Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

666teen 

všechny recenze uživatele

Když se jmenujete Stephen King, projde vám celkem všechno. Chcete natočit film a vyzkoušet si jak by vám slušela režisérská sesle? Fajn, obvoláme pár známejch, seženeme nějakýho producenta (ahoj Dino!) a nějaký drobný. S prachama to nebudem přehánět, točíme přece béčko a naše šílené kamiony se nemusí rovnou měnit v infantilní roboty, aby lidem nahnali strach. Taky cinknem do Austrálie elektrikářské firmě AC/DC, aby nám poskytla něco hudebního doprovodu, což hoši rádi udělají. No, a pak už vám nic nebrání pronajmout si Pumpu s parkovištěm, jejíž majitel díky ropné krizi nic nenamítá proti tomu, že se stane majitelem Ruiny s vrakovištěm. Natáčení sfouknem v rychlém tempu a výsledkem uděláme radost jak sobě, tak podobně postiženým divákům. Díky Steve. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

970. hodnocený film: Nečekal jsem mnoho, ale rozhodně víc, než se mi dostalo. A to byla i chyba, protože snímek nemá podle mě jediné světlé místo, na který by mohl být hrdý. Příběh je ještě tím neucházejícím z celé mizérie, kterou ozvláštní a oživí jedině hudba od AC/DC, která pozvedá kvalitu o vzdálenost milionu světelných let dopředu. Rozhodně to nelze nazvat průšvihem, ale dost dobře jej mohu označit na pokus, který zkrátka a jednoduše nevyšel. 2* jsou maximem, protože tohle nemůže bavit ani imbecilní diváky porna. 2* ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stephena Kinga mam zakodovaneho ako autora kvalitnych knih, anie ako rezisera. No nic to, tu sa chytil aj rezie. Film je o strojoch, ktore sa rozhodli povrazdit par ludi. Aj ked scenar dost kriva, samotny King ako reziser je v tomto pripade len za rutinera. Dialogy tiez slabe a herecke vykony slabe 58 % ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Mrzení (to je takový ten "ach jo" pocit), že po veleslibné úvodní půlhodince redukoval S. King boj o přežití pouze na souboj mezi uvězněnými na dálničním odpočívadle a oživlými kamiony. Abych parafrázoval Kostkáče, svět je plný strojů, tak proč toho nevyužit a dle hesla "všechnu moc imaginaci" nevyzbrojit i mixér nebo fén? ;-) Nicméně, kvůli soundu AC/DC pod čtyři hvězdičky jít nelze. 75% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jediná povídka Stephena Kinga, kterou si mistr sám zrežíroval, trpí ve své druhé polovině přílišným ubráním na tempu. To je však jediná výtka, kterou vůči tomuto filmu mám. První část filmu je brilantní přehlídkou soubojů strojů proti lidem a 80ky z toho smrdí na sto honů. A celým filmem vás navíc provází hudba výhradně od AC/DC. Takhle si představuji ultimátní béčkovou nálož a jen marně přemýšlím, proč si zrovna tento snímek "nezasloužil" DVD vydání v ČR... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Autostop „Dixie Boy“ byl ve filmu vybudován 16 km od Wilmington v Severní Carolině tak věrohodně, že projíždějící řidiči zastavovali, aby se občerstvili. Po několika dnech však filmařům došla trpělivost a nechali vydat v místním tisku článek, že autostop je pouze filmová kulisa. (vojacekr)
  • Pod hudbu k filmu se podepsali australští velikáni AC/DC, kterým zde zazní písně, jako jsou "Hells bells", "Who made who" a "You shook me all night long". (DruidKarel)
  • Finanční neúspěch filmu Stephena Kinga natolik znechutil, že se již nikdy do režie filmu nepustil. (Nach)

Reklama

Reklama