Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 1

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (109)

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a přímočarý příběh o dvou bratrech, kteří musí zadržet zlatokopa, který má formuli na vyrejžování zlata. Herecké obsazení je slušné ač mi úplně neseděl herec do role jednoho z bratrů Elího, ale ke konci jsem si k těmu našel i docela cestu když ukázal, že to není jen bratr žíjící ve stínu svého populárnějšího bratra Charlieho. Dávám 75% ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočený, ale příběhová stránka bohužel trošku pokulhává. Zápletka a některé scény či postavy částečně připomínají starší westerny, což určitě není špatně, ale něco tam prostě chybělo. Možná kdyby přibylo trošku humoru a film dostal takový ten lehce Coenovský/Tarantinovský nádech... Příběhová linie totiž není nějak zvlášť zajímavá a i když se ve filmu najdou některé hodně povedené momentky, tak je to do těch dvou hodin až příliš roztahaný. Každopádně jsem ale rád za takový menší návrat westernů mezi hlavní žánry. Buster Scruggs sice nic moc, ale z posledních let (2012-2018) Django, Revenant, Hateful Eight, Bone Tomahawk, Brimstone a teď Sisters Brothers celkem oživují tenhle můj oblíbený žánr. Jen tak dál. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Režiséra jsem doposud vůbec neznal, ale na film mě zejména nalákalo hodnocení kritiků a pak samozřejmě Joaquin Phoenix. Říkal jsem si, že ve westernu jsem ho ještě nikdy neviděl a že by to mohlo dopadnout ve výsledku dopadnout skvěle. Skoro jsem měl pravdu. Asi jsem čekal o trochu větší porci vydatných přestřelek, z traileru to docela navnadilo na momenty, kde se jednotlivými kulkami fakticky nešetří. Ale ono by to možná ani nezapadlo do konceptu filmu. Film se opírá zejména o dialogy, které leckdy rozjímají o životě atd., mnohdy mi to připomnělo jakési metaforické rozmluvy. Tím ale film nijak neshazuji, jen mě styl malinko překvapil. Phoenix jednoznačně přehrál své herecké kolegy, ukázal, že vtělení do jednotlivých postav zvládá přímo ukázkově (ať už se dostaví Joker !!!). Ale když na druhou stranu dojde na chvíle přestřelek, tak stojí za to. Postava Gylenhaala hrála takové druhé housle, tam bych si uměl představit i větší porci minut. U milovníků klasických westernů nevím, jestli si tito dotyční lidé přijdou na své. Ale pokud filmový styl přijmete, tak se nudit za žádných okolností nebudete. To vám říkám. Za mě dávám 77 % ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro westerny. Snad z nostalgie po časech, kdy jsem je - knižní i filmové - hltal jako kluk. Přitom se mi jich líbí tak sotva co bych na prstech jedné ruky napočítal. Inu, je to přece jenom béčkový žánr. A nedělám si velké naděje, že se ještě dožiju něčeho srovnatelného s Eastwoodovým Unforgiven. --- Tenhle kousek se zařadí mezi tu nepočetnou skupinu výjimek. Je to taky drama lidí zabíjejících pro obživu, jenže příběh je neobvyklý a postavy nejsou žádní comicsoví panáci. Mají své charaktery a ty se s příběhem odhalují a vyvíjejí. Dalo by se to říct i tak, že je to western, ve kterém herci hrají plnohodnotné charakterní role. Vzácná kombinace, tuze vzácná. --- Nedejte na to, že dávám jen tři hvězdičky. U mě jsou tři hvězdičky už docela hodně. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Spíše než western bych to označil jako drama z westernového prostředí, protože s klasickou kovbojkou to nemá nic společného. Filmu hrozně ubližuje celá první polovina, která je neskutečně nudná, odfláklá a tak trochu zbytečná a nebýt kvalitního hereckého obsazení, tak bych to po 20ti minutách vypnul. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)
  • Western je typický americký filmový žánr, odehrávající se zpravidla na severoamerickém kontinentě. Ani u The Sisters Brothers tomu ostatně není jinak, akorát ani jedna lokace, kde se snímek natáčel, neleží na americkém kontinentu – točilo se ve Španělsku, Francii a Rumunsku. (Nine)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)

Související novinky

Reklama

Reklama