Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 11

Recenze (860)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Copak Valerián, toho jsem si v tomhle nebetyčném meziplanetárním kolotoči všimnul až když ho Laurélie měla na obličeji. Ta blonďatá spasitelka Galaxie měla tak šikovně naštvaný kukuč, že bych jí taky klidně slíbil svatbu jen aby se mnou jela na pláž. Nikdo mi nevysvětlil, proč všechny časoprostory zachraňují zrovna jediní dva puberťáci ve Vesmíru, nikdy se asi nedozvím ani to, co měly znamenat ty štěky celebrit a celebritiček, ale vem to čert. Po průchodu kolem poutače jsem byl připraven na kinematografické mučení mých očí, jenže ono je to vážení mnohem zábavnější než kdejaká festivaly opěvovaná komedie roku. Takže, Lucu Bessone, Pěkně dobře! ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Úžasný, osvěžující, živoucí, odpočinkový a příjemně jiný - byť méně, než bych si přál. Hrozně mě mrzí, že Valerian pravděpodobně zlomil Bessonovi vaz, minimálně co se týče velkorozpočtových snímků. Na tenhle film budu koukat zas a znova, tak jako na Pátý element. Vůbec se nedivím, že z toho i Verbal v první půlce komentu nějak vyměknul. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky úchvatné, ale tím to bohužel hasne. Bessonovi se nedaří najít jednotný styl a udržet fikční vesmír pohromadě, Ústřední duo hrdinů postrádá chemii, zápletka je sice košatá na odbočky, ale plytká na nosný rámec a tempo povážlivě kolísá. Kromě úchvatných triků stojí za zmínku jen skvostná Cara Delevigne. Spíš, než k Pátému elementu má bohužel Valerian mnohem blíž k Arthurovi a Minimojům... Což není pochvala.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Komiksového Valeriana kdysi vykradl jakýsi George Lucas a nyní se kruh uzavírá. Očekávání snížena na minimum a najednou to funguje. V každé recenzi se člověk dočte, že Valerian je skvost, co se týče vizuálu, ovšem příběhově je až moc vidět, že prim hraje jeho rozvětvení do několikadílné mnohosérie. Což je samozřejmě pravda, ale musím uznat, že jsem se od skvělého začátku do příběhu naladil poměrně snadno a ačkoliv se mi to celé zdálo ještě o pár desítek minut delší, než ve skutečnosti je, pocit nervózního koukání na hodinky naštěstí nedorazil. Stále se je na co koukat, stále je co obdivovat, všechny mimozemské entity jsou krásně nadesignované a některé scény vyloženě strhující (úprk s kamerou za zády, jimž tak krásně lahodil druhý trailer). Dane DeHaan a Cara Delevingne je perfektně oháklá dvojka, která do filmu sedí dle mých představ, ačkoliv nikterak nevybočují ze zvých zaběhnutých hereckých póz a svými výkony nijak zvlášť nepřekvapí. To ovšem Luc Besson úplně nepotřeboval, ten si chtěl prostě natočit svoje oblíbené dílo, chtěl vdechnout život světům, které v jeho domovině ovlivnily celou jednu generaci a myslím si, že on sám může být spokojený. Až na to, že na zkompletování jeho vize zřejmě nikdy nedojde, bohužel. PS : Úvodní titulky spoilerují dvě vedlejší postavy, přitom by mnohem lépe fungovaly jako překvapující cameo. Minimálně tedy ta mužského pohlaví...7.5/10 ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky by asi byly "objektivnější", ale když si vzpomenu nejen na "Pátý element" ale i ostatní Bessonovy klasiky mimo sci-fi žánr, jsem s prominutím nasraný, znechucený a víc jak jednu nedám... Totálně přeplácané, nudné, rozkouskované, bez sympatických herců, se záporákem-nezáporákem, předvídatelnými scénami... Dvě a čtvrt hodiny barviček za 200 milionů euro. Kriste, přitom tenhle chlap uměl. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Luc Besson uviedol, že komiksový seriál z roku 1967 sledoval už ako desaťročný. Film chcel nakrútiť dávno, ale musel počkať, kým technológia dobehne jeho predstavivosť. Keď videl Avatara (2009), od tej chvíle vedel, že prišiel správny čas pre splnenie si sna. (krasomama)
  • Do rolí obyvatel planety Mül byly obsazeny, jak pro mužské, tak pro ženské charaktery, výhradně modelky. A to za účelem ladnosti pohybů. (Charpy)
  • V jednom okamžiku Igon Siruss říká Valerianovi (Dane DeHaan): „I will find you and I will kill you.“ („Najdu tě a zabiju tě.“). Načež mu Valerian šeptem odpoví: „Good luck.“ („Hodně štěstí.“). To je téměř totožná ikonická slovní výměna z filmu 96 hodin (2008), kterou napsal také Luc Besson. (Bertramm)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama