Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve 14. století se Robert Bruce zmocní skotského trůnu a vede houževnaté povstání ve snaze vymanit se z nadvlády Anglie a získat zpátky nezávislost země. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (410)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Outlaw King aneb jak anglán dostal chuť na Borovičku. Scottexit tak, jak má vypadat, žádný blbý referendum. Myslet si, že tenhle film bude pokračováním Gibsonovy patologické, pardon patetické podívané, by bylo věru mylné, podobně jako myslet si, že ve Skotsku více prší, pročež tam jsou všichni rezaví. Jako dobrý, první hodinu filmu se noříte do sraček a nějak vám přestává být fuk, jak tohle ostrovní derby dopadne. Až moc velká depka a Bruce si sám zatím nedokáže tu ozdůbku nad obočím obhájit. Nejlepší postavou byl berserk Douglas, jehož jméno si doufám školáci v anglických školních škamnech dostatečně pádně pamatují, protože kdyby ne, zapomínání trestá pan Douglas lehce hruběji. Nepřichází mi ale na rozum, že rejže, původem Angličan, točí film, který jasně nadržuje týmu Sukničkářů ze severu. Nu což, fajn, ale pak mi chybí, že ta ku*va holohlavá nedostala co proto. Uvítáníhodné bylo navrácení Jamese Cosma na místo činu, ten herec má zkrátka výborný ksicht na tyhle role. Nakonec slušný ne-upe-originální počin, přežít se daly i proslovy před bitvou a filmové časy Statečných srdcí jsou snad konečně už odváté za severní pól. Byť teda odchod Edy II. z bitvy pěšmo - ou nou! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Zabili Williama Wallace, národ sa búri..." Spomínam, spomínam, ale akosi mi nezapína, kedy som naposledy videl tak dobrý historický film. Myslím, že sa nikto neurazí, keď film označím za veľmi dôstojného nástupcu Gibsonovho Statočného srdca. Má s ním mnoho spoločného, hlavne atmosféru, prostredie, podobná réžia i choreografia v bitvách, ale zaujmú detaily, ktoré úplne s Gibsonovým filmom nesedia. Z filmu sa zdá, že Robert Bruce W. Wallaceho osobne nepoznal a hlavne , Anglický kráľ žije a má ambiciózneho a neľútostného syna. V Gibsonom film kráľ umieral a syn bol slaboch. Ch. Pine zapadol, ale vedel by som si predstaviť aj niekoho iného. Obsadenie celkovo chválim, je tu zopár drsných scén, ale kto čaká sekanicu od začiatku do konca bude zklamaný. Finálna bitva v bažinách nemá chybu, je spráne krvavo- blatistá a neurazí ani romantická linka. Tých pár pornografických záberov si mohli odpustiť, v tomto type filmov je to zbytočné. Inak Florence Pugh zaujala a kariéra sa jej určite nakopne. Hudba je ok, aj keď bez nejakého výrazného motívu, ale keby hudbu dodal nebohý James Horner, podoba so Statočným srdcom by bola ešte väčšia. Ja som si film užil, preto plný počet. 100%. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

100 minut střídání epických, krvavých a štědře řešených scén a dialogů, které prostě trochu zavání cheesy historickým seriálem televizní provenience. Mackenzie aspiruje na temné středověké masoprokrvení, což se mu v luxusních davových scénách a některých kvadraturách Skotů daří, jindy ale ujíždí do povrchních cingrlátek a gaelic kýčů. Pine mi nicméně hodně sedí. Není to přehnaná macho karikatura, ale chlap, co si od jisté chvíle jde klidně a neochvějně za svým... někomu může připadat divné, že právě takového vůdce lidi následují - já je chápu. Šel bych za ním taky. Btw, Aaron Taylor-Johnson poprvé v kariéře vypadá, že má chuť na syrové hovězí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanouškem historických válečných filmů, nicméně jsem se nechal ke zhlédnutí Krále psance zlákat skrze obsazení - viz Florence Pugh a Chris Pine - a zároveň mě zaujala postava Roberta Bruce, která není až zase tolik známá. Zobrazení středověku se všemi jeho neblahými atributy se tvůrcům vcelku povedlo, nicméně jsem měl pocit, že je to celé takové ploché a bez emocí - a to jak ve válečně-historické, tak i životopisně-romantické linii. Možná to ale bude prostě jen tím, že nejsem vyloženě cílový divák. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Všichni co slintají nad Hrou o trůny by měli kouknout na finální jatka v mokřinách, aby viděli jak se to dělá. Pine výborný, hraje úsporně a romantická linka s Florence Pough povedená. Nepřikrášlený pohled na skotské dějiny, kde vás na každém záběru na Londýn uvítá hnijící hlava Williama Wallace napíchlá na kůl. Fantastická kamera a pěkné skotské písničky. P.S: Asi první role, ve které mi sedl Aaron Taylor-Johnson. DOUGLAAAS!!!! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Po promítání filmu na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, kde byl film poprvé představen divákům, se režisér David Mackenzie rozhodl prostříhat film o 20 minut stopáže. Mezi vystřiženými scénami byla bojová scéna v pozadí vodopádu a taky osmi minutová sekvence pronásledování a následné setkání Roberta Bruceho a Williama Wallace v lese. (freelex)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama