Reklama

Reklama

Spalující touha

  • Česko Eyes Wide Shut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný newyorský lékař William Harford pomalu upadá s manželkou Alicí do vztahového stereotypu. Nečekaně ho však naruší Alicino přiznání, že během dovolené tolik toužila po sexu s pohledným námořníkem, že by se kvůli tomu vzdala manžela, dítěte i současného života. Žárlivostí zmítaný William odmítne možnost milostného dobrodružství s dcerou svého pacienta i s prostitutkou, ale zlákán vyprávěním kamaráda Nicka pronikne na utajenou luxusní orgii, jejíž účastníci s karnevalovými maskami provádějí záhadný sexuální rituál. Je však odhalen a před nejasným trestem ho zachrání jedna z dívek, která nabídne, že se místo něj obětuje. Zanedlouho William objeví její tělo v márnici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (769)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhezčích hudebních podkresů, co jsem v posledních měsících slyšela, a velmi zvláštní scéna z tajného večírku, která strhává jak svou sexuální otevřeností, tak i nesmírně depresivním a komorním prostředím. On se Kubrick všeobecně nebál točit v momentech, kdy by jiní režiséři dávno vypnuli kameru, už jen úvodní záchodový záběr nechť mi dá za pravdu. Jeden z filmů, které chci časem vidět znovu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tahle touha diváka opravdu spaluje a hlavně v něm zraje. Už to může být dlouho, co jsem film viděl a sugestivní pocit přítomnosti u rituálu nebo paranoidních Billových myšlenek pořád zůstává. Cruise a Nicole jsou bravurní, Kubrickovo budování atmosféry za pomoci minimalistického hudebního doprovodu taktéž. ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film, s ještě více zajímavým scénářem který je krásně spletitý, inteligentní a do poslední tečky promyšlený. Režie je jedním slovem geniální, lepší odchod si snad mistr Kubrick nemohl ani vysnít. Herecké výkony postavené na ústřední dvojici Cruise-Kidman jsou vynikající. Tenhle snímek není zrovna tím, co bych v nejbližší době chtěla vidět znovu, ovšem plný počet hvězdiček si jistě zaslouží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $55,691,208Tržby Celosvetovo $162,091,208 ║ ono to nie je zlý námet len zbytočne roztiahnutý na rozsah 2,5hodiny, čo je dosť smrteľná dávka, našťastie Cruise a Kidmanová to celkom herecky ustoja, tento tématický film samo o sebe to len potvrdzuje Kubrickovu chorobnú zvrátenosť /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší úchvatný film génia Stanleyho Kubricka, obdarovaný všetkým kubrickovským, od brilantnej technickej stránky, cez vrstevnatý scenár bez odpovedí, snovej atmosféry, zvláštnych hereckých výkonoch – a sexu. Kubrick ma privádza majstrovsky do rozpakov. Neviem, čo mám na Eyes Wide Shut povedať. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (58)

  • Natáčení filmu trvalo 400 dní, čímž se film zapsal do Guinnessovy knihy rekordů. Další rok pak film strávil v postprodukci. Natáčelo se od 4. listopadu 1996 do 31. ledna 1998. (don corleone)
  • S uvedením filmu v ČR byly velké problémy kvůli obavám z „divokého východu“. Například byl k tomuto filmu vytvořen i dabing, který nikdo nikdy neslyšel a který měl být dostupný na VHS a DVD. (alesad2003)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama