Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 8

Recenze (860)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

A zlatou malinu si právem vysloužil... Ethan Hawke, přestože mu byl dán tak malý prostor. Vážněji, moc nechápu utratit spoustu prachů na velespektákl a dát do hlavních rolí takové nuly - takhle se přeci blockbustery nedělají, že, tvůrče Pátého elementu. Jinak místy dost správně rozeběhlá fantazie, kterou nebrzdily nedostatečné vizuální prostředky. I když se dalo jít dál... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál, že mě Valerian tolik nezaujme díky tomu, že Star Wars vlastně používá zdejší universe, ale Valerian šel úplně jinou cestou a hned od začátku to na mě vybalil. Fakt krásné prostředí, prvotřídní grafika, i legrace fungovala a už jsem byl lapen. Cara zde funguje na jedničku a ani Dane nezůstává pozadu, i když jsem ho stále viděl jako nedochůdče z Kroniky. :D Děj i světy byly moc fajn a líbilo se mi cestování dimenzemi a všemožné hračičky, které bych také v součastnosti uvítal. :-) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Škoda slabší druhé poloviny, Besson opět vytřískal ty nejlepší nápady zpočátku a potom film už jen tak nějak samospádem koriguje do finále. Lucy byl menší filmík, který mohl vlastně jen potěšit a překvapit. Tohle je drahé a rozhodně jde vidět každé utracené euro. Mrzí mě finanční krach filmu, protože v kinech jsou podstatně větší hrůzy, které si na sebe bezproblému vydělají. Valerian disponuje tou správnou filmovou duší. Postavy našich hlavních hrdinů jsou rozhodně povedené a výborně zahrané. Valerian je takový ten nafoukaný rošťák, který je hrdina jen díky souhře okolností, naproti tomu Laureline je nejen krásná, ale také chytrá a oba se skvěle doplňují. Jak jsem uvedl, film ve druhé polovině pustí nohu z plynu a šlápne na brzdu a výsledkem jsou podstatně nudnější scény. Navíc Rihannu bych označil za dost trapnou a Ethan Hawke mohl taky dostat zajímavější roli. Škoda že druhý díl zřejmě nikdy nevznikne, tahle série by si to dost možná zasloužila, ale šla do kina bohužel v nesprávný moment. 65% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná rozporuplnost! Valerian obsahuje obrazy, které by si mohl Michael Bay dát jako wallpapery na svůj pracovní notebook a slintal by u nich jako psi I.P.Pavlova. Fakt jsem si několikrát film zastavil a kochal se mrazivě precizními záběry na planety a přilehlou faunu s flórou. V těchto momentech by se filmový fanoušek radostí normálně zastřelil do hlavy. Jenomže jakmile se zaměřím na děj, konání a dialogy hlavních postav, musel bych nudou skočit ze Žďákovskýho mostu placáka přímo na solar, abych se probral. Tohle musí bejt snad trestný, něco tak špatnýho lze zplodit jen za přítomnosti samotné paní Ohavnosti. Tfuj! Dokoukat to jde pouze s párátky mezi očními víčky, třemi diazepamy a deseti litry zelenýho Monsteru. Normálně jsem fyzicky trpěl, hlavní hrdina má nosohltan ucpanej hadrem na nádobí a chemie mezi ústřední dvojicí je tak omšelá a vyčpělá asi jako když v laboratoři jen tak škrtnu zápalkou a nechám jí suše dohořet. Chviličku je tam plamínek, který se za sedm vteřin promění v dým. Znovu si to prostě nepustím, maximálně si vytipuju screeenshoty planet a města Alfa, to je strašlivý žrádlo. Celek je bohužel za 50% a jdu si pustit Pátý element, abych se hned vrátil z druhé strany zábradlí a nemusel se vrhnout do hlubin Orlické přehrady... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

No hezky se na to koukalo, to jo. Od Avatara tu snad nebylo velkolepější trikové sci-fi, triky ovšem nejsou všechno a ačkoliv se Bessonovi povedlo zaujmout hned první scénou, brzy mu dochází dech. Jakoby se totiž rozhodl nevyprávět příběh, ale pouze představit svět, v němž by se mohlo odehrávat dalších dvanáct filmů. Což o to, ten svět je fakt krásný, když však po plátně běhají nudní hrdinové a reálně zasáhnou do příběhu spíš omylem, tak se dřív nebo později nuda dostavit jednoduše musí. Ať už to vypadá sebelépe. Hlavní postavy jsou celou dobu zbytečně mimo dění a zajímavější a napínavější věci se dějí téměř bez jejich přičinění. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • V jednom okamžiku Igon Siruss říká Valerianovi (Dane DeHaan): „I will find you and I will kill you.“ („Najdu tě a zabiju tě.“). Načež mu Valerian šeptem odpoví: „Good luck.“ („Hodně štěstí.“). To je téměř totožná ikonická slovní výměna z filmu 96 hodin (2008), kterou napsal také Luc Besson. (Bertramm)
  • Ve srovnání s režisérovým dřívějším filmem Pátý element (1997), kde bylo použito 188 triků, zde došlo k navýšení na celkové číslo 2734 triků. (Charpy)
  • Vo filme je možné vidieť až 200 druhov rôznych druhov mimozemských bytostí. Režisér Luc Besson napísal 600 stranovú knížku, v ktorej všetky tieto druhy opísal. Herci si ju potom tesne pred natáčaním museli naštudovať, aby vedeli ako na daného mimozemšťana reagovať. (Steny94)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno