Reklama

Reklama

Shimmer Lake

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V malom zapadákove zmiznú z banky prachy. Trojica gangstrov (Wyatt RussellMark Rendall a Rainn Wilson) si odniesla obrovskú sumu peňazí, ktorá patrila majiteľovi banky, sudcovi Dawkinsovi (John Michael Higgins). Na miesto činu je poslaná dvojica federálnych agentov - Walker (Ron Livingston) a Biltmore (Rob Corddry), čo sa však nepáči miestnemu šerifovi Zeke Sikesovi (Benjamin Walker). Ten im s najväčšou úctou a so sarkazmom sebe vlastným vysvetlí, že ide o lokálnu záležitosť spáchanú miestnymi proti miestnym. Zeke celú bandu pozná ešte zo školských čias a ba čo viac - jedným z lupičov je jeho brat Andy. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmová exkurze do amerického zapadákova. Mám rád tenhle druh filmů - něco na pomezí americké nezávislé scény a černým humorem a nadsázkou oplývající Coenovské detektivky. Vyjdeme-li z kontextu, že se jedná o celovečerní debut, nutno konstatovat, že ruka režiséra Orena Uziela je až překvapivě jistá a na své stoličce sedí opravdu sebevědomě...připočteme-li k tomu, že coby zároveň i autor scénáře má rád netradiční vyprávěcí postupy a zjevně se nechal inspirovat Nolanovým Mementem taktéž vyprávěným pozpátku, je patrné, že tahle sázka na nezkušeného začínajícího tvůrce se vyplatila. Opravdu příjemné překvapení! Netflix boduje! ()

shaacul 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná detektivka, spíž než pro celovečerní film dobrá pro epizodu nějakého seriálu. To co ji táhne lehce nad průměr je příběh odvyprávěný od konce, díky kterému víme co se stalo ale až do konce nevíme proč. Nosným tématem není zločin, ale pomsta. Scénárista si v posunu děje pomáhá až příliš náhodou. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Surprise is for the ill-prepared.“ Uziel drží diváka na krátko reversním vyprávěním a vy mu tu přirozenost postav včetně jejich vidláctví a vychcanosti baštíte z ruky, že si ani možná na vodítku nevšimnete nápisu „Dolanův cadillac“. Navíc je to plné sympatických drobností jako třeba úvodní záběr každého dne, který prozradí, kdo byl dalším pánem na holení, running joke s kolegou policistou na zadním sedadle služebního vozu a nebo večeře s Wendy. Na režijní debut víc než slušné a Nolana bych sem vůbec netahal.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pěkný kousek se povedl debutantovi Orenovi Uzielovi. Odkazuje jím krásně na nejlepší vzpomínky bratrů Coenových, když se příběhem zaměřil na brutální americký zapadákov a navíc přispěchal s originalitou, protože celou tu vloupačku vypráví obráceným způsobem - tedy od konce. Navíc se ve filmu sešla solidní várka herců, kteří si mě v neméně alternativních filmech dokázali získat již dříve. Wyatt Russell, Rainn Wilson a Benjamin Walkter. Takže v tomto případě dobrá práce a jen tak dál. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připomněl mnohem napínavější a absurdnější Zkurvenou noc. Shimmer Lake je podobně točenej pozpátku, ovšem po dnech, takže postrádá veškeré napětí, protože ten, koho v pátek zabili, o toho se už logicky ve čtvrtek nebojíte. Ve čtvrtek akorát zabijou dalšího herce, o kterého už se nebojíte ve středu a v úterý si řeknete: aha, tak takhle to teda dospěje k pátku, kterej už jsme viděli... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama