Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bizarní scénáristická hříčka ovlivněná Tarantinovým slavným snímkem Pulp fiction ve smyslu mísení žánrů, zpřeházení chronologie příběhu s několika paralelně se odvíjejícími příběhy postav, které mají ve filmu zhruba stejný prostor a jsou obdařeny cool charakteristikou. Humor je, jak je pro tarantinovky typické, spojen s násilím a lidským neštěstím. Nechybí ani několik zločinů, mrtvoly, jeden uříznutý penis a poněkud jadrnější mluva - zkrátka všechno, co má kultivovaný divák odkojený Bergmanem a Fellinim tak rád. Snímek má velmi rozumnou stopáž a rychlé tempo, na druhou stranu nemá tak dobře napsané dialogy, jako ranné tarantinovky, chybí černé hlášky a na filmu je znát i režijní nezkušenost.Celkový dojem: 65 %. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Přesně takovýchto filmů bych si přál víc. Podobně jako například ve Vantage Point, i zde je vyobrazen náhled na jednu noc z různých pohledů, které jsou vzájemně provázány. Vhodně zvolená délka, trocha černého humoru a výborný Swayze, který svoji část zvládl nejlépe (podle očekávání), mi v klidu dovolí hodnotit celkem vysoko. 80% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mi dlouho unikal, ale teď jsem rád, že jsem v hledání nepolevil. Obratně napsaný příběh představuje jakýsi americký zapadákov, ve kterém se během jedné proklaté noci sejde několik ztroskotanců, s různě těžkými průšvihy. Postupně se staneme svědky několika přehmatů, kolizí, mrtvol.. udržet si v tomhle maglajzu čistou hlavu nebude úplně snadné!! Příjemná jednohubka na jedno podívání překvapí poměrně svěžím a skrznaskrz černým příběhem, který rozzáří poměrně dobře napsané dialogy a herecké obsazení. Zhruba tucet známých i méně známých hvězd i hvězdiček se tak prodírá až k závěrečnému spojovacímu článku, který film vytlačil na 4*.. Potěší i délka.. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tahle noc byla ku*evsky zkurvená a já bych se jí nikdy účastnit nechtěl. Za prvé skvěle napsaný scénář, všechno do sebe krásně pasuje. Za druhé skvělý herci. Za třetí se od většiny filmů s propletením osudů liší v tom, že tohle se děje teenagerům, všechno se sere a jsou zde odlehčené scény na usmátí, tudíž to koncepčně není postaveno vyloženě na vážno. A tím to mělo skončit, jenže je tu za 4.! ZA 4. je tu nehorázně zku*vený konec, který totálně vysírá a já mám sto chutí dát 3*. Divák sice ví jak to bylo, ale mě konkrétně zajíma, jak to celé dopadlo, jak se to vyřešilo! Ať už se do toho tvůrci zamotali a nevěděli jak dál, nebo neměli odvahu to dokončit, nebo to tak prostě chtěli, tak je to na úder! Nakonec dám 4*, teda konkrétně 3,5*, protože celá ta podívaná je skvělá, ale schází tomu 20 minut konce... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Támhle na ulici leží lidskej penis. Někdo by ho mohl hledat." 23:14h je nebezpečnej čas. Když tou dobou sedím za volantem, tak zastavím a minutku čekám. V tuhle dobu totiž z mostu padají mrtví chlapi, nechávají se srážet nevěrný holky a občas proletí vzduchem ufiknutej penis. Zkrátka nebezpečná část noci. Zkurvený noci, ve který platí Murphyho zákony naprosto dokonale. Já jsem se přitom bavil mnohokrát a taky jsem zpozoroval zvláštní úkaz. Ačkoli jsem hodnej kluk a snažím se lidem pomáhat, tak tady jsem nelitoval nikoho. Všichni šli svýmu neštěstí naproti a proto se osudu a scénáristovi rozhodně do cesty nepletu. A taky už nikdy nebudu souložit na hřbitově opřenej o náhrobek. Není to tak bezpečný, jak to vypadá. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)
  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)

Reklama

Reklama