Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (362)

Marze 

všechny recenze uživatele

Escobarova dočasná milenka, celé dění vydatně a zbytečně komentuje. Vyvolává se tak umělý dojem její mimořádné důležitosti pro život i smrt narkobarona. Nicméně faktu, že titulní postavu sleduje režisér Fernando León de Aranoa víceméně očima jediné ženy, pomáhá obsazení, které čerpá z hereckých schopností i vzájemné soukromé důvěrnosti manželů Javiera Bardema a Penélope Cruzové. Jí patří scény, kdy předvádí výbušnou zuřivost či hysterickou paniku. Navíc se vstupem Escobara do politiky dostává jeho portrét zajímavější rysy mužského velikášství. Už mu nestačí peníze, prahne po uznání, vážnosti, důstojnosti, respektu – a když je nedostane po dobrém, jde přes mrtvoly. Sebevražedně paličatá touha překračující pud sebezáchovy poskytuje Bardemovi charakterový odstín, s nímž si může pohrávat, což z jeho zločince paradoxně činí v podstatě nejpřitažlivější postavu snímku. Jinak tu není takříkajíc s kým jít, o koho se strachovat – kromě Escobarových potomků, s nimiž má Bardem silné scény. Všechno ostatní se smrskává na povšechnou ilustraci bez výraznějšího rukopisu, z níž v paměti utkví pár detailů: chudinská čtvrť jménem Moravia, drzá vykládka drogové zásilky z letadla přímo na dálnici, motorkářská škola pro nájemné vrahy ze slumů, luxusní vězení, které si sám pro sebe Escobar postaví. Krutost masakrů na obou stranách barikády je nadmíru názorná, ale drsněji zraňuje čistě suché Escobarovo líčení zvěrstev, která by mohla jeho milenku potkat. Bardem si svého Escobara vychutnal s rozmachem dalece za možnosti scénáře ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Natočit film o Escobarovi podle předlohy jeho luxusní matrace byl dost pitomý nápad. A to zdaleka nejen protože u zhruba poloviny děje vůbec nebyla. A ani Penélope mě nemohla donutit, abych s ní soucítil, když po ní šli. Jen si to pěkně vyžer, čubko. Jinak Javier Bardem opět výborný a film celkově takový slušný lepší průměr. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že opravdu velkou nevýhodou celého snímku je existence "tuctovýho" seroše Narcos, sledující činy syčáka Escobara detailněji, který je samozřejmě o několik tříd lepší a propracovanější. Ovšem to porovnání není úplně fér, protože Loving Pablo jakožto film má pouze omezenou stopáž, navíc je to adaptace knihy Virginie Vallejo, na kterou se příběh z velké části zaměřuje. Tudíž říct, že Narcos jsou lepší, možná je pravdivé, ale ne úplně spravedlivé. Celkově lze však říct, že film to sice není špatný, ale tak nějak nedokáže pořádně chytnout ani zaujmout. V určitých chvílích to šlape bezvadně, ale ty chvíle jsou někdy protkané hluchými a občas nezajímavými scénami, až si člověk říká, že by si ty Narcos vlastně mohl pustit znovu. Natočený je to ale slušně, plus manželské duo Bardem a Cruz, kteří u mě oba trochu klesli kvůli jejich negativnímu postoji vůči Izraeli, je herecky fakt znamenitý. Hlavně ten Bardem je uspokojivě odpudivej. Lepší 3* ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Slabší oproti svému konkurentu seriálu Narcos, jehož první dvě série rovněž líčí Escobarův příběh... Pro mě jakožto někoho, kdo viděl Narcos působí film Escobar uspěchaně. Seriálová podoba mi vyhovovala daleko více, neboť příběh Pabla vyžaduje hodně prostoru pro ukázání jeho zlostných činů a jeho charakteru připomínající Hitler. Bardem se na Escobara celkem hodí, ale zkrátka mu tu roli dvakrát nevěřím. Myslím, že kdybych ten příběh neznal dříve sotva, bych se v něm tady vyznal. Celkově se ve filmu dost spěchá, není zde prostor pro důležité momenty v Escobarově kariéře. Film není k zahození a někomu, kdo nic o Escobarovi neviděl, tak by se mohl líbit, přesto radši musím doporučit seriál Narcos, ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Přestože mé finální hodnocení nebude nijak slabé, musím říct, že je tohle promarněná šance roku. Všichni zde vyzdvihují výkon Bardema a já se přidávám. Ten byl super. Ale od Penélope jsem chtěl sakra víc. To samé od příběhu jako takového. Bohužel je to někde v polovině mezi tím, že příběh je vyprávěn z pohledu Virginie a životopisném dramatu krále. Některé věci jsou tím až příliš odlehčeny a na další události prakticky nezbyl prostor. S náturou Pabla, když má s někým problém, se v plné parádě potkáváme až ke konci snímku, kdy si vyřídí účty s kolegy. Na to jakého je film žánru, jaké na k dispozici téma a herecké obsazení se prostě nekoná nic extra. Na druhou stranu za poslední třetinu a některé silnější momenty tu 4tou hvězdu dám. 70 procent. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Jedná se o druhý snímek, kde si herec Juan Sebastián Calero zahraje po boku Pabla Escobara. Poprvé to bylo v seriálu Narcos (od r. 2015), kde ztvárnil sicaria Naveganteho. (Punisher)

Reklama

Reklama