Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Contracted: Phase II sa začína tam, kde sa prvý film skončil. Riley (Matt Mercer) sa snaží nájsť človeka, ktorý je za prepuknutie nákazy zodpovedný, aby tak mohol zabrániť jej ďalšiemu šíreniu. Problémom je, že známky vírusu sa začínajú prejavovať na jeho blízkych i na ňom samom. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

maddy 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že podľa názvu som absolútne netušil o pokračovanie aké filmu ide a nebyť tých flashbackov v prvej polovici, tak si na pôvodný Contracted ani nespomeniem. Každopádne nebol to nijako zlý film, len ničím extra výrazný indie nízkorozpočťák, ku ktorým sa pokračovanie netočia. Stalo sa a Phase II ponúka viac menej to isté čo prvý film, akurát v réžii iného režiséra. Nadväzuje sa presne tam kde sa skončilo minule, akurát namiesto prísľubu „zombie apokalypsy“ (čo je vzhľadom na rozpočet logické) sa pokračuje v telesnom rozpade ďalšieho protagonistu, tento krát však chlapa. Vo výsledku to je takmer o tom istom, s podobnými správne nechutnými dôsledkami choroby, akurát o niečo horšie zrežírované a zbytočne sa snažiace rozohrať niekoľko ďalších línií navyše. Pretože rovnako ako je to policajné vyšetrovanie vo filme úplne zbytočné a nikam nevedie, rovnako nikam nevedie ani pokus odhaľovania pomerne zbytočnej mytológie, kde sa ukazuje, že za celú nákazu je schopný akýsi vyšinutý chlap z pivnice. A to je celé čo sa tu divák dozvie alebo uvidí. Chýba tu nejaký moment prekvapenia, napríklad ako keď sa v prvom filme ukázalo akú chorobu vlastne hrdinka má a načo sa mení (čo určite nebolo zrejmé hneď od začiatku), nechutností je pomenej a sú o zase tom istom ako minule, titulná postava chlapa je na rozdiel od ženskej v prvom filme skôr otravná a ani v závere to nijako neeskaluje, ale skončí jedným rýchlym strihom na titulky po záverečnej potýčke v nemocnici. Nie vyslovene zlé, ale vlastne ani neviem načo niečo podobné potrebovalo vzniknúť. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Z pokračování vydařeného snímku jsem měl silné obavy a ukázalo se, že byly tentokrát na místě. Tvůrci potřebovali navázat na předchozí dění, a tak jim nezbylo, než zopakovat stejný proces s jinou postavou a v kratším čase, což už mě pochopitelně příliš nebralo, a aby mohli přidat něco nového, rozjelo se vyšetřování, s nímž přišla i akce. Já jsem pak ale viděl hlavní problém v tom, že se rezignovalo na snahu dodat i druhému dílu podobnou atmosféru, jakou měl původní film. Takže ano, byly vředy, byli červi, byla nekróza, probíhaly autooperační zákroky jako z prvního Terminátora, ale kýžený efekt to na mě nemělo. A když už bych tento fakt pominul, stejně bych nemohl být spokojen, protože se mi nedostalo důležitých vysvětlení ve spojení s úhlavním zlounem. Co jeho imunita? Odkud se vzal virus? Já chápu, že se tvůrci nechtěli pouštět do odpovědí, které by byly mnohem složitější než samotný příběh snímku, a že jejich projekt neměl vyšší ambice, pak se ale měli pustit jinými stezkami, protože si takhle sami naběhli na nůž. Jako Alice... / Poučení: Věta: "Mít červa/brouka na mozku", tady dostala úplně nový rozměr. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Phase II je co se týče kvality velmi podobně vydařená jako její předchůdce. Z tohoto pohledu tedy docela úspěch, ačkoli by se samozřejmě dalo polemizovat o tom, zda zrovna tento jen mírně nadprůměrný body horor vůbec pokračování potřeboval. Dvojka navazuje přesně tam, kde jednička skončila, a má o něco širší záběr. Takže nesledujeme pouze komorní tělesné rozpadání hlavního hrdiny, ale i policejní vyšetřování a rozkrývání zatím lehce diskutabilní mytologie stojící za nákazou. Nechuťárny tu jsou přesně takové, jaké divák čeká (sem tam nějaký hnis, červík, vypadnutý zub atp.), takže nic moc originálního, překvapivého nebo co by člověka zvedlo ze sedačky. Sledovatelný průměr. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Contracted 2 navazuje přímo na skvělý první díl a postupně se dozvídáme vše o původu nákazy. Film je na horor slušně vyspělý. Slušní herci, kvalitní vizuál, perfektní masky i gore a samotná výprava je poutavá a zajímavá. Plusem je i stopáž krásných 70 minut a nezapomenout na titulkovou scénu, která navnazuje na Třetí díl. Josh Forbes did a good job. Story 6/10, Atmosféra 6/10, Gore 7/10, Vizuál 7/10, Akce 5/10, Zábavnost 7/10. 70% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výrazně nechutnější než jednička - hlavní postava si z těla nožem na koberce vyřezává červy, krvácí z nosu do jídla, které nevědomky sní jeho těhotná sestra... jako by se film v těch nechuťárnách přímo vyžíval - několikrát mi u toho bylo na zvracení a nechápu, komu se tohle může líbit. (Mimochodem nechápu i, jak by mu ta holka v jedničce mohla tak hluboko rozdrápat záda, když jí samy od sebe odpadávaly nehty - jeden nehet si ostatně i Riley vytahuje z rány - další ultra hnusná scéna pro otrlého diváka, která navíc nedává smysl, podobně jako víc věcí v tom filmu). Celé je to navíc příšerná nuda a navzdory krátké stopáži se to táhne neskutečně, hlavní záporák je absolutně nezajímavý a klišoidní, a stejně jsem moc nepochopil, kde se vzala ta věc, kterou začal šířit, a co to vůbec bylo zač. A stejně jako jednička je to obsazeno samými no name herci, s povětšinou nevalnými hereckými výkony (za všechny "vede" ten tragický tlusťoch, co prodává drogy a co byl i v jedničce), nemluvě o tom, že Matt Mercer v hlavní roli vypadá jinak než v jedničce, protože oba filmy dělí dva roky a je to na něm prostě znát. Když to shrnu, ten film je podle mě dementní sračka a veskrze ztráta času. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Červy, ktoré sa tvoria pod Reillyho (Matt Mercer) kožou, sú v skutočnosti takzvané "superčervy", ktoré slúžia ako krmivo pre plazy. (ShortyIC)

Reklama

Reklama