Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stephena Kinga mam zakodovaneho ako autora kvalitnych knih, anie ako rezisera. No nic to, tu sa chytil aj rezie. Film je o strojoch, ktore sa rozhodli povrazdit par ludi. Aj ked scenar dost kriva, samotny King ako reziser je v tomto pripade len za rutinera. Dialogy tiez slabe a herecke vykony slabe 58 % ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5 ...Brutálne najbéčkovitejšie béčko, kde suverénne najzaujímavejším aspektom je meno "režiséra" a tak isto aj scenáristu. Spočiatku je to sranda (zblbnuté stroje, uletené postavy,...), postupom času sa však z toho stáva nudný kolovrátok...Skrátka Kingov rozmar a úlet, ktorý si mohol dovoliť vďaka dobrej vôli producentov. Nie je to prúser, ale odporúčam len fanúšikom pokleslých žánrov a fanúšikom S.K. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stephen King dostal možnost zfilmovat vlastní povídku Náklaďáky... A pustil se do toho očividně s nadšením. Zatímco v knize ožily pouze automobily, tady, jak řekl sám mistr, mohlo ožít vše od sekačky na trávu po automat na sodovku (ohromná scéna, mimochodem). Vznikla tak nesmírně praštěná, morbidně černohumorná mechanická variace na Hitchcockovy Ptáky, která se s ničím nepáře a ve které se od začátku do konce něco děje. To "něco" je navíc parádně kingovské. Kdo dobře zná mistrův literární styl, určitě bude potěšený pro něj typickými velkolepými až apokalyptickými momenty, jako je úvodní sekvence na mostě (padající auta, létající melouny...) nebo projížďka malého chlapce vyvražděným městečkem. O soundtrack se navíc postarali AC/DC, takže ani tady není příliš co řešit... A za cameo výstup pana režiséra / scénáristy / autora předlohy mám chuť dát pátou hvězdičku. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Výborné (pro mě až Béčkové) překvapení. Vcelku pěkné efekty, které mají skvělou vyváženost vážnosti a komičnosti což miluju. Dost mě překvapily docela pěkné herecké výkony úplně neznámých herců a velké plus za skvelou atmosféru a ujetost! OBROVSKÉ PLUS za filovou hudbu. Titulek na začátku filmu "music by ACDC" mluví za vše. Musím uznat, že 1 hvězda je právě za výběr té hudby, která se k filmu ale opravdu hodila a myslím, že lepší playlist bych neudělal ani já. Vynikající! Čistě v žánru by to u mě bylo i na 5 hvězd. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento titul je zaujímavý najmä pre priaznivcov amerického spisovateľa Stephena Kinga. Vznikol na základe jeho poviedky, sám ku nemu napísal scenár, objavil sa v maličkej úlohe hneď v prvej scéne a navyše sa ho podujal aj režírovať. Je to zatiaľ jediný jeho režisérsky pokus. Zrejme, po skúsenostiach s týmto projektom, zostane aj jeho posledným. "Maximum Overdrive" je natočený podľa krátkej, ani nie dvadsať stranovej, poviedky "Náklaďáky" (Trucks), ktorá je súčasťou zbierky "Nočná smena". Vplyvom kométy, čo prelieta v blízkosti našej planéty, sa v strojoch prebudí vedomie. Začnú sa sami aktivovať. Od malých kuchynských spotrebičov až po obrovské ťahače všetko ožije. Ku životu prebraté stroje začnú byť mimoriadne agresívne voči svojim stvoriteľom. Dej sleduje izolovanú skupinku ľudí, ktorú rozzúrené kamióny uväznili na neveľkej benzínovej pumpe. Stephen King zveril hlavnú úlohu, staršiemu bratovi búrliváka Charlieho Sheena, Emilio Estevezovi. Celý film je podfarbený energickou hudbou austrálskej hardrockovej kapely AC/DC. V prípade tohoto sci-fi horroru sa rozhodne nejedná o nejaké progresívne veľdielo, ale skôr o filmovú raritu, ktorú má kompletne na svedomí jeden z najúspešnejších žijúcich spisovateľov a neoficiálny kráľ desivej literatúry Stephen King. *** ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Sám Stephen King si pro nahrání soundtracku vybral AC/DC. (Dreadd)
  • Muž, kterému na začátku filmu bankomat nadává, je režisér Stephen King. (Dinsberg)
  • Finanční neúspěch filmu Stephena Kinga natolik znechutil, že se již nikdy do režie filmu nepustil. (Nach)

Reklama

Reklama