Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

POINTA?! Nuda na zimě. Absolutně odtažité, totálně to sere na diváka. Něco tak chladného jsem opravdu dlouho neviděl, skutečně, při té nekonečné délce jsem měl pocit, že zamrznul čas. Film, kterej postrádá duši, nadstavbu a je až příliš uhlazený. Nemluvim jenom o našperkovaném obrazu, bez emocionálních dialogů, kdy postavy akorát šeptaj, nejvíce zbytečné hlavní postavě, jejiž využití je naprosto nulové - ale i co se týče gore, které místní uživatelé vypisují, krom prořízlého hrdla a ustřelené půlky obličeje si tady fakt nic nevybavuju. Neutichající kalamita zbytečných scén. Nebaví mě koukat pět vteřin na to, jak se hlavní postavě boří nohy do sněhu a jak čumí neustále do blba. Asi deseti minutová přestřelka je průměrná, kde nejsou ani znát samotné průstřely a není zde absolutně nic atraktivního. Prostě ten stejnej případ, jako u opěvovaného Revenanta. Nuda na sněhu, bez pointy. Saulnier asi myslí na nějaké sošky, ale není schopnej vtisknout ani tu nejprimitivnější věc do filmu - ZÁBAVU. Jedinej, kdo mě zaujal a kvůli komu dávám hvězdici, je James Badge Dale a jeho charisma. Rozhodně nevim jinak co si mám vzít z filmu, kde blondýnka jako nahá, má na palici divnou masku a pak se nechá škrtit rukou Jeffreyho Wrighta. Asi jsem nepochopil tu velkou myšlenku, metaforu a farmaceutickej podtext za tim! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu jsem měl stále ještě řadu nezodpovězených otázek i když bych zde asi žádnou logičnost hledat neměl a měl bych se smířit s tím, že záporáci byli prostě naprostí psychopaté. Přestřelka jak z wind river a i celkově mi film hodně připomínal. Dávám 3 hvězdy, ale musím říct, že zde bylo hodně zdlouhavých a nudných pasáží. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Thriller, který v první fázi připomene výborný Wind River, ale velice brzy divák pochopí, že tak jednoduché to nebude. Film má výbornou zimní atmosféru a Jeffrey Wright mi nikdy nesedl více, ale scénář dost často neví kudy kam a nechává postavy dělat dost zvláštní věci na úkor soudržného vyprávění. Jsou zde silné scény a ve většině případů, výborní herci, ale občas je toho mysteriózna až moc. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Před projekcí jsem si nepřečetl ani jeden komentář, a totéž radím i vám. A anotace od Netflixu je totálně mimo.) Mám rád vážný, temný, až depresivní filmy. A jelikož jsem od přirození i díky mnohaletýmu thrillerovýmu a horrorovýmu intenzivnímu drillu v tomhle směru nadprůměrně otrlej divák, málokdy mě 'z hlediska temnosti' nějakej film vrcholně uspokojí. A tohle byl jeden z nich. Jsem z něho ještě tak trochu perplex, protože jeho rozuzlení bez rozuzlení mi vypálilo rybník. Coby náruživý béčkař jsem totiž dlouho dlouho čekal na nějakou tu "nadpřirozenou" pointu, na nějakej horrorovej element, kterej tenhle film šoupne do příslušný škatulky a la 'černá magie', 'posedlost', 'lykantropie' apod. A ono nic. Ona je ta jeho temnota "jen" taková jakoby magicky realistická, v průběhu děje se stále naznačuje cosi tajemného, metafyzického, ale ve finále si musí divák tyhle prvky dát sám do souvislostí, aniž by měl jistotu, že tam opravdu byly, respektive že byly takhle myšleny. A rejža mu mnoho nepomůže.  Kdybych si měl sestavit thrillerovou Top 10, nebo spíš Top 5, tenhle majstrštyk v ní tutově bude. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stát se minulostí, je vždycky lepší, než ztratit budoucnost. Jako tenká nit se táhne myšlenka o vzletných rodičovských slovech, které se časem stávají jen lží ve větru.. Ač mlhavá pointa nezůstane pozorným skryta (vztah „vlčího“ vojáka a jeho šílené ženy), může to někomu přijít jako soubor více, či méně sugestivních scén, ze kterého nakonec nevzejde funkční celek. Já si to nemyslím. Saulnier chtěl natočit žánrový hybrid, jenž zavede diváka na zvláštní místo, ze kterého se sice nemusí vrátit se všemi odpověďmi, ale zůstane v něm zážitek, že tam byl a byl něčeho svědkem. Tohle se nebude líbit.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama