Reklama

Reklama

Hans Zimmer v Praze

(koncert)
  • Velká Británie Hans Zimmer: Live in Prague (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Světoznámý skladatel filmové hudby přijel 7. května 2016 se svým evropským turné do vyprodané pražské O2 arény a ohromil publikum. Mezi 72 muzikanty bylo mnoho Zimmerových přátel a spolupracovníků, třeba i Johnny Marr z The Smiths. V onen večer bylo 17 tisíc diváků svědky neuvěřitelného koncertu filmové hudby, doprovázeného velkolepou světelnou show. Zaznělo mnoho skladeb z dílny geniálního mistra. Fanoušci si mohli naživo užít skladby například z filmů Piráti z Karibiku (2006), Lví král (1994) nebo Temný rytíř (2008). Záznam velkolepého pražského koncertu přenese diváky do dechberoucí atmosféry, kterou doplní ohromující videoprojekce a zvuk. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (69)

owwidius 

všechny recenze uživatele

Zazitok. Uz len z toho, co vsetko typek zlozil, obrovsky obdiv a respekt. Nechapem, ako si vie predstavit ulohy jednotlivych nastrojov a skomponovat to do jedneho celku. Fakt majstrovske diela. Kinovy zazitok, audio super, akurat obraz by som cakal trochu lepsi. Super ze clovek videl pekne detaily jednotlivych performerov. Futuristicka Yamaha basa, ci violoncelo ci co to bolo dost cool :) Normalne som mal chut, po kazdom songu, zatlieskat. [#33/2017] ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Na první koncert Hanse Zimmera v Praze jsem si musel koupit lístek. To se jen tak nevidí. A byl to opravdu dechberoucí zážitek! Skvělá hudba, tématicky laděné světelné efekty pro každý film a hlavně Hans se snažil vytvořit komorní a uvolněnou atmosféru. Představoval své kamarády/hudebníky, vyprávěl sem tam krátké historky, připomněl i smutnou tragédii Heatha Ledgera, střelbu v Coloradu a uctil památku obětem, to bylo velmi dojemné. Úvodní intro mix měl velmi svižné tempo a parádně tak představil Hansovu hudbu za velkého potlesku. Nejvíce jsem se těšil na trilogii Temného rytíře, který je zároveň můj nejoblibenější film. Jeho nejvíce heroická skladba "Like a Dog Chasing Cars" tu zazněla a já byl v sedmém nebi! Audiovizuálně mě to ohromilo. Tohle jsem chtěl vždycky vidět naživo. Mimo TDK zazněl také můj oblibený Da Vinci Code, Gladiator, Interstellar či Piráti. Koncert krásně zakončila melancholická skladba "Time" z Inception. Hansi, děkuji za nezapomenutelnou podívanou. Určitě si tenhle záznam koupím na BD. :) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nezabudnime na jednu vec. Aká je toto stránka. Stránka kde sa hodnotia a komentujú pohyblivé obrázky. Hans Zimmer je pán pánov, človek, ktorý dal filmovému svetu nejeden zimomriavkový hudobný motív, či nadupanú akčnú montáž. Je to legenda, ktorá je rovnako nezameniteľná, ako jedinečná. Tento záznam koncertu, je ale iba záznam koncertu...všetky tu odohrané filmové melódie, sú tu nasnímané v klasickej koncertnej podobe...všetci umelci okolo, boli viac ako parádny a skvelo zoskupený, ale hodnotíme pohyblivé obrázky...jeho maestro s celou svojou garnitúrou, ale odviedli neskutočné koncertné predstavenie...klobúk dole. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že do pozretia tohto filmu som vnímal Hansa Zimmera iba v tom, že je a je dobrý. Nedokázal som jeho filmovú hudbu odlíšiť, ani vnímať samostatne. Pražský koncert mi ho priblížil, mnohé z jeho skladieb som dokázal identifikovať a aj keď na mojej špici neochvejne tróni Ennio Morricone, považujem čas strávený pri Zimmerovej hudbe za užitočne strávený. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Hans Zimmer je pre mňa žijúca legenda hudby všeobecne a toto je najlepšia pocta jeho tvorbe. Tracklist je pestrý a hlavne je to vkusne zostrihané tak, aby dostal priestor každý z hudobníkov. Príhovory medzi skladbami mi nevadili, vždy to bolo k téme. A čo je najdôležitejšie, zvukový mastering je dokonalý. 100 % ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Sice se koncert natáčel v Praze, ale scéna na začátku, kde Hans Zimmer kráčí k pódiu, byla natočena v Rotterdamu v Nizozemsku. (HanzoBureshi)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama