Reklama

Reklama

Piercing

Trailer 1

Obsahy(1)

Reed (Christopher Abbott) jede na služební cestu. Políbí svou ženu i synka na rozloučenou, ovšem místo oblečení si do kufru sbalil kartáček na zuby a vražedné nářadí. Všechno je pečlivě naplánováno – ubytovat se v hotelu a zabít nic netušící oběť. Jedině tak se zbaví ďábelského nutkání a bude moci pokračovat v roli příkladného manžela a otce. Reedovo vražednické dobrodružství se však vydá hodně nečekaným směrem poté, co do jeho pokoje dorazí svůdná prostitutka Jackie (Mia Wasikowská). Nejprve jen tak relaxují a dostávají se do nálady, ale když dojde k neočekávanému vyrušení, oba začnou střídavě přebírat kontrolu nad situací. Má snad Reed vidiny? A kdo vlastně hraje koho? Ještě než tahle noc skončí, odehraje se děsivá noční můra, a Reed s Jackie zpečetí svůj vztah krví. (Cinemax)

(více)

Recenze (54)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pokud jste psychicky labilní a jednoho rána se probudíte s nutkáním zabít náhodnou prostitutku, ujistěte se nejdřív, že ona není ještě labilnější než vy. Námět z pera Rjú Murakamiho bude mnohým připomínat jeho starší dílo Konkurs, jež má s tímto snímkem mnoho podobného. Piercing má nicméně opravdu pomalé tempo a stane se jen to, co hned od začátku tušíte, tedy že plán na zabití prostitutky se nějak zkomplikuje. Děj vede odnikud nikam a nadějný námět je tak utopen v nemohoucnosti scenáristy příběh jakkoliv oživit. A ve chvíli, kdy si myslíte, že se snímek rozjede, přichází konec. Škoda, styl úvodních titulků navnadil na řezničinu ve stylu grindhouse, což Piercing opravdu není. [Sitges 2018] ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Osobitá interiérová hříčka na vraha a oběť (a obráceně), lemovaná báječnou retrostylizací (úvodní a závěrečné titulky, Goblinova hudba z argentovek). Nepředvídatelná bizarnost o setkání dvou pošahanců, která se přes dráždivé náznaky S/M zajímavě rozvine a provokatívně neuzavře. [Sitges FF] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Taková něžně surová uchylná hrátka po který si rozhodně escort nezavoláš. Bavilo mě to, protože jsem nevěděl co se odehraje v příští minutě a jakou ujetostí mě oblaží pan Nicolas. Konec mě přesvědčil, že jsem chytl Piercing za správný konec. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Teoreticky by mi bylo líto, že to neměl v rukou vyspělejší filmař, ale když se podívám, že panu režisérovi je 29, tak si naopak představuji ty krásné věci, co od něj můžeme čekat, až bude mít trochu jistější ruku. Co se týče Piercingu: zhruba až do příchodu Mii na hotel to bylo strašně super a potom to najednou zničehož nic ztratilo dech a jenom párkrát se tam objevil odlesk té úvodní slibnosti. Těším se tedy na budoucnost a realisticky si říkám, že k Piercingu už se nejspíš vracet nebudu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hnízda neřestí různých podob berou... Instruktážní film pro začínající úchyly (no tak dobře, pro ZVLÁŠTNÍ lidi), kterej se marně snaží maskovat jako art drama. Horor, thriller? A kde jako?? Tohle jim teda fakt nežeru. A Christophera už jen do existenciálních dramat s plnovousem, a nejinak, prosím! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Naučím tě všechno o gumičce na sprchové hadici.- Hra na kočku a myš navnadí, jenže Reed není Patrick Bateman. Zvrhlá dvojice sice jisté sympatie má, jenže většina akce zůstává v rovině náznaku. Nejzábavnější jsou tak Reedovy halucinace a to, jak se štětka vybarvila. Málo zvrhlé, opatrně drsné a s minimem rudé. Pomalé tempo mi nevadilo, konec v nejlepším ano. Nejbáječnější je italská hudba, což je poněkud málo. 2,5* ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Šílená blbost, u které pozitivně hodnotím jen opraseni staré skvěle soundtrackove hudby od Mistrů filmových melodií..! ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Alenka dostal do Říše za Říší za zrcadlem a stala se z ní dost divoká ramlice...no, byly časy, kdy bych dal milion za deset minut s ní, ale dnes už na to kašlu....mám zahrádku a psíka... :-D ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně dost divácky nepříjemný film, který mi navíc přišel i tak nějak zbytečný. Mia Wasikowska mě baví vždy, ale k "svůdné prostitutce" zde má fakt daleko. A pokud jde o otevřený konec, budu do omrzení opakovat jednu ze základních pouček tvůrčího psaní - je to zločin na divákovi. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Veselé i hravé (sebe) poškozování tělíček v páru. Patrně se jedná o novou fetiš disciplínu, která v nemainstreamových vodách Holéhoúdu dokáže napáchat pořádné vzrůšo. Hvězdná Mia Wasikowska urputně fa(c)kuje hollywoodské zaběhané trendy, v blockbusterech jí místo zabírají hezčí kolegyně, tudíž je nasnadě kývnout malému komornímu triu ve složení ona, kolega Christopher Abbott a režisér Nicolas Pesce, a vrhnout se do velmi podivného/bizarního/osobitého filmu. Ano, vyhrával jim k té úchylné sešlosti patřičně špičkový hudební doprovod, retrostylizované hrátky podbarvil i nemalý výběr songů, kamera Zacka Gallera umně zabírala (pochroumané) tělesné partie obou aktérů, zejména příznivci sexappealu Wasikowske budou mít hotové žně, jen lze s úspěchem pochybovat, zda obnažené poprsí patřilo právě jí. Film má určitě provokativní rozměr a porušuje rázně konvence. Určitě to není film pro každého. Pesce, stejně jako ve svém předchozím snímku Oči mé matky, si neodpustil tlačit svůj počin až k uměleckým sférám, což má za následek určitou režijní roztříštěnost. Jednoznačně se filmu skvěle daří, když je dán volný průběh fetišistickým hrátkám a není zatížen (scenáristickým) vývojem postav. Jakmile se pokouší opodstatnit jejich počínání i charaktery uměleckou formou, ztrácí to na zajímavosti. Ovšem krátká stopáž je značnou výhodou. Mia Wasikowska prokázala velkou odvahu, že do toho vůbec šla, v podstatě dala všanc své dosavadní kariérní kredity. A takový odvážný krok i počin je nutno po zásluze odměnit. Máte-li nutkání decentně se doflákat na těle, objednejte si režiséra Pesceho. A zkuste si opatřit i ten román od Murakamiho, na jehož vznik a kvality je vázán. 7/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Produkčně skromná černohumorná hříčka, oscilující někde mezi psychologickým hororem a hodně svéráznou romancí. Milý malý bizár pro specifickou cílovku, základem je nečekat od toho standardně laděnou žánrovku o vraždícím psychopatovi. 60 % ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Narativně lehce vyprázdněný (=pro někoho dost nudný), ale zatraceně dobře - až koncepčně - zrežírovaný a hlavně zahraný. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pro úchyly nebo psychopaty ? Věřím tomu, že se tu najdou někteří, co si budou pohoňkávat, při sledování Piercingu. Zajímavej bizár, rozhodně ne Horor. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ani neviem čo som vlastne od "Piercing" očakával, no reálne mám pocit, že tento film je dosť zvláštny. Je to ako keby sme skombinovali "Basic Instinct" a artový horor typu "The Neon Demon". Neviem to asi ani lepšie popísať alebo vysvetliť. Hudobne to pôsobí artovo. Vizuálne to pôsobí veľmi artovo. A musím povedať, že mne sa dizajn toho filmu v tomto smere veľmi páči. V úvode je podľa mňa skvelá scénka, kde si náš hlavný hrdina v podaní Christopher Abbotta predstavuje ako to celé začne. Ako ju pozve, následne ju bude škrtiť, potom bodať... a zaujímavé je, že reálne sa nič nedeje, ale máme do toho spojené všetky zvukové efekty, ktoré nám hovoria, ako keby sa to už dialo. To je podľa mňa nadmieru fascinujúce. Skvelá scénka. V záverečnej časti filmu je tiež niekoľko zaujímavých scénok s halucináciami a vyzerá to, že Mia Wasikowska si natáčanie filmu musela náramne užívať. No pravda je aj taká, že v iných filmoch bola pôsobivejšia než tu. Dobrý výkon, ale asi nie jej najlepší. Keď skončí Christopher Abbott na zemi pod vplyvov halucinogónov, tak to sú skutočne fascinujúce scénky na ktoré sa mi dobre pozerá. No okrem toho skvelého soundtracku, hereckých výkonov a vizuálov je to podľa mňa skutočne ohromná nuda. Príbeh sa posúva veľmi pomaly a mám pocit, že miestami to nesmeruje nikam. Je to skutočne nudné a ani tie dobré výkony tomu nevedia pomôcť. Lebo príbehovo sa to nemá moc od čoho odraziť a začína to potom uspávať. A najmä trvá to dlho, kým sa reálne niečo začne diať. Takže keď sa niečo reálne deje, tak je film zaujímavý a fascinujúci. Keď sa nič nedeje, tak maximálne uspáva. Ak máte radi viac umelecké filmy, možno by sa vám to mohlo páčiť, no ak čakáte nejaký adrenalín alebo zaujímavý príbeh, kde sa situácia trošku zvrtne, tak toto nie je podľa mňa najlepšia voľba. Na jedno pozretie mi stačilo, ale tam aj skončím. Hodnotenie: C ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Knihy Rjú Murakamiho, jmenovce u nás mnohem známějšího Hariho, se vyznačují brutálním násilím, nechutnostmi, šílenstvím, mrazivou atmosférou, explicitními sexuálními scénami. U čtení jedné jeho knihy, pokud se nemýlím, tak prvotiny, jsem se málem pozvracel. Předlohu Piercingu jsem nečetl, ale toto filmové zpracování naprosto potvrzuje výše uvedené. Zvráceně šílené nebo šíleně zvracené, pomalé tempo, slušná atmosféra a především vynikající hudební složka. Fanoušky první série Sinner potěší hlavní mužská role a já bych rád vyzdvihnul Miu, úvodem se mi v tom krátkém sestřihu nepozdávala, ale s postupujícím časem jsem si ji opět zamiloval. Možná trochu příliš pomalé, ale celkem působivé, oceňuji odvahu natočit Murakamiho novelu. Určitě zajímavá volba pro menší a artovější kina. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ač má Mia jisté charisma (přesto občas přehrává) a pár scén je zajímavých, nemá to takovou sílu a působivost jako knižní předloha. Trochu mi vadila a dojem kazila ta jakože vizuální onanie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Deviantní filmy já rád, tedy ne že bych byl nějak velký úchyl, ale realita mi většinou přijde banální a nezajímavá, tak proto. Celou dobu jsem si film představoval v japonských reáliích, které by mu myslím seděly víc. Každopádně Wasikowska mile překvapila a odteď už si ji nebudu neodlučně spojovat jen s Carrollovou Alenkou. Kdyby děj vygradoval na způsob jistých nezapomenutelných scén z Konkurzu (též podle Murakamiho), dám jistě pátou, ale poněkud úsměvně groteskní finále mě trochu zklamalo. Působivosti rejžovy černobílé prvotiny Piercing myslím nedosahuje, ale i tak je to nadprůměrně zajímavý kousek. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přestože má film něco málo přes hodinu a čtvrt, tak to bylo na můj vkus příliš dlouhé. Kor když bylo celkem jasné, kam se to celé ubírá. První polovinu tak zachraňoval především retro vizuál a výborná muzika. No ale v druhé polovině začalo řádně ujeté psycho, které nemůže nebavit. Mia Wasikowska zahrála na výbornou a Abbott jí vzdor neměnnému výrazu na tváři výborně doplňoval. Škoda, že to nebylo o půlhodinu kratší. 60% ()

Reklama

Reklama