Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

FBI moc stop nemá, zato veřejnost je vyděšená hodně. S případem proto pomáhá nový typ detektiva, který musí najít nechvalně proslulého Unabombera. (Netflix)

Recenze (16)

LabySo69 

všechny recenze uživatele

Solidni kriminalka s absolutne skvelym Bettanym a uchazejicim Worthingtonem, kterej mi ale s pribejvajicima epizodama spis zacal bejt protivnej, protoze jsem mu to moc nezral. Skoda jen, ze se tvurci nevydali vic do hloubky Kaczynskiho motivace pro svy bombovy utoky, protoze pokud se budem bavit o jeho manifestu, tak s nemalo nazorama se s nim rozhodne da souhlasit, ac ho nemam najetej celej a pro Kaczynskiho ciny nemam pochopeni, jde o hodne zajimavou latku, kterou tvurci bohuzel nedokazali uplne vyuzit. Nejvetsi perlou tak je sestej dil, kterej se venuje vyhradne "Tedovi", to bylo neco tak zkurvene nervydrasajiciho a spickove natocenyho, ze jsem snad mrknul jen dvakrat..skoda, ze takovejch dilu nebylo vic. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Seriál na slibné téma začíná sympaticky přiblížením vzniku jazykové analýzy. Scény, kde FBI tým debatují o jazyku a gramatice, jsou zábavné, i když touhu po kvalitním díle typu Mindhunters nebo Mlčení jehňátek nakonec seriál jako celek neukojí. Tvůrci se reality moc nedrží a ve snaze udělat z hledání Unabombera duel nadprůměrně inteligentního zločince a schopného agenta ala Hannibal Lecter si dokonce vymýšlí fiktivní rozhovory (a výlet autem!), což je úplně debilní. Worthington není moc dobrá volba a velmi brzo mě jeho postava i stylizace do posedlosti atentátníkem začala otravovat. Lepší je o případu si něco přečíst než trávit čas seriálem. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud Vás mrzí, že už se nedočkáme další řady Mindhunter, u první série Mahunt si spravíte chuť. Podobně jako ve zmíněném Mindhunterovi nebo např. ve Fincherově Zodiacovi se zde podíváme na mravenčí práci i do mysli vraha, tentokrát odesílatele vybuchujících balíčků, které zabili nebo zmrzačili několik desítek lidí. Režijně velice kvalitní a herecky parádní, hlavně ve chvíli, kdy se příběh zaměří na Paula Bettanyho, který Vás i přes své činy, dokáže přesvědčit a budete k němu cítit určité sympatie. Není to dokonalý seriál ale v rámci kriminálek, které  se nesnaží o šokující zvraty za každou cenu, ale spíše detailně vykreslují skutečný příběh se jedná o výborné dílo. ()

KarlN 

všechny recenze uživatele

K první sérii... Do shlédnutí tohoto seriálu jsem měl jen krajně mlhavou představu o Kaczynském a jeho pohnutkách k činům, za které byl odpovědný. Pokud by jen polovina z této exkurze do jeho hlavy a myšlenek byla pravdivá, dává to seriálu další, ať už morální či širší psychologický rozměr. Zvláště pak šestá část s názvem Ted je neskutečně realistická s tak naturalisticky pojatým způsobem vyprávění, že mě z toho mrazilo víc, než většiny hororů a thrillerů dohromady. Navíc herec extratřídy jakým Paul Bettany bezesporu je, dal postavě osobité pojetí a možnost opravdu před divákem nejen rozvinout, ale především žít svůj vyprávěný příběh. Režie, hudba a střih spolu s kamerou tento zážitek už jen zintezivňují. Tohle je pro mě špička a lahůdka!! Doporučuji. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Ten, kto o Theodorovi Kaczynskom nepočul, si z tohto seriálu zoberie asi akurát to, že je to proste nejaký psychopat, ktorý zabíjal nevinných ľudí poštovými bombami. V seriáli sa Kaczynskeho Manifest nepribližuje, jeho myšlienky sú v pozadí. V skratke sa dozvieme len to, že bojuje proti technologickému pokroku – ale prečo, to nie. Dôvody jeho počínania, prečo z myšlienok prešiel na atentáty, sú v seriáli nepriamo odôvodnené psychologickými experimentmi, ktorými ho podrobovali počas jeho štúdia na Harvarde, v rámci jednej z paranoidných antikomunistických operácií. V tomto seriáli sa, nepochopiteľne, vôbec nehovorí o jeho ekologických presvedčeniach, z ktorých pramenil jeho extrémistický neoluddizmus. Na druhej strane, treba si všimnúť vykresľované idiotstvo a faloš (niektorých) zamestnancov FBI. Čo dodať? Máme na scéne medzinárodné skupiny "Individualists Tending Toward the Wild", takže môžeme čoskoro čakať filmy o nových unabomberoch? ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama