Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Contracted: Phase II sa začína tam, kde sa prvý film skončil. Riley (Matt Mercer) sa snaží nájsť človeka, ktorý je za prepuknutie nákazy zodpovedný, aby tak mohol zabrániť jej ďalšiemu šíreniu. Problémom je, že známky vírusu sa začínajú prejavovať na jeho blízkych i na ňom samom. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Necelé 2 roky starý "Contracted" bol len priemernou, pozerateľnou jednohubkou, a to, že vzniklo pokračovanie ma vcelku prekvapuje; hoci vydarený finálny záber tomu trochu nahrával. Osobne by som však ocenil, keď už takýto sequel vôbec vznikol, aby bol v duchu tradičných pokračovaní; väčší, agresívnejší, odviazanejší - veď to finále jednotky tomu priam nahrávalo! A problémom je, že hoci dianie priamo nadväzuje, tak sa to až nevhodne rýchlo ututlá a film si rýchlo pokračuje vlastným smerom, ktorý je viac-menej akýmsi remakom z pánskeho pohľadu. Síce je tu viac nakazených a nejaká snaha o osvetlenie dejového pozadia + následné vyšetrovačky, no nie je to vlastne nič, čo by stálo za pozornosť. Aspoň mňa to teda moc nebavilo, takže pokiaľ príde aj troječka, na ktorú si koniec už drzo nabieha, tak poprosím, aby bola trochu snaživejšia a nie tretí krát to isté v inej šušťačke. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výrazně nechutnější než jednička - hlavní postava si z těla nožem na koberce vyřezává červy, krvácí z nosu do jídla, které nevědomky sní jeho těhotná sestra... jako by se film v těch nechuťárnách přímo vyžíval - několikrát mi u toho bylo na zvracení a nechápu, komu se tohle může líbit. (Mimochodem nechápu i, jak by mu ta holka v jedničce mohla tak hluboko rozdrápat záda, když jí samy od sebe odpadávaly nehty - jeden nehet si ostatně i Riley vytahuje z rány - další ultra hnusná scéna pro otrlého diváka, která navíc nedává smysl, podobně jako víc věcí v tom filmu). Celé je to navíc příšerná nuda a navzdory krátké stopáži se to táhne neskutečně, hlavní záporák je absolutně nezajímavý a klišoidní, a stejně jsem moc nepochopil, kde se vzala ta věc, kterou začal šířit, a co to vůbec bylo zač. A stejně jako jednička je to obsazeno samými no name herci, s povětšinou nevalnými hereckými výkony (za všechny "vede" ten tragický tlusťoch, co prodává drogy a co byl i v jedničce), nemluvě o tom, že Matt Mercer v hlavní roli vypadá jinak než v jedničce, protože oba filmy dělí dva roky a je to na něm prostě znát. Když to shrnu, ten film je podle mě dementní sračka a veskrze ztráta času. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Phase 2 nadväzuje na prvý Contracted tak plynulým a prirodzeným spôsobom, že oba filmy pôsobia ako jeden súvislý celok. Dianie postupne naberá na intenzite, miera hnusoidnosti je opäť extrémne vysoká a príbeh sa tu podľa očakávania vyprofiluje do regulárneho zombie hororu so všetkými náležitými subžánrovými atribútmi. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Námět na slušný seriál bohužel zpracovaný do dvou krátkých filmů a evidentně nás čekají další pokračovaní.Jednička byla nechutná nuda, která občas dokázala vzbudit trochu napětí a spíš než strach vyvolávala zhnusení a soucit s docela pěknou hlavní hrdinkou, z dvojky je regulérní kriminální thriller kdy ubylo nechutností (který sou pořád ale pěkně výživný) a přibylo dost odpovědí v docela solidně vymyšleném příběhu.Akorát si asi měli opravdu tvůrci pohrát s myšlenkou seriálu, jelikož jednička vám nedala odpovědí žádné, dvojka to celé pootevřela a vysvětlila a čekat další rok/dva na trojku kdy asi přijde rozuzlení a finále mi přijde od tvůrců levného dvd hororu jako egoistický a nedomyšlený tah.Lacinost a tupost scénáře občas totiž opravdu bije do očí.Nejvíc mě asi pobavilo, že z roznašeče nákazy je ohrožení národní bezpečnosti a nějaký trouba v baloňáku co pracuje pro vládu řekne jedný policistce, aby ho našla....ehm.Vůbec by nebyly v ulicích menšího americkýho města stovky policajtů a agentů, co by ho hledali.Né pohoda, tady nám borce hledá hlavní hrdina, co se co minutu rozloží a jedna úplně tupá policajtka.Kdyby nebyl námět tak dobrej a film neměl těch pár skutečně dobrejch scén, kdy nechutnosti nahradili poměrně děsivý scény s oživlejma mrtvolama hodnotil bych míň, ale ve výsledku je to o chlup lepší než jednička a samozřejmě že na trojku se zase já kokot prostě podívám i když mě tvůrci pěkně serou.50%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Z pokračování vydařeného snímku jsem měl silné obavy a ukázalo se, že byly tentokrát na místě. Tvůrci potřebovali navázat na předchozí dění, a tak jim nezbylo, než zopakovat stejný proces s jinou postavou a v kratším čase, což už mě pochopitelně příliš nebralo, a aby mohli přidat něco nového, rozjelo se vyšetřování, s nímž přišla i akce. Já jsem pak ale viděl hlavní problém v tom, že se rezignovalo na snahu dodat i druhému dílu podobnou atmosféru, jakou měl původní film. Takže ano, byly vředy, byli červi, byla nekróza, probíhaly autooperační zákroky jako z prvního Terminátora, ale kýžený efekt to na mě nemělo. A když už bych tento fakt pominul, stejně bych nemohl být spokojen, protože se mi nedostalo důležitých vysvětlení ve spojení s úhlavním zlounem. Co jeho imunita? Odkud se vzal virus? Já chápu, že se tvůrci nechtěli pouštět do odpovědí, které by byly mnohem složitější než samotný příběh snímku, a že jejich projekt neměl vyšší ambice, pak se ale měli pustit jinými stezkami, protože si takhle sami naběhli na nůž. Jako Alice... / Poučení: Věta: "Mít červa/brouka na mozku", tady dostala úplně nový rozměr. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Červy, ktoré sa tvoria pod Reillyho (Matt Mercer) kožou, sú v skutočnosti takzvané "superčervy", ktoré slúžia ako krmivo pre plazy. (ShortyIC)

Reklama

Reklama