí. I slušné herectví si lze užít, sám Kohák sice hraje stejně jako v reklamě na svou oblíbenou banku, nicméně např. Holubové role velmi slušela a Petra Špalková je pro mne dost silné želízko v ohni současné české kinematografie, nicméně v této slabé komedii s prvky dramatu toho moc ukázat nemohla. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který kdyby nikdy nevznikl, nic by se nestalo. Nic nesděluje, zabývá se banalitami, nijak neuráží. Leda snad že tuchlovické vidláky podává podstatně sympatičtěji, než jsou - i ten Budařův rasistickej dělňas nevypadá jako zavrženíhodná kreatura. To je hloupý, protože postavy jako on hloupý jsou. A ostatní mu přitakávají - takže v tom jedou s ním. Kupodivu mi ani nevadil Kohák, což je snad jednou jedinkrát za celou jeho zbytečnou kariéru, a dokonce jsem určité zalíbení našel ve Čtvrtníčkově postavě, což se mi teda s jeho rolemi moc často nestává (a navíc ve filmu píchá Báru Polákovou, která i těhotná v plavkách vypadá nádherně). Daleko horší je karikatura matky v nereálném poddání Evy Holubové (říkám to pořád, Holubová není dobrá herečka, fakt ne, jen má občas štěstí na postavy, ale sama o sobě hraje mizerně) a dalších vedlejších postav, ze kterých se scénář, jinak dialogově zajímavý, byť na dramatické scény banální, snaží dělat tak obyčejné lidi, až jsou neobyčejně neexistující. Zase to pitomý tlačení na pilu. Skrz sociální apel diváka napadne Díra u Hanušovic, skrz hlavního hrdinu zase Václav, ale obojí jsou pdstatně lepší filmy. O trapasech, jak se o osudu dvou vedlejších postav referuje (Ty to nevíš? No přece on/ona...), se radši nezmiňuju, nebo hodnocení ještě srazím, tenhle typ berličky fakt nesnesu. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Tomáš Vorel je prostě svůj. Jiným režisérům by se snadno daly vyčítat vtipy na úrovni čtvrté cenové nebo dějová předvídatelnost, ale u Tomáše Vorla to prostě nejde, protože to tak nějak patří k jeho poetice. Oceňuji, že po celou svou kariéru zůstává věrný svému stylu, který vychází z divadelních kořenů Pražské pětky, zároveň se od nich už trochu vzdálil, je nepodbízivý, ale zároveň divácky přístupný. Už jsem viděl originálnější, ale i trapnější Vorlovy filmy než je Instalatér z Tuchlovic, tady to byl takový vesnický kaleidoskop (ale jiný než v režisérově lesní trilogii) viděný typickou vorlovskou optikou, ve kterém byl kupodivu k přežití i Jakub Kohák. Pokud máme v české kinematografii domácí ekvivalent legendárního francouzského outsidera (myšleno nezařaditelného tvůrce) Jeana-Pierrea Mockyho, je to Tomáš Vorel. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Vorla mám rád a Instalatér sice nijak extra nenadchnul,ale zároveň ani nezklamal.Takový obyčejný český film,sondující život na vesnici.Nic moc se tu neděje,přesně jako v reálném životě.Kohák,kterému v poslední době nemůžu přijít na jméno je tady příjemně civilní a role mu sedla.Ani zbytek obsazení pak nezaostává.Solidní práce...60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Zajímavostí je, že režisér Tomáš Vorel st. se s původní skutečnou postavou - dle níž je film natočen - osobně zná a to díky příhodě, při níž mu instalatér v Praze opravoval umyvadlo. (Zdroj: kladensky.denik.cz) (P. J. D.)
  • Točilo se od června do listopadu z velké části ve skutečném domě pravého instalatéra z Tuchlovic. (Zdroj: kultura.idnes.cz) (rakovnik)
  • Radiokazeťák, co si vzal Luboš (Jakub Kohák) na dovolenou k rybníku, je Sencor S 4500, vyráběný v 80. letech v Japonsku. Ač si mnozí myslí, že značka Sencor je čínská, je to stará poctivá japonská značka – Sen znamená 1 000 a Cor srdce. Později tato značka přešla do vlastnictví a správy české firmy FAST ČR a.s. (bighead)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno