Reklama

Reklama

Bombshell: Příběh Hedy Lamarr

(festivalový název)
  • USA Bombshell: The Hedy Lamarr Story (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Proslavila se jako Ziegfeld Girl, předloha Disneyho Sněhurky či díky tehdy skandální Extasi, vídeňská rodačka Hedy Lamarr ovšem také zásadně ovlivnila technologický vývoj 20. a 21. století svým výzkumem rádiových vln. Ačkoliv nebyla vystudovanou vědkyní, vyvinula technologii, o kterou se ucházela i americká armáda a dnes ji téměř všichni nosíme v kapse, bezdrátově díky ní sdílíme data, používáme navigaci nebo bezhotovostně platíme. Je nejvyšší čas jí za to přiznat uznání. (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (6)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, jméno Hedy Lamarr jsem doteď vůbec neregistroval, ale je to jeden z těch neuvěřitelných lidských osudů a stojí určitě za pohled. Od Papežem a Hitlerem zakazovaný erotický kultovky ECSTASY a mladinký manželky muničního magnáta, útěk za oceán, přes touhu po uznání za víc než být prostou hollywoodskou princeznou, účast na objevu FHSS -- metod přenosu v rozprostřeném spektru (vynález prý v hodnotě $30 miliard!!!) -- jako základ pro dnešní zabezpečený bezdrátový přenos dat, až po smutný pád do samoty a zapomnění... Film je velmi zručně daný dohromady, s účastí blízkých, obsahuje dojemné a nikdy nezveřejněné audio nahrávky z rozhovoru pro Forbes a jestliže Hedy opravdu dlouho toužila dostat ven pravdu o sobě (ač zůstane sporná), zdá se, že se povedlo. Přeci jen happy end. ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Dokument, kterému se nopařilo sdělit to, co chtěl a nechtěně "pracuje ve svůj neprospěch". Ukazuje asi skutečnou Hedy Lamarr, ale ne takovou, jakou si tvůrci přáli ukázat. ()

farinelli77 

všechny recenze uživatele

Konečně odpovídající celovečerní pocta této výjimečné ženě! Viděl jsem dva starší krátkometrážní dokumenty, které nebyly tak hodnotné. ()

Reklama

Reklama