Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 2

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (411)

Happens 

všechny recenze uživatele

Film jde tématicky a způsobem zpracování, kdy se z dokumentu podaného velice populární formou dostaneme do komedie a z komedie do thrilletu, na snímek Obchodník se smrtí. Jonah Hill opět perlí a Teller nezůstává ve stínu. Je to klasická bomba s epickou náloží, kdy nevíte, jestli se máte už smát, nebo je to teda jakože teď fakt o život(?). Amerika Dicka Cheneyho jak vyšitá. Demokracie rozsetá po světě čekající na zpeněžení. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mě docela potěšil,čekal jsem nějakou rozplizlost zakončenou nechutně patetickou scénou a naštěstí jsem byl v tomto ohledu zklamán.Ještě teď vrtím nevěřícně hlavou,americký film bez patosu je k vidění tak často jako modré jahody.Film potvrdil dvě věci,o kterých se všeobecně ví,války se vedou pro peníze a pracovníci tajných služeb mohou považovat za úspěch,když si najdou nos mezi očima.Celou dobu jsem se bavil,nenudil jsem se a scéna s doplňováním paliva za jízdy mi připomněla,že ruské miniponorky plují obzvláště dobře na vodku. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco Wall Street má svého vlka, Miami Beach nabídne dva povedené ptáčky.. Grilovaný brojler a naivní kavka rozjedou s přičiněním Dicka Cheneyho obchod se zbraněmi a já se nepřestávám divit, jak špatně obsazený, nevtipný a v dramatických scénách zoufalý kousek z toho Todd Phillips dokázal udělat. K odpudivému, jarmulkou zašpuntovanému demižónu jménem Jonah Hill vskutku pasuje „The World is Yours“ Tonyho Montany, protože když je na něm on, nikdo jiný se tam už nevleze.. Amerika je země neomezených možností, běda však, když se k nim dostanou omezení lidé.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kým Ryan Gosling či Matt Damon kvôli svojim úlohám v rôznych snímkoch podstupujú drastické metódy diét či tréningov, tu Jonah Hill všetkým vytrie zrak vizážou, akoby prehltol 120 kg prasnicu z Oravy určenú na porážku. Tento herec mi bol vždy nesmierne sympatický, no teraz sa zmenil na ukážkového maskota Mc Donaldu, pričom pohľad na jeho osobu bol kadejaký, len príjemný nie. Čo sa týka filmu ako takého, príliš vtipný mi veru neprišiel, no zato "hlášok" v podobe vlasteneckých žvástov bolo viac, ako by si človek prial. Keď k celej tejto maškaráde prirátam ten za vlasy pritiahnutý príbeh o dvojici dementov, ktorí sa od predaja cukrovej vaty ku kšeftu so zlatými tehličkami prepracovali, skutočne ťažko dokážem akceptovať čo sa tvorcovia divákovi (ako som ja) snažia ponúknuť. Vedu z takýchto snímkov robiť neradno. Len ich po prepadnutí veľkej nudy zapnúť, pretrpieť, akceptovať, pokiaľ po emocionálnej stránke zaberú - tak zabaviť sa, no a následne - veľmi rýchlo zabudnúť. Nie, nenudil som sa (!), no viac sa zabavím na youTube pri sledovaní "compilation dog fails". ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Todd Phillips, zdá se, všechen svůj režisérský um "vystřílel" v roce 2009 u filmu "The Hangover", jelikož od té doby nevytvořil nic, co by tento film překonalo. War Dogs totiž není ani komedie, kterou bych u tohoto režiséra očekával, a není to ani drama, protože dramatické linie jsou zde pouze chabě načrtány a nedovedeny k patřičné pointě. Po celou dobu trvání snímku mi to přišlo jako úplně zbytečný film, který až na pár světlých momentů nenabízí vůbec nic. „Sorry. Don't worry, I have to go first, I'm American.“ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Aj keď sa ústredná dvojka rozhodla prebaliť čínske náboje AK-47 7.62 do obalov bez označenia, v skutočnosti by to moc nepomohlo, nakoľko je na každom náboji vyrazený rok výroby aj informácie o továrni, kde boli vyrobené. (Real Tom Hardy)
  • Neoficiální název filmu je „Arms and the Dudes“ podle knihy „Arms and the Dudes: How Three Stoners from Miami Beach Became the Most Unlikely Gunrunners in History“ spisovatele a novináře Guye Lawsona. Česká distribuce použila pro název snímku překlad názvu knihy namísto oficiálního War Dogs. (Saur.us)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama