Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (362)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jedná se o ideální film na letní večer. Bylo to svižné, inteligentní, vtipné a jako celek pochopitelně šokující. Penélope je v roli zmalované, ukřivděné, zruinované, temperamentní milenky trefná. Bavila mě celý film. A Javier byl prostě Escobar. Šla z něj hrůza imrvere. Kam se hrabou vyvoňaní taliánští kmotrové v bezvadně střižených oblecích a naleštěných polobotkách? Umaštěný, spocený, slizký, bosý kolumbijec, ve špinavých teplákách, s obrovským panděrem, který smrdí z plátna a který se nezastaví absolutně před ničím... To je to pravé-ořechové! Když pominu hrůzy, které se v Kolumbii v letech úřadování Escobara děly, musím uznat, že smysl pro humor ten parchant opravdu měl... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Drsný příběh tak drsný jako by ho napsal sám život. Možná proto, že ho napsal život. Nekdy si říkám, že přes všechny kritiky žijeme v hezké zemi, byť s nedostatky. Třeba Ministr spravedlnosti Rodrigo Lara by možná uvítal se stát velvyslancem Kolumbie v socialistickém Československu​ v roce 1984, jak měl. Protože by tam s velkou pravděpodobností byl v bezpečí před Escobarem, který byl rozhodně velmi zajímavou osobností, nicméně převážně temnou, přes svoje charitativní aktivity. ()

Reklama

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Slabší oproti svému konkurentu seriálu Narcos, jehož první dvě série rovněž líčí Escobarův příběh... Pro mě jakožto někoho, kdo viděl Narcos působí film Escobar uspěchaně. Seriálová podoba mi vyhovovala daleko více, neboť příběh Pabla vyžaduje hodně prostoru pro ukázání jeho zlostných činů a jeho charakteru připomínající Hitler. Bardem se na Escobara celkem hodí, ale zkrátka mu tu roli dvakrát nevěřím. Myslím, že kdybych ten příběh neznal dříve sotva, bych se v něm tady vyznal. Celkově se ve filmu dost spěchá, není zde prostor pro důležité momenty v Escobarově kariéře. Film není k zahození a někomu, kdo nic o Escobarovi neviděl, tak by se mohl líbit, přesto radši musím doporučit seriál Narcos, ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Pro ty co neví nic o Escobarovi to bude jistě úchvatné, film vyloženě není špatný, ale po seriálu Narcos je to jaksi unylé. Vše jsme už několikrát viděli, film nepřináší nic nového, málo akce a brutalit, nevyužitý agent Dea, Bardem hraje Pabla velice dobře i Penelope Cruz je tu dosti svůdná. Možná kdybych neviděl jiná zpracování a toto bylo první dal bych snad i plný počet. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film pod sluncem (ostatně jako většina životopisných filmů). Ty dvě hodiny mi subjektivně přišly skoro nekonečné, nebavilo mě to a postrádal jsem tam větší vhled do toho, jak Escobarův narkobyznys fungoval - člověk se toho zde o něm v podstatě nic nedozví, spousta prostoru je naopak věnována jeho vztahu s Virginií, který mi nepřišel nijak zajímavý (mimochodem osobně mi i vadilo, že filmový pár ztvárnili skuteční manželé - podle mě by spolu manželé společně hrát neměli, protože to na mě působí strašně odcizujícím dojmem a nemůžu pak takový film brát vážně a zcela se do něj ponořit; dále jsem nepochopil, proč spolu postavy ve filmu mluví anglicky - navíc se směšným španělským přízvukem - a ne španělsky, když třeba novinové titulky zde jsou normálně ve španělštině). Místy tam probleskují lepší momenty (např. když film ukazuje, jak kolem sebe Escobar rozséval smrt), ale po většinu děje jsem jen přemýšlel, jestli ten pupek má Bardem umělý, nebo kvůli roli skutečně tak ztloustl (nic jsem si k tomu nezjišťoval), a jeho herectví mě moc nebavilo, podobně jako v případě Penélope Cruz, kterou mám jinak velmi v oblibě. Ani samotný závěr na mě nějaký dojem moc neudělal, prostě bylo najednou po něm, a mně to bylo vlastně fuk. Za mě velká nuda a pocit, že film s takovým námětem mohl být stokrát lepší, kdyby na to šel úplně jinak. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Pablo Escobar byl zabit v přestřelce s policií 2. prosince 1993. Bylo mu 44 let. (krubi)
  • Jedná se o druhý snímek, kde si herec Juan Sebastián Calero zahraje po boku Pabla Escobara. Poprvé to bylo v seriálu Narcos (od r. 2015), kde ztvárnil sicaria Naveganteho. (Punisher)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 na Benátském FF. (Varan)

Reklama

Reklama