Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $43,034,523Tržby Celosvetovo $86,234,523Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,982,808Tržby za predaj DVD v USA $4,004,588║ tento krát to režisér v celku zvládol, našiel správne mix medzi odľahčením a drámou a sadne to tu /60%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který je poplatný době a v podstatě je v podobném duchu, jako je třeba film Pot a krev nebo Vlk z Wall Street. Je tu kus akce, kus dramatu, nějaké to americké téma, sem tam se utrousí nějaký vtip a celkově vzato je to dost dobře natočeno, že Vás to ani na minutu nenechá nudit a zároveň budete vědět, že nekoukáte na úplně laciný blockbuster, jako na spíš hodně slušně zvládnuté a efektivní americké drama. Dvojka Miles Teller a Jonah Hill si tu náramně sedla. Zatímco Miles na mě po lidské stránce působí od počátku jeho kariéry líp, k Jonahovi se pořád tak nějak dostávám. Oba ale mají hraní od boha a celé to zastřešuje Bradley Cooper, který se za ty léta vyšvihl k producentovi podobně laděných filmů a hercovi často i vedlejších, ale význačných rolí. Tady opět neměl chybu. Stačilo ho málo a každá jeho scéna měla punc kvality, která samotný film výrazně vyvyšovala. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bezproblémovo sledovateľné, miestami vtipné, s fajn hereckou crew, ale aj tak skrz naskrz maximálne trocha nadpriemerné, pretože War Dogs je film ako taký na buddy komédiu málo komediálny a na dramatický príbeh obchodníkov so zbraňami málo dramatický, dosť neosobný, príliš plytký a neprepracovaný. Jednoducho mix žánrov, ktorý skvelo fungoval napríklad už v mnoho krát skloňovanom Vlkovi z Wall Street, pretože Vlk z každého žánru vyšťavil maximum, ale tu to Phillipsovi skrátka extra nevyšlo. War Dogs neurazia, ale ani nenadchnú. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chtěl to být chytrý a svižný film, co poodkrývá zákulisí běžnému člověku nedosažitelného byznysu, což se úplně nezdařilo. Stylem se to snaží přiblížit např. Scorseseho filmům nebo třeba Lord of War, ale prostě tomu něco chybí. Jonah Hill vypadá nepřirozeně tlustě a ty jejich eskapády prostě nejsou zas až tak zajímavé. I žena hlavního hrdiny je na něj vždycky nasraná jen tak na oko. Todd Phillips na vážnější látku zatím nestačí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal hovoriť o filme s absolútne strašným marketingom a mizerným trailerom, ktorý ma ale v realite nakoniec príjemne prekvapil a maximálne prekonal všetky moje očakávania. Nie som veľkým fanúšikom Jonaha Hilla a má veľa momentov, kedy mi prišiel otravný a Ana De Armas nám minulý aj tento rok ukázala, že si nevie vybrať zrovna najlepšie filmy. Exposed a Knock Knock hovoria za seba (pričom v druhom spomínanom filme bola ešte aj neskutočne otravná). Ale po tom, čo som film dopozeral, nielenže som mal pocit, že sa pozerám na celkom inteligentný film s myšlienkou, ale súčasne som mal pocit, že je to film, ktorý dokáže aj niečo naučiť. Moment, kde však pre mňa zlyhával bola miestami jeho komédia. Sú tu dobré vtipy, na ktorých som sa zasmial, no rovnako je tu aj dosť fórov, ktoré akosi nefungovali. Ale Miles Teller a Jonah Hill robia dosť na to, aby tento film predali. Snažia sa a musím ich snahu aj celkom oceniť. Obaja fungujú dobre aj ako tím a majú medzi sebou dobré dialógy. Ale komédia je práve to, na čo sa film sústredí najmenej. Viac je to práve krimi dráma s ukážkou toho, ako kedysi fungoval (a možno aj teraz ešte funguje) americký trh so zbraňami a ako sa hľadajú rôzne okľuky na to, ako zarobiť čo najviac peňazí a zhrabnúť najlepšie zakázky. Ja som si sledovanie užil, nenudilo ma to a skutočne som sa zasmial ako "Marlboro" (áno, tak sa volá jedna z postáv) tankoval do auta benzín za jazdy v Iraku. To ma pobavilo. Celkovo film môžem doporučiť a myslím si, že si ho môžete užiť. Jedno príjemné prekvapenie tohto roku Hodnotenie: B+ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Hoci je pravda, že Beretta 92 je zbraň vyrábaná v Taliansku, a preto ju nemohli hl. hrdinovia kvôli embargu exportovať do Iraku, zbrojovka Beretta vyrábala túto istú zbraň aj v Amerike, len pod označením M9. Čiže v podstate nebolo nutné zbrane doviesť z Jordánska do Iraku. (Real Tom Hardy)
  • Timeline: Obsazení bylo oznámeno na začátku roku 2015. Scénárista Stephen Chin vycházel (kromě skutečného příběhu) také ze svých zkušeností z Iráku. Natáčení mělo začít ve druhé polovině dubna 2015 v Miami a mělo trvat několik týdnů. Natáčet se však začalo již 2. března. Do kin se dramedie podle skutečného příběhu podívala 19. sprna 2016. (Hal_Moore)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama