Reklama

Reklama

Deštivý den v New Yorku

  • USA A Rainy Day in New York (více)
Trailer 1

Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství... Ashleigh dostane za úkol udělat na Manhattanu pro školní noviny rozhovor se slavným filmovým režisérem Rolandem Pollardem (Liev Schreiber). Její přítel a spolužák Gatsby, který miluje stará zákoutí New Yorku, by rád Ashleigh vzal na oblíbená místa svého rodného města. Gatsbyho plány se bortí, když Pollard jeho dívku pozve podívat se na natáčení filmu. Ashleigh se setkává se scenáristou Tedem Davidoffem (Jude Law) i filmovou hvězdou Fraciscem Vegou (Diego Luna). Je velkým světem naprosto okouzlená. Gatsby tedy neplánovaně tráví den s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštěpačnou sestrou své bývalé přítelkyně. Oba zjišťují, že možná nejdůležitější je najít v životě tu správnou osobu... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (253)

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Rainy Day In New York" sa nakoniec konečne dostalo do kina. Som rád, že hnutie MeToo nezabránilo tomu, aby som mohol vidieť nový film Woodyho Allena v kine. A podľa všetkého to bola poriadna fuška. Takže som rád, že sa predsa len našiel distribútor a film je tu. Napriek tomu, že prišiel s omeškaním jedného roka. Ale možno nakoniec som rád, že prišiel až tento rok, lebo konečne budem môcť povedať niečo, čo som čakal, že poviem pri iných filmoch tohto roku. Woody Allen ma konečne dostal správnym filmom a pre mňa je to z toho čo som videl od neho v posledných rokoch jeden z jeho najlepších filmov. Minimálne pre mňa. Myslím si, že film je perfektne zachytený, má skvelé postavy, vynikajúci humor, je to nádherne natočené, má to skvelú muziku, nemal som tušenie kam to bude smerovať a čo všetko sa dozvieme a film ma úprimne prekvapil. Nebudem to zastierať. Skutočne som ostal z tohto filmu prekvapený. A ako nabehli záverečné titulky, tak som sa usmieval. Myslím si, že pozerať sa na tento film je skutočne zážitok. Obraz sám o sebe rozpráva príbeh. Scénky sú nádherne nasvietené, vždy sa dá na niečo pozerať a všetko pôsobí tak skutočne a nádherne. Ako keby tomu filmu dal Woody Allen svoj vlastný život a krásu. A to je fascinujúce. Klavírna muzika ma vo filme vždy príjemne naladila a okrem toho tu máme skvelé postavy, ktoré sú podané vynikajúcimi hercami. Elle Fanning je tu podľa mňa úplne excelentne zvolená. Jej nadšenie a otvorenosť svetu sú tu podľa mňa perfektné. A jej postavu Ashleigh milujem od jej úsmevu až po jej štikútku. Gatsby je podľa mňa tiež veľmi dobre zachytený. Ako chalan, ktorý nevie čo chce, no je tu od toho, aby možno na to prišiel. A obaja sa počas tohto jedného daždivého dňa stretnú s mnohými ľuďmi so svojimi príbehmi a životmi. A všetky sú podľa mňa veľmi zaujímavé a skvele podané. Jedno vedie k druhému a máme tu skvelé dialógy. Keď Ashleigh na konci povie, že celý ten deň je ako veľký príbeh, tak sa s tým plne stotožňujem. A potom je tu príbeh. V podstate to skutočne len rozpráva jeden daždivý deň v New Yorku. A počas jedného daždivého dňa sa toho môže veľmi veľa udiať. A ja som vďaka tomu nemal tušenie kam to pôjde, film mal plno zaujímavých prekvapení a vždy ma svojimi cestičkami potešil. Je pravda, že sú veci, ktoré odhadnúť vieme, no i tak nevieme odhadnúť, aký bude výsledok tých scénok. Pretože často to, čo si myslíme, že sa stane, alebo sa dozvieme skončí úplne inak. Neviem čo viac k tomu vôbec povedať, pre mňa jeden z naj filmov roku. Woody Allen ma skutočne prekvapil a som rád, že som film mohol vidieť na obrovskom plátne. A ak ste fanúšikom Woodyho Allena, tak si film jednoznačne musíte pozrieť. Ale ak aj nie ste, tak si myslím, že film stojí za vašu pozornosť a vysoko ho odporúčam vidieť. Verím, že budete rovnako spokojní ako som bol ja. Hodnotenie: A+ ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl hodnotit pouze pocitem či spíše pocity, které jsem u filmu zažíval, tak kvůli ne úplně dobré náladě - protože venku je léto a mě donutěj čumět na nějakej deštivej podzimní film nazvatelnou též romantická komedie - bych šel níže. To by ale nebylo vůči filmu fér, protože i přes to, že mě to nechytlo, stále se jedná o velice kvalitní kousek v kinematografii (myslím, že takto by se měli hodnotit filmy!). Jenom se bohužel nejedná o nic, co by jste si jakkoliv dlouze zapamatovali ať už kvůli tématu - který je ale na stranu druhou originálně došperkován - nebo kvůli tomu že... no prostě jak jsem řekl, takových filmů je hromady, u tohohle je jenom rozdíl, že je to taková menší dekonstrukce žánru s pár originálními příběhovými oblouky, ale jinak se stále jedná o jednoduchou romanťárnu mladých dospělých intelektuálů, která prostě pakliže nejste - nevím jak je jinak originálněji a výstižněji nazvat, abych někoho nediskriminoval - cílová skupina tak Vám úplně nepadne do vkusu. Jinak je to moc zájimavě natočená taškařice se zajímavými intelektuálními a uměleckými sklony, která naštěstí nezapomíná občas se trošku utrhnout od všé té geniality a jen tak se pobavit. Ale co se mého názoru týká, nedělat to Woody Allen a neobsadit to tak jak to obsazený je (herci bomba!), zapadlo by to mezi hromadou dalších takových filmů. P.S. taky máte pocit, že film natočil Woody Allen z trucu na New York (nevím, asi se tam jednou vydal) a zbohatlíky? Ale aby jednu z těchto položek neurazil, tak tam dal těch posledních pět minut? ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na to. Možno to bola chyba. Vedľajšie postavičky a línia s Elle Fanning sú hlavnými ťahúňmi. Je to uvoľnené, úsmevné a nie príliš snobské. Ale hlavný neurotický hrdina v hereckej kreácií Timothée Chalameta mi liezol neuveriteľne na nervy. Nie je to Allen. Nie je to ani Eisenberg. Tú jeho intelektuálnu neurózu mu neverím, hoci by som strašne chcel. Lebo kabaretné piano, filmy a dážď v nádhernom New Yorku sú veci podľa môjho gusta. A rovnaké je to aj so Selenou Gomez. Neverím im tie pózy. Sú príliš dospelé a oni vyzerajú príliš detsky. Neustále mi to tam škrípalo. Hoci musím povedať, že aj napriek tomu, že boli vo svojich prejavoch neznesiteľný mali spolu najkrajšiu scénu z celého filmu. Selena sa prezlieka. Timothée hrá na piano a spieva a za oknami prší. Priemer, ktorý má kupodivu menej krásnej atmosféry ako som čakal. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Neděle, mám svátek, na co jiného bych měl jít se svojí milovanou holkou do kina než na nový film Woodyho Allena, jehož nasazení do distribuce zbrzdila aféra, jež se dotkla spousty umělců v USA? Woody Allen zůstane navždy mým nejoblíbenějším režisérem i scénaristou a pokud by tohle měl být jeho poslední počin, je to víc než důstojné rozloučení s neskonale dlouhou kariérou. Melancholicko-romantický klasický Woodyho koktejl inteligentního humoru, série hlášek, u nichž je vyžadován poměrně slušný faktografický přehled jeho diváků a fanoušků, skvělé hudby, kamery, nezaměnitelné atmosféry jeho milovaného města a co nelze opomenout - výborných výkonů fyzicky atraktivní mladší herecké generace. Chalamet a Fanning se výtečně doplňují a mě osobně velmi mile překvapil spíše akční Liev Schreiber. A lámal jsem si hlavu nad tím, jakou roli přiřkne Woody Kelly Rohrbach, hm, hm, hm, no jasně, mohlo mě to napadnout :-) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Woody Allen v nejlepší formě, chtělo by se skoro napsat, když se člověk konečně dočkal uvedení tohoto filmu do české distribuce - a že to čekání stálo za to. (Btw. přijde mi neuvěřitelné, že někdo v takto pokročilém věku natočí tak dobrý film; to už snad překonává jen Clint Eastwood). Jasně, svým způsobem zde Allen částečně vykrádá sám sebe, protože podobnost s jeho staršími snímky Do Říma s láskou či Půlnoc v Paříži je nepřehlédnutelná, ale osobně mi to nevadilo, protože mi tenhle film prostě strašně sednul... (a protože se možná i trochu začínám bát, že Allen nebude točit věčně a konec může přijít dřív, než by se jeden nadál). Obsazení nemá chybu, Timothée Chalamet mě naprosto nadchnul (nejenže skvěle hraje, ale taky hezky zpívá, a jeho postava je strašný sympaťák), Elle Fanning je v roli intelektuálně nekomplikované studentky vyloženě kouzelná, a Selena Gomez je pro změnu hodně sexy - finální scéna je díky ní naprosto dokonalá a celkově mi bylo u toho filmu velmi dobře - je to 1,5 hodinový výlet do privilegované společnosti lidí, kteří absolutně neřeší peníze, žijí v přepychových bytech a hotelích, a celé je to tak úžasně nasvíceno a plné tolika inteligentních a vtipných dialogů, že se z toho iluzivního dokonalého světa nechce zpátky do reality - vyjít z kina ven je jako procitnout z krásného snu, do kterého by se chtěl člověk zase vrátit. UPDATE 4.1.2021 - Napodruhé mě to bavilo snad ještě víc, ten film je úžasně vtipný, má to velmi příjemné tempo, skvělé obsazení, a ústí to ve velmi podařené rozuzlení. Selena Gomez mi sice přijde lehce věkově ustřelená od Chalameta i Fanning, ale budiž, pořád vypadá hodně mladě. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (7)

  • Po prepuknutí sexuálneho škandálu v októbri 2017 herec Griffin Newman prostredníctvom Twitteru oznámil, že ľutuje účinkovanie vo filme a v budúcnosti už nebude s Allenom spolupracovať. (Arsenal83)
  • Film byl hotov již roku 2018, ale vzhledem k sexuálnímu skandálu režiséra filmu Woodyho Allena v distribuci nebyl. Rok 2018 tedy od roku 1982 byl prvním rokem, kdy nebyla uvedena premiéra Allenova filmu. (JoranProvenzano)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody Allen přestává točit

Woody Allen přestává točit

29.08.2018

Legendární režisér Woody Allen (Půlnoc v Paříži, Annie Hallová) si poprvé za desítky let bere pauzu od natáčení. Doteď se režisérovi dařilo přicházet s novým filmem každý rok, to se teď ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama