Reklama

Reklama

Eli

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalí rodiče přivedou jedenáctiletého chlapce stiženého vysilující nemocí na odlehlou kliniku, kde má podstoupit experimentální léčbu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (198)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na filmech od Netflixu je fajn, že na sebevětší pitomost se dobře kouká, protože je prvotřídně natočená. A Eli není výjimkou. A nakonec to ani nebyla taková pitomost, jak jsem se původně obával, protože "horrory" s dětmi obvykle fakt nemusím. Klučina s brutální formou alergie, proti které byla moje dětská senná rýma jen neznatelné šimrání v nose, se stane obětí pochybné léčebné metody pochybné doktorky a pochybných sester v pochybném domě. Děj se sice dost dlouho vleče a připomíná spousty obdobných kvazihorrůrků o dětičkách a strašidelných domech, ale slušně vygradované finále s překvapivou pointou nakonec za to čekání stojí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Eli je z těch hororů, které začnou slibně a skončí jako zlý vtip. Respektive ne že by jeho pointa nebyla cool, ale spousta souvislostí a detailů v chování postav se otřese v základech, jakoby ve filmu chybělo dvacet důležitých minut. Nemluvě o elementárních skriptařských chybách jako neporušený účes kluka, kterému předešlý den vyholili část vlasů, aby mu mohli vrtat do lebky. Duchařská delší část filmu je fajn mrazivá, ale viděli jsme to všechno stokrát a alespoň u toho postavy nemluvili přes izolační sklo mezi interiérem a exteriérem důkladně zapečetěného baráku. Film po větší lobotomii než jeho hlavní hrdina po druhém chirurgickém zákroku. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie od Netflixu, ktorý pri horore stavil na istotu a spojil starý dom s chorým dieťaťom a cirkvou. Nakoniec sme sa však dočkali pre mňa pomerne prekvapivého konca, keď sa celý film niesol v duchu Hrôzy v Connecticut aby záver priniesol prekvapenie v podobe Omenu. Za mňa prevláda spokojnosť, hororová atmosféra nenechá na seba dlho čakať a počas celej dĺžky je minimum hluchých miest a tak atmosféra napreduje veľmi solídnym tempom k peknému finále. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Hororová jednohubka, která se pokoušela nadchnout něčím jiným, ale v závěru si dívák uvědomí, jak špatné postavy kolem a kolem jsou, a přestane to bavit. Atmosféra v některých pasážích velmi dobrá, a líbilo se mi to rozuzlení, proč to dělají ti duchové. Ale.... ten závěr lidi, u toho už všechno přestalo fungovat, a poslední scéna mě rozesmála. Kdyby to mělo nějakou tu krvavou scénu, smysluplnější postavy, a trošku lepší závěr, jednalo by se o povedený horor, který by nevadil na další zhlédnutí. Takhle se, ale jedná o průměrný horor, na který si za pár dní nevzpomenete. Celkem škoda, tohle mělo větší potenciál. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tři scénáristi...to nikdy nevěstí nic dobrého. Je to jako kdyby se vám pokoušeli vyprávět příběh tři lidi najednou a navíc každý ze svého úhlu pohledu. Tedy aspoň v Eli to tak je. To, co začíná jako slibný thriller, postupně přejde k duchařině...to je pořád ještě vcelku ok...působí to neotřele...jenže pak příjde supertwist šesté kategorie; jako kdyby jste v TV přepli během reklamy na jiný film, se stejnými herci. Což mimochodem řadí Eli mezi filmy, u kterých nemá smysl dívat se na ně znova...stojí právě na neznalosti pointy. Nu a jak se tento trojitý hororburger povedl? Dětský herec je asi ok, ale popravdě...Sadie Sink by se mi na jeho místě líbila víc, takže bych casting prohodil. To děvče se umí fakt skvěle ksichtit. Ostatní postavy kráčí vcelku věrohodným způsobem k oné zmiňované pointě, která je vpravdě překvapující. Akorát spíš než tím obdivným wow způsobem, tak jde o WTF: odkdy se na hamburger dává krůtí šunka!? No, ale úplně blbě by to nechutnalo, ne? Takže pokud tohle překvápko překousnete-nejste tradicionalista a nebude vám lézt na nervy uvřískanej Charlie...nejspíš to přejdete nějak jako: hm, proč vlastně ne...jednou za čas by to chtělo ten zatuchlej žánr provětrat něčím novým . ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kořen Tannisu původně vymyslel spisovatel Ira Levin pro román „Rosemary má děťátko“. (LUKICKK)
  • Natáčanie začalo v januári 2018 v New Orleans, Louisiana. (Scraffy)
  • Scenár k filmu bol zaradený v roku 2015 na čiernu listinu (ročný prehľad najobľúbenejších scenárov, ktoré zatiaľ nevznikli). (Scraffy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno