Reklama

Reklama

Děda, postrach rodiny

  • USA The War with Grandpa (více)
Trailer 1

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta. Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety... (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

JenYu 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si koupíte poukázky do kina a pak filmy, na které jste chtěli jít, odloží na neurčito. Pak musíte na něco jít a oni nic zajímavého nedávají... Film mě nezaujal a opravdu od srdce jsem se zasmála jen v jedné scéně. Spolužáci mi připadali, že neumí hrát, starší sestra a Uma přehrávaly. Jediné pozitivum byl matador De Niro a Peterova malá sestřička, což je trochu málo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Přemejšlím, co za blbost vlastně je označení nenáročnej film. U filmu sedíš nebo ležíš; jak pro tebe může bejt náročnej? Nenáročnej může bejt leda tak pro ty, co ho natáčej, což je podle mě přesně tenhle případ. Snad se Robert neurazí, všechna čest tomu co dokázal, ale kam se s prominutím sere na našeho dědu. To je teprve postrach. A kdyby jenom rodiny... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ešte horšie ako Dirty Grandpa, ktorý bol aspoň nechutný. Tu nie je vôbec nič. Nefunkčná z-tková variácia na deväťdesiatkové klasiky typu Sám doma alebo Postrach Dennis s áčkovým obsadením. Dojímavé scény v ktorým by sme sa mali zblížiť s postavami je mimo a aj všetky tie fóry v ktorých si robí ústredné duo napriek, sú už miliónkrát obohrané a nič nové a originálne neprinášajú. Stará garda tu hrá nudné postavy a decká sú otravné. Dokonca aj na De Nira je tu skôr smutný pohľad vidieť ho znova v takej kravine. Jedine Christopher Walken si svojou obrovskou charizmou udržal akotak dôstojnosť. 3/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vše nasvědčovalo tomu, že se bude jednat o nesnesitelnou katastrofu, ale nakonec se z toho vyklubala příjemná a po všech směrech ideální rodinná podívaná. De Niro se baví s fungují i veškeré vedlejší postavy. Není to žádný zázrak ale odsýpá, nenudí a humor je i přes svou infantilnost snesitelný i pro odrostlejší diváky. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Wow, Uma naozaj vôbec nevie hrať. A wow ako nemá snáď jedinú vrásku. Zbytok je rodinná komédia ako z 90. rokov, kde vojnové plány sú pravdepodobne vymyslené niekym predškolského veku a aj cieľovka sú asi tí najmladší, už len prdiaci vankúš a preháňadlo chýbali. Nesleduje sa to ale nepríjemne, ako rodinná jednohubka v telke asi môže byť. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Děda (Robert De Niro) na půdě rozšroubuje stůl, židli a postel. Vnuk poté přijde do pokoje a jde ke stolu, který se po chvíli rozpadne a lekne se a spadne do židle (která se samozřejmě rozpadne). Jenže vnuk stojí nalevo od židle, takže by podle všeho měl dopadnout vedle židle. (Bublasaurus)
  • V českém dabingu se objevila chyba ve scéně, kdy je děda (Robert De Niro) na návštěvě u kamaráda, který mu ukazuje svoje „hračky“ – autodráhu, videohry apod. Přitom řekne: „Ten bazén mě stál 6 000 dolarů.“ Stojí přitom vedle kulečníku, který měl zřejmě na mysli (v angličtině „pool“ znamená kulečník i bazén). (blondak16)
  • Založeno na příběhu stejnojmenné knihy od amerického autora Roberta Kimmela Smitha. (MeanWhile)

Reklama

Reklama