Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (362)

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Slabší oproti svému konkurentu seriálu Narcos, jehož první dvě série rovněž líčí Escobarův příběh... Pro mě jakožto někoho, kdo viděl Narcos působí film Escobar uspěchaně. Seriálová podoba mi vyhovovala daleko více, neboť příběh Pabla vyžaduje hodně prostoru pro ukázání jeho zlostných činů a jeho charakteru připomínající Hitler. Bardem se na Escobara celkem hodí, ale zkrátka mu tu roli dvakrát nevěřím. Myslím, že kdybych ten příběh neznal dříve sotva, bych se v něm tady vyznal. Celkově se ve filmu dost spěchá, není zde prostor pro důležité momenty v Escobarově kariéře. Film není k zahození a někomu, kdo nic o Escobarovi neviděl, tak by se mohl líbit, přesto radši musím doporučit seriál Narcos, ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je odvážnym rozhodnutím, že film o naj hardcore drogovom barónovi je natočený takým "odľahčeným" štýlom, až má človek dojem, že s týmto smiešne vyzerajúcim chlapíkom bola celkom sranda. Bardem ako Pablo je tu takmer až za grotesknú postavu, za čo môže jeho štylizovaný aj reálny výzor, na jeho bachore sa zabávalo pri každom detailnejšom zábere celé kino. Plus prízvuky oboch hlavných španielskych predstaviteľov, ktorí, bohvie prečo, rozprávajú nezrozumiteľnou angličtinou, boli zdrojom situačnej komiky. To ale nevylučuje, že tu je tej brutality viac než dosť, ale v tejto kombinácii mi celok pripadal ako zvrátená hororová groteska, pričom nevylučujem, že by som z celkovej situácie mal podobný pocit aj ako priamy Escobarov spolupracovník. Látka je to skutočne vhodná viac pre seriál, ktorý tu máme, film je skôr len takým skratkovitým zhrnutím celej tematiky a ide skôr o to, či chcete s týmito paródiami na ľudí stráviť kvôli všeobecnému vzdelaniu dve hodiny, alebo týždeň. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

K seriálu "Narcos", ač ho ve své filmotéce již nějakou dobu mám jsem se zatím ke své škodě nedostal, tudíž nejsem nucen s ním srovnávat, jak činí většina komentářů, které se zde dosud objevily. Pro mne je "Escobar" velmi dobře natočenou, mistrovsky zahranou, přiměřeně akčně zpracovanou a přitom nepřepálenou drsnou vzpomínkou na přelom 80. a 90. let, kdy i zprávy Československé Televize plnily záběry z ulic kolumbijských měst zdevastovaných výbuchy bomb medellínského kartelu. Bardem je jak se dalo čekat skvělý, role je mu šitá na míru a navíc tu má cemr skoro větší než já - a podobná věc člověka vždycky potěší :-). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono to není vůbec špatné a za určitých podmínek by se film dal označit i za výborný, ale to by člověk nesměl znát Narcos. Tvůrci si toho byli samozřejmě vědomi, takže se snažili na Escobarovo počínání nahlížet optikou novinářky Virginie Vallejo, ale to příliš nepomohlo. Její pohled se vlastně nijak neliší od toho seriálového, který nabídl Padilha, pokud tedy pominu osobní epizody. Ale o těch to není. Samozřejmě najde se tu pár originálních scének a třeba sekvence se psem utkví v paměti, ale většinou jsem měl pocit, že jsem to všechno už jednou viděl. Za mínus považuji i fakt, že se tu mluví anglicky a v případě Penélope Cruz se strašlivým přízvukem, který tahá za uši. Vše tak stojí především na Bardemovi a ten je naprosto fantastický. Veškeré obavy, jestli se alespoň vyrovná Mourovi, vzaly celkem rychle za své a dá se říct, že to celé v pohodě utáhl. Pokud bych neviděl Narcos, hodnotil bych výš. Takhle je to jen za 65%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

V roli Pablo Gaviria Escobara mi vzdy skor sedel fenomenalny Benicio Del Toro, ktoreho som sa ako filmoveho Escobara snad i bal. Bardem je herec na urovni, ale chyba mu cosi do brutality Del Tora - neviem uz presne jaxa volal ten film, bol v roku 2014 natoceny. To, co chybalo Bardemovi, to slusne dotiahla Genialna Penelope Cruz - ze je to genialna herecka som pochopil uz vo filme Kokain 2001 - tam hrala tusim s Deppom. Escobar bol znamy svojim pristupom Plata o Plomo - kto nevie, nech si zisti, o co slo. Escobar vsak v celej svojoj osobnosti bol zobrazeny - dokonaly galantny muz verzus kruty, drsny a nelutostny voci mnohym z okolia : 88 % ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Odhaduje se, že příjmy Medellínského kartelu dosahovaly na vrcholu ročně kolem 23 miliard amerických dolarů. (krubi)

Reklama

Reklama