Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Důrazně doporučuji panu Kingovi, ale se držel pera a nemotal se do věcí jiných (patrně schopnějších) pánů. Ačkoli pochybuji, že si toto moje doporučení vezme k srdci (ale kromě tohohle filmu už nic nespáchal, takže mu to zřejmě doporučil ještě někdo přede mnou a možná i více důrazně), já sama se dobrovolně podívám na jakoukoli adaptaci jeho knih, ale jeho filmu (kdyby nějaký další přišel) se obloukem vyhnu. 30% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

První a zároveň i poslední film Stephena Kinga, který si sám režíroval (jediný důvod, proč jsem se na to podíval). V té době se totiž tohle bláznivý béčko stalo propadákem. Ani se moc nedivím, Vzpoura strojů nabídne sice pár vtipných a šílených momentů, ale jinak je to celkem pěkná nuda. První polovina se ještě dala, ale jakmile všichni dorazí na benzinku, film ztratí tempo i humor. Slabší tři hvězdy. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Od snímku,který režíroval sám veliký Stephen King,jsem čekal daleko víc.Možná mi dojem kazí to,že je až moc zřetelně vidět,jak King bere film hodně s rezevou a ne příliš vážně.Rozhodně se jedná o originální nápad,to bezesporu,ale pořád mi v tom chybělo něco,co by to všechno pořádně rozhoupalo.Celých 97 minut se nese v jednom tempu,které ani negraduje,ani neklesá,což vás po chvíli začne solidně nudit.Pár fajn ,,smrtí´´ je v tomhle případě jasnou věcí,to je ale asi tak,kromě již zmiňovaného originálního nápadu,vše. ()

Danoboss odpad!

všechny recenze uživatele

Ja som neveril, že je možné natočiť niečo horšie ako Robot Jox, ale po pozretí Vzpoury stroju som ostal prekvapený. Je to prvý film o ktorom si trúfam povedať, že so svojou domácou kamerou by som ten istý motív vedel sfilmovať lepšie a navyše by som ju zrejme ani nemusel zapnúť. Toľko duševného odpadu koľko dal King do tohto filmu by stačilo na ďalších 6 pokračovaní High School musical. Ak Van Damme točí béčka a Norris Céčka, tak toto je FX jak cyp. Vo filmoch som zvyknutý, že keď hrdina ide riešiť situáciu tak ju zhodnotí tak ako ja a tak nejako dopredu viem čo spraví, prípadne ma prekvapí tým, že vymyslí niečo lepšie ako ja. V tomto filme nie. Aj keď máme plnú pivnicu raketometov, tak radšej sa vzdáme a natankujeme všetky kamióny. Následne ako ich všetky natankujeme aby boli schopné ďalej ničiť tak bežíme do pivnice pre pancierové päste. Tie mimochodom majú zvláštnu schopnosť vystreliť aj dva tri krát za sebou, aj keď sú to tie typické vysúvacie jednorázovky. Mimozemská kométa pôsobí na kamíony a autá, ale na auto v ktorom unikajú hlavní hrdinovia nie. Keď začne strielať M60 tak je logické že niekoho zabije. Ale za normálnych okolností by si všetci ľahli na zem. Nie však vo vzpoure stroju. Tam niektorí stoja ešte aj 10 sekúnd po spustení streľby aby mal King dosť času na použitie všetkých možných aj nemožných záberov na strieľajúci guľomet. Je tam ešte desiatky iných chýb a nebudem ich vypisovať všetky. Problém je, že len pri nich to nekončí. Kapitolou samou o sebe sú herecké výkony. Kedysi som nevedel čo to znamená, ale toto je moc. Všetci sa tam tvária divne kyslo a všelijako inak len nie ako v ohrození života. Úplny koniec je manželská dvojica ktorá keď uteká pred kamiónom tak akože kričia ale v tvári sa smejú, neviem či režisérov zámer alebo sa iba smejú z plytkého, trápneho scenára a zo svojich nemenej netalentovaných kolegov. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

sympatický jsou na tom dvě věci...jednak béčková nekompromisnost a nekorektnost...a pak hlavně kamera...vizuálně to působí víc sedmdesátkově...barevností, z hlediska úhlů, pohybů, kompozic, práce se světlem....King měl očividně k dispozici někoho zdatného, protože ten film dobře vypadá...jo a v první polovině jsou tak dva tři náznaky dobré scény...a to je tak všechno.............neuvěřitelná hovadina...Kingova režie je naprosto jedinečnou ukázkou toho, jak by se nemělo točit nebo nedej bože pracovat s poetikou...stříhá tam, kde nemá...ale po většinu času spíš nestříhá tam, kde má...a kdy už střihne, tak se mu rozpadá prostor i celkový vizuální oblouk...neumí vystavět scénu tak, aby byla napínavá, komická, apokalyptická...vypravěčsky je totálně marnej...... rytmicky a tempově je film doslova a do písmene ubíjející...toporné momentky jsou napchané nesmyslnými dialogy, které pronášejí debilní postavy zahrané marnými herci.......přiblble nasazená hudba...King jí používá bez ladu a skladu...bez pestrosti, stylové a náladové odstíněnosti...prostě si vymyslel, že na soundtracku budou AC/DC a tak to prostě je...že se jejich hudba hodí jen k některým scénám, je jí moc, působí stereotypně a po většinu času na sebe nevhodně upozorňuje, ho očividně vůbec nezajímá.......a ta nekompromisnot a provokativnost působí stejně toporně jako celý film...manifestně, tezovitě a chtěně........tím nemotorným trefováním se do estetiky, chtěností, toporností a absencí citu pro míru mi to připomíná Rodrigueze....už s ohledem na Grindhouse bych se nedivil, kdyby tohle byl jeden z jeho oblíbených kousků....doporučil bych oběma pánům, aby si podrobně nastudovali filmografii mistra Carpentera... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Muž, kterému na začátku filmu bankomat nadává, je režisér Stephen King. (Dinsberg)
  • Autostop „Dixie Boy“ byl ve filmu vybudován 16 km od Wilmington v Severní Carolině tak věrohodně, že projíždějící řidiči zastavovali, aby se občerstvili. Po několika dnech však filmařům došla trpělivost a nechali vydat v místním tisku článek, že autostop je pouze filmová kulisa. (vojacekr)
  • Pod hudbu k filmu se podepsali australští velikáni AC/DC, kterým zde zazní písně, jako jsou "Hells bells", "Who made who" a "You shook me all night long". (DruidKarel)

Reklama

Reklama