Reklama

Reklama

Prokletí čarodějnice

(festivalový název)
  • Německo Hagazussa - Der Hexenfluch (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrůza z čarodějnic hýbe v 15. století Evropou. Nevyhýbá se ani malé Albrun a její matce, které žijí na samotě v horách. Albrun provází mučivý strach i v dospělosti, kdy už je sama matkou. Děsivé události ale začínají vyvolávat otázku, zda síly temna nesídlí i mimo její představy. Gotický horor s působivými obrazy a plíživě hrozivou atmosférou je debut rakouského režiséra Lukase Feigelfelda. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ale áno áno! Príroda pekná. Sniežik tu je, domček na samote u lesa, aj nejaká tá jedlička ako v Mrázikovi. Akurát “Ivan a horor” kde nič tu nič. Keď si spomeniem na pár rokov starú “Witch”, ktora ma nijak mimoriadne neoslnila, no dokázala vyvolať aspoň nejaké emócie, čo potom táto minimalistická, extrémne pomalá nuda, ktorá zaujala akurát detailnými zábermi na špinu za nechtami. Toto je fakt dosť slabý, nevýrazný počin, ktorý môže oslniť “iba” na festivale, po siedmych poldeci, či niekoľkých práskoch z pika. Nebudem sa tu kurva utešovať tým, že som videl kozu na pastvine, respektíve velebiť onania pasáže. Toto mám 24 hodín na Penthouse HD a v lepšom! Pred pár týždňami mal tento film takmer 70%, čo chvíľa padne pod 50, keď sa k tomu ľudia “prehrabú”. Každopádne, chybou tohto snímku nie je to, že nemá grády (to som ani nečakal), no čo je horšie, nedisponuje ani nijak desivou atmosférou, iba si plynie na vlne “nevýrazna”. “Zabalené” v 64 minúte .. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nádherné exteriéry, které kamera dokázala bezezbytku využít a perfektní Aleksandra Cwen v hlavní roli. Průšvih je, že Feigelfeld chtěl mermomocí točit umění, což pro něj znamená dlouhé záběry na cokoliv, což se hodilo jen zřídka. Z toho plyne spousta dlouhých chvilek, kdy má člověk tendence dělat cokoliv jiného, než se dívat na obrazovku a kýžený dopad nemají ani ty dobré nápady, které tu jsou. Mě je jasné, že tohle ani nemohl být klasický horor, ale Eggersova Čarodějnice nedávno ukázala, že to jde v podobném duchu i zábavně. Na debut slušné, ale nic víc. 50% ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Rádobyartová humusárna od německy hovořících dekadentních pseudoumělců. Můžete v HD obdivovat každičký detail nádherného akné na ohyzdných tvářích psychicky narušených podivínek, které sáhodlouze čumí do "někam". Nebo se kochat nekonečným množstvím dlouhatánských záběrů, monotónním ambientním hučením, a vychutnávat si třeba zoofilní masturbaci. Po hodině jsem si krátil čas do konce brouzdáním na telefonu, takže jestli tam byla nějaká atmosféra, u mě to vzala oklikou. Ale všechno zlý je k něčemu dobrý- zase mám místo na disku, jupí! ()

movie 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut je hodně silných a velice slibných, co následuje poté je bohužel přehlídka tvůrčí nestřídmosti, kde je každý záběr zhruba pětkrát delší než by měl být. A to píši jako fanoušek filmařské meditace a vyprázdněného narativu. Zde se bohužel nepodařilo dosáhnout hloubky ani transu. Mám trošku pocit, jestli snímek nevznikl na základě filmařského grantu s danou stopáží 100 minut, protože po úvodní kapitole je ono protahování značně samoúčelné a ve finále dojde i ná různé psychedelické video exprese. Škoda. Rád bych dal víc, obzvlášť režisérovi, který chodí v tričku kapely Earth, ale hořká pachuť z utahaných 100 minut je až příliš silná. Možná někdy dojde na režisérský sestřih (75 minut by HAGAZUSSA se svým minimem děje snesla). Co se čarodějnického tématu týče, nelze než znovu odkázat k THE WITCH. (Abych to jen netýral, výprava, kamera a hudba je super, ale nestačí). ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Určitě bych vyzdvihl kameru - spousta záběrů, lokality a práce s osvětlením byla pastva pro oči. Naproti tomu pár odporně creepy scén, který mi málem svíraly žaludek. Avšak nebyly podány nijak tajemně a nebyly ani tak početné, aby se dalo mluvit o hororu. Celkové divná atmoška spojená se sporým dějem byla spíše utahaná a nudná než děsivá a horová. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno